Lehmänmaito ei lisää diabeteksen vaaraa, laaja tutkimus osoitti – nyt epäillään viruksia - Kotimaa | HS.fi

Lehmänmaito ei lisää diabeteksen vaaraa, laaja tutkimus osoitti – nyt epäillään viruksia

Yli 400 suomalaisvauvaa oli osoittamassa, että lehmänmaidon proteiini ei altista lapsia ykköstyypin diabetekselle.

Lehmänmaidon proteiinia epäiltiin 1990-luvulla, kun tutkijat miettivät, miksi ykköstyypin diabetes lisääntyi niin nopeasti.­

2.1.2018 18:00

Maidossa oleva proteiini ei lisää lapsen vaaraa sairastua diabetekseen. Tämän osoitti 15 vuotta kestänyt tutkimus, jonka suomalaistutkijat käynnistivät. Tulokset ilmestyivät Yhdysvaltain lääkärijärjestön Jama-lehdessä.

Lehmänmaidon proteiinia epäiltiin 1990-luvulla, kun tutkijat miettivät, miksi ykköstyypin diabetes lisääntyi niin nopeasti. Se tapahtui Suomessa nopeimmin maailmassa, ja sairaus oli täällä myös yleisempi kuin missään muualla. Suomessa myös käytetään paljon maitotuotteita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat