”Finglishiä” puhuvia lapsia on maailmalla entistä enemmän – Katja ja Jani Moliis yllättyivät, kuinka nopeasti Ruanda sai heidän lastensa suomen kielen taantumaan

Ulkosuomalaisia on koko ajan enemmän, ja monessa kodissa huolena on lasten suomen kielen säilyminen. Tätä varten on perustettu verkkokoulu, jossa on opiskellut viime vuosina 1 500 suomalaislasta.

Ruandassa asuessaan Maini (vas.) ja Viena Moliis tekevät äidinkielen tehtäviä Kulkuri-etäkoulun kautta. Lapset tekevät tehtäviään yleensä viikonloppuna, sillä arkipäivät kuluvat paikallisessa kansainvälisessä koulussa ja arki-iltaisin on tehtävä läksyjä.

25.3.2018 2:00 | Päivitetty 25.3.2018 17:06

Iso osa Suomea on yhä lumen peitossa, mutta Maini, 8, ja Viena Moliis, 10, tekevät äidinkielen tehtäviä yli 20 asteen lämmössä.

Maini, Viena ja heidän vanhempansa Katja ja Jani Moliis muuttivat isän työn perässä Helsingistä kahdeksi vuodeksi Ruandaan syksyllä 2016. Kun lapset aloittivat Kigalin kansainvälisen englanninkielisen koulun, he olivat koulun ainoat suomenkieliset lapset ja osasivat englanniksi vain peruskohteliaisuudet.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat