Poliiseille on alettu opettaa mielenhallintaa, koska stressi voi aiheuttaa pahaa jälkeä – ”Teet laukaisupäätöksen ja ammut ihmisen, jota ei saa ampua” - Kotimaa | HS.fi

Poliiseille on alettu opettaa mielenhallintaa, koska stressi voi aiheuttaa pahaa jälkeä – ”Teet laukaisupäätöksen ja ammut ihmisen, jota ei saa ampua”

Selviytymiskykyä opetetaan nyt Poliisiammattikorkeakoulussa, jotta poliisit pärjäävät tiukoissakin tilanteissa. Menetelmä perustuu entisen Karhu-ryhmäläisen oppeihin.

Aluksi lähinnä vain valmiusyksikkö Karhun poliisit saivat prep-koulutusta. Eri maiden suurlähettiläät näkivät poliisin Karhu-ryhmän, Puolustusvoimien, pelastuslaitoksen ja Rajavartiolaitoksen yhteisharjoituksen käydessään maanpuolustuskurssilla vuonna 2008 Helsingin Santahaminassa.

13.2.2018 2:00 | Päivitetty 13.2.2018 10:05

Poliisiopiskelijat ovat jo pari vuotta saaneet täysin uudenlaista henkistä koulutusta vaativia tilanteita varten Poliisiammattikorkeakoulussa Tampereella.

Niin sanottu prep-koulutus oli aluksi erityiskoulutusta, jota saivat vain valmiusyksikkö Karhun poliisit sekä paikalliset vaativien tilanteiden ryhmät, mutta vuodesta 2015 se tuotiin osaksi poliisin peruskoulutusta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat