Kuka perii sinkun, miten jakautuu uusperheen omaisuus ja kenelle menevät ”toisella kierroksella” pariutuneiden rahat? HS kysyi, miten perintö kannattaa jakaa - Kotimaa | HS.fi

Kuka perii sinkun, miten jakautuu uusperheen omaisuus ja kenelle menevät ”toisella kierroksella” pariutuneiden rahat? HS kysyi, miten perintö kannattaa jakaa

Perintöasioistakin kannattaa keskustella etukäteen. On ikävää, jos perinnönjako tulee yllätyksenä niin, että omat mielikuvat poikkeavat todellisuudesta, sanoo asiantuntija.

Moni on tyytyväinen lain säätelemään perimysjärjestykseen. Osa haluaa muuttaa omaisuutensa jakautumista testamentilla tai avioehtosopimuksella, ja perintöneuvonnalle on tarvetta.

14.3.2018 16:19

Perintöasiat mietityttävät monissa perheissä, sillä varallisuus on lisääntynyt ja perhekuviot saattavat olla perinteistä ydinperhettä monimutkaisempia.

Miten puolisoiden omaisuus jakautuu esimerkiksi uusperheissä, jossa voi olla yhteisiä lapsia ja aiemmista liitoista syntyneitä lapsia? Miten perinnönjakoon vaikuttaa se, jos äiti löytää kypsässä iässä uuden kumppanin, jolla itselläänkin on lapsia? Lapsettomia sinkkujakin on yhä enemmän – kenelle heidän omaisuutensa lain mukaan menee kuoleman jälkeen?

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat