Kesällä 1999 ylioppilaat juhlivat naruolkainmekoissa Ultra Bran tahtiin – samana vuonna syntyivät nyt valmistuvat jennat ja aleksit, jotka kasvoivat täysin toisenlaiseen Suomeen - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Kesällä 1999 ylioppilaat juhlivat naruolkainmekoissa Ultra Bran tahtiin – samana vuonna syntyivät nyt valmistuvat jennat ja aleksit, jotka kasvoivat täysin toisenlaiseen Suomeen

HS:n vertailu vuonna 1980 ja 1999 syntyneiden ikäluokkien välillä paljastaa, miten Suomi ja nuoruus ovat muuttuneet viime vuosituhannen vaihteesta. Jotain on pysynyt myös samana.

Nora Malmberg ja Suvi Vihavainen kirjoittivat ylioppilaiksi vuonna 1999. Minna Liemaa, Wilma Karlsson, Uma Salmi ja Marika Mattila valmistuivat tänä keväänä.

Julkaistu: 2.6.2018 2:00, Päivitetty 2.6.2018 9:28

Kun lukion ja ammattikoulun tänä viikonloppuna päättävät nuoret syntyivät vuonna 1999, omia valmistujaisiaan juhlivat vuonna 1980 syntyneet ylioppilaat.

Tyttöjen pitkissä mekoissa oli spagettiolkaimet ja sandaaleissa monta remmiä. Moni ylioppilas sai lahjaksi ensimmäisen kännykkänsä, kuten Nokian 5110:n. Kun näpytteli ahkerasti, sillä pystyi soittamisen lisäksi lähettämään tekstiviestejä ja pelaamaan matopeliä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat