Tippuri yleistyy nuorten keskuudessa – ”Kukaan ei tunnista muita odotushuoneessa, ja kaikki ilmoittavat olevansa saman henkilön vakituinen seksikumppani” - Kotimaa | HS.fi

Tippuri yleistyy nuorten keskuudessa – ”Kukaan ei tunnista muita odotushuoneessa, ja kaikki ilmoittavat olevansa saman henkilön vakituinen seksikumppani”

Nuorten suhtautuminen seksitauteihin on muuttunut huolettomammaksi. Seksikulttuuri on vapaata ja tippuri on nuorilla usein oireeton.

Tippuritartunta varmistetaan sivelemällä näytettä testausmaljassa olevaan hevosen vereen. Veri toimii bakteerin kasvualustana, kertoo sairaanhoitaja Monika Storberg.

14.4.2018 18:38

Turussa jylläsi viime vuonna tippuriepidemia, kun sukupuolitautien poliklinikalla todettiin vuoden aikana lähes 30 tartuntaa. Aiempina vuosina tartuntoja on todettu vuosittain vain muutama.

Vielä kymmenen vuotta sitten tippuri oli harvinainen nelikymppisten sukupuolitauti, joka saatiin yleensä ulkomaanmatkan yhteydessä. Nykyään tippurin saa yleisimmin 20–30-vuotias, ja tartuttajana on usein toinen suomalainen. Tippuritartuntojen määrä on kasvanut kymmenessä vuodessa kolminkertaiseksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat