”Poliisi on niin tehokas, että huumeiden käytöstä jää kiinni myös ensikertalaisia, nuoria ja alaikäisiä” – HS kysyi asian­tuntijoilta, onko suomalainen huume­politiikka ajan tasalla - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

”Poliisi on niin tehokas, että huumeiden käytöstä jää kiinni myös ensikertalaisia, nuoria ja alaikäisiä” – HS kysyi asian­tuntijoilta, onko suomalainen huume­politiikka ajan tasalla

”Poliisi on niin tehokas, että huumausaineiden käyttörikoksista jää kiinni myös ensikertalaisia, nuoria ja alaikäisiä”, sanoo kriminologian dosentti Heini Kainulainen.

”Meillä on Suomessa kovien huumeiden pitkäaikaiskäyttäjiä ja sitten paljon nuoria, jotka saattavat ainoastaan kokeilla huumeita”, kertoo etsivää päihdetyötä Helsingin kaduilla tekevä Robert Koski.

Julkaistu: 15.2.2018 2:00, Päivitetty 15.2.2018 7:44

Poliisin tietoon on tullut tämän vuosikymmenen aikana yli satatuhatta huumausaineen käyttörikosta. Niiden määrä on kasvanut viiden viime vuoden ajan.

Huumausaineen käyttörikoksesta jää kiinni hyvin monenlaisia ihmisiä, kertoo aihepiiristä väitöskirjan laatinut kriminologian dosentti Heini Kainulainen Turun yliopistosta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?