Panda syö yli sata kiloa bambua viikossa ja ulostaa jopa 40 kertaa päivässä – HS:n datajuttu kertoo Ähtärin eläimistä kaiken olennaisen - Kotimaa | HS.fi

Panda syö yli sata kiloa bambua viikossa ja ulostaa jopa 40 kertaa päivässä – HS:n datajuttu kertoo Ähtärin eläimistä kaiken olennaisen

Pandat ovat diplomatiaa, eittämättä. Toinen syy niiden tuloon on se, että Hua Baon ja Jin Baobaon toivotaan lisääntyvän Suomessa luonnollisesti. Vielä ei tosin tiedetä, tulevatko eläimet edes toimeen keskenään. Ne eivät ole koskaan olleet samassa tilassa.

Kuvakombossa vastasyntynyt pandanpoikanen, muutaman kuukauden ikäinen panda emonsa sylissä ja täysikasvuinen panda syömässä bambunversoa.

15.1.2018 2:00 | Päivitetty 15.1.2018 8:48

Jos unohtaa politiikan ja diplomatian, yksi syy jättiläispandojen Suomeen tuloon on se, että Ähtärin eläintarhaan tulevan kaksikon toivotaan saavan poikasia.

Hankkeen puuhamiehen, professori ja eläintieteilijä Jukka Salon mukaan on hyvin todennäköistä, että eläimet tulevat kiimaan ja lisääntyvät Suomessa luonnollisesti. Samantyyppiset ilmasto-olot avittavat tässä, Salo sanoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat