Sirkoista kehitellään ruokaa ihmisille, mutta miksi edullinen ja erinomainen ruokakala silakka kelpaa vain rehuksi? - Kotimaa | HS.fi

Sirkoista kehitellään ruokaa ihmisille, mutta miksi edullinen ja erinomainen ruokakala silakka kelpaa vain rehuksi?

Suomalaisten entisestä suosikkikalasta vain rippeet päätyvät elintarvikekäyttöön. Suurin osa menee turkiseläinten rehuksi ja kirjolohen ruoaksi. HS kysyi, miten silakkaa saataisiin ruokapöytään.

Helsinkiläisen Stockmannin Herkun kalatiskiltä löytyi samana aamuna tullutta silakkaa. Kalanmyyjä Rasmus Palmrothin mukaan kysyntä on ”vaihtelevaa”. Kokonaista silakkaa ostavat hänen mukaansa etenkin iäkkäämmät asiakkaat. Enemmän kysyntää on silakkafileellä

21.4.2018 2:00 | Päivitetty 21.4.2018 11:11

Silakka on ekologista ja terveellistä lähiruokaa. Kalakannat ovat vahvat, ja kalastus Itämerellä on kestävää. Silakansyönti on myös turvallista, sillä aiemmin huolestuttaneet dioksiinipitoisuudet ovat pienentyneet merkittävästi, eikä ympäristömyrkyistä ole tutkimusten mukaan enää haittaa ihmisille. Silakka on myös edullinen kotimainen luonnonkala.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat