Näyttö Jari Aarniota vastaan on vain vahvistunut hovioikeuskäsittelyssä. Tätä mieltä olivat jutun syyttäjät, kun he tiistaina esittivät oman loppulausuntonsa Helsingin hovioikeudessa.

Syyttäjäkvartettiin kuuluvat valtionsyyttäjä Mikko Männikkö sekä kihlakunnansyyttäjät Pihla Keto-Huovinen, Antti Sundberg ja Matias Londén.

Jari Aarnion puolustaja, asianajaja Riitta Leppiniemi pääsee ääneen torstaina.

Uusi näyttö sitoo Aarnion aiempaa vahvemmin niin sanottuihin Pasilan miehen kännyköihin, syyttäjät totesivat. Näyttö liittyy esimerkiksi kulunvalvontatietoihin, jotka on saatu Aarnion hallusta takavarikoidusta avainnipusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kulunvalvontatietoja on hankittu myös Aarnion alaisten kulkuluvista, ja nämä tiedot ovat syyttäjien mukaan asettaneet outoon valoon myös alaisten kertomuksia.

Kaksi alaista on itsekin syytteessä, joten heillä ei ole velvollisuutta puhua totta.

Syyttäjät arvioivat varsin suorasanaisesti parin todistajana kuullun alaisen luotettavuutta.

He ovat syyttäjien mukaan kertoneet hovioikeudessa asioita, jotka eivät voi pitää paikkaansa. Tämä tarkoittaa, että kyseiset todistajat eivät olisi puheet todistajina totta.

”Se on tietysti kova johtopäätös, mutta jos tilanne on tämä, on tärkeää voida tehdä tämä johtopäätös”, kihlakunnansyyttäjä Antti Sundberg muotoili.

Tauolla syyttäjät eivät halunneet ottaa kantaa siihen, mihin toimiin he ryhtyvät epäiltyjen perättömien puheiden takia. He ilmoittivat odottavansa ensin hovioikeuden tuomiota.

Tuomioistuimessa annettu perätön lausuma on ankarasti rangaistava rikos. Tahallisesta perättömästi lausumasta ei voi selvitä sakoilla, vaan siitä tuomitaan aina vankeutta.

Syyttäjien epäilemät pötypuheet liittyvät muun muassa Pasilan miehen kännyköiden paikannuksiin.

Puhelinten paikantumista Länsi-Pasilaan Aarnion kodin lähelle on selitetty sillä, että samoilla nurkilla sijaitsi myös poliisin tarkkailuryhmän piilokonttori.

Aarnion ja muutaman alaisen mukaan huumepoliisin operaatiopuhelimia olisi säilytetty piilokonttorissa. Tätä syyttäjät eivät usko.

Heidän mielestään ei ole uskottavaa, että huumepoliisit olisivat säännönmukaisesti palanneet illalla kesken vapaa-aikansa piilokonttoriin tarkistamaan tietolähdepuhelimia ja viestittelemään niillä.

Väitetystä piilokonttorijärjestelystä ovat kertoneet vain muutamat poliisit. Loput ovat kertoneet, ettei heillä ole tietoa tällaisesta järjestelystä.

Tämä tarkoittaa, että huumepoliisissa olisi ollut tietolähteiden kanssa kaksi rinnakkaista menettelyä, syyttäjät totesivat.

Myöskään piilokonttorissa työskennellyt ryhmä ei ole ollut tietoinen, että tilassa olisi säilytetty tietolähdepuhelimia.

Ryhmä ei myöskään ollut havainnut, että siellä olisi lähes päivittäin käyty tarkistamassa puhelimia.

Aarnion puolustus sai syyttäjiltä pyyhkeitä siitä, että se on ollut yhteydessä omiin todistajiinsa ennen heidän kuulemistaan oikeudessa.

Tämä on syyttäjien mielestä vesittänyt täysin todistusten näyttöarvon.

Syyttäjät nostivat esille myös Aarnion rikoskumppaniksi syytetyn niin sanotun Malmin naisen eli Mari Romanon kertomuksen muuttumisen käräjäoikeudessa.

Ennen kuin Romanoa kuultiin käräjäoikeudessa, osa kanssasyytettyjen avustajista järjesti hänelle tilaisuuden, jota syyttäjät luonnehtivat täysin poikkeukselliseksi. Siellä oli käyty läpi tulevaa kuulemista.

Romano on kertonut kokeneensa palaverin asianajajien kanssa painostavaksi ja stressaavaksi.

Tällä on merkitystä siihen, miten Romanon kertomusten muuttumista on arvioitava, syyttäjät totesivat.

HS seurasi syyttäjien loppulausunnon hetki hetkeltä. Seuranta löytyy jutun lopusta.

Torstaina HS seuraa myös Aarnion loppulausunnon. Perjantai ja ensi viikon tiistai on varattu muiden syytettyjen loppulausunnoille.

Perjantaina kuullaan muiden muassa niin sanotun Malmin naisen Mari Romanon sekä Seija Kortekallio-Lammen yhteenvedot.

Ensi viikon tiistain aloittaa entinen jengipomo Keijo Vilhusen puolustus. Syyttäjien mukaan kaikki kolme ovat Aarnion rikoskumppaneita. He itse ovat kiistäneet tämän.

Viikon päästä loppulausuntonsa esittävät myös kaksi Aarnion entistä alaista. Heidän ei epäillä olleen mukana huumebisneksessä vaan heitä syytetään virkarikoksista. Myös he ovat kiistäneet syytteet.

Juttu jatkuu grafiikan jälkeen.Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion joulukuussa 2016 kymmeneksi vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeistä huumerikoksista. Aiemmin hän oli saanut kolme vuotta vankeutta virkarikoksista seurantalaiteyhtiö Trevociin kytkeytyneessä jutussa.

Myös Vilhunen sai kymmenen vuotta vankeutta. Romano sai kolme vuotta ja kaksi kuukautta, Kortekallio-Lampi seitsemän vuotta vankeutta.

Aarnion alainen rikosylikonstaapeli Mikael Runeberg sai kolme ja puoli vuotta vankeutta. Toisen alaisen syytteet hylättiin.

Syyttäjän ja Aarnion puolustuksen näkemykset eivät ole hovioikeuskäsittelyn aikana lähentyneet.

Jari Aarnio kiistää edelleen olevansa huumekauppaa johtanut niin sanottu Pasilan mies, toisin kuin syyttäjäpuoli väittää.

Aarnio kiistää pitäneensä hallussaan Pasilan miehen kännyköitä muuten kuin poikkeustilanteissa. Hänen mukaansa puhelimet ovat olleet Helsingin huumepoliisin operaatiopuhelimia, joilla on pidetty yhteyttä alamaailman tietolähteisiin.

Hovioikeudessa Aarnion puolustus on korostanut, ettei Hollannista Suomeen tulleiden tynnyreiden sisällöstä edes ole mitään tietoa. Siten ei ole näyttöä siitä, että tynnyrit olisivat sisältäneet hasista.

Tynnyrijutun tutkinta alkoi joulukuussa 2011, kun Hollannin poliisi takavarikoi Suomeen matkalla olleesta tynnyristä 141 kiloa hasista. Tutkinnassa selvisi, että Suomeen oli aiemmin tullut neljä tynnyrilähetystä.

Ensimmäisen tynnyrijutun tutkinnan perusteella kuusi miestä on jo lainvoimaisesti tuomittu pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Myös tällöin käsiteltiin sitä, kuinka hyvin tynnyreiden sisältö tiedetään. Tuomioistuimet päätyivät siihen, että tynnyreiden on näytetty sisältäneen hasista.

Silloin tutkinnassa jäi kuitenkin epäselväksi, kuka oli niin sanottu Pasilan mies. Tutkijat huomasivat, että Pasilaan paikantuvista kännyköistä pidettiin yhteyttä tynnyrijutun epäiltyihin.

Jari Aarniota alettiin epäillä Pasilan mieheksi joulukuussa 2013.

Oikeudenkäynnissä on myös pyritty selvittämään Aarnion varallisuutta. Käräjäoikeuskäsittelyn aikana Aarnio myönsi, että hänellä on ollut noin puolen miljoonan euron selvittämätön käteisvarallisuus.

Syyttäjien mukaan käteisraha on tullut huumekaupasta.

Aarnio puolestaan on selittänyt varallisuuttaan vuonna 2002 kuolleella miljonäärillä. Aarnion mukaan miljonääri jätti hänelle rahaa kiitokseksi niistä palveluista, joita hän teki paritus- ja muiden hämäräbisnesten turvajärjestelyissä.

Aarnio saattaa pyytää päästä vapaaksi tutkintavankeudesta, koska hovioikeuskäsittely on nyt päättymässä. Kaikkiaan Aarnio on ollut vangittuna kolme ja puoli vuotta.

Esitutkinnan alettua hän oli tutkintavankeudessa pari vuotta, kunnes käräjäoikeus vapautti hänet kohtuussyistä marraskuussa 2015. Kun käräjäoikeus antoi tuomionsa joulukuussa 2016, se määräsi Aarnion heti vangittavaksi.

Aarnio pyysi vapauttamista viimeksi maaliskuussa 2018, mutta silloin hovioikeus hylkäsi pyynnön.

HS seurasi oikeudenkäyntiä hetki hetkeltä:

Käsittely tältä päivältä on nyt päättynyt.

Istunto jatkuu torstaina. Silloin on vuorossa Jari Aarnion loppulausunto.

Palaamme linjoille siis torstaina. Seuranta oikeudenkäynnistä alkaa kello 9.

Tervetuloa seuraan myös silloin!

Molempien asianomistajien näkemykset myötäilevät syyttäjien kantaa.

Syyttäjäpuoli on nyt saanut esitettyä loppulausuntonsa.

Nyt kaksi asianomistajaa esittävät omat näkemyksensä. Asianomistajia ovat väitetyn lavastushankkeen kohteena ollut entinen UB-jengin jäsen sekä uhkailujen kohteeksi joutunut ensimmäinen tynnyrijutun tuomittu.

Seija Kortekallio-Lammelle syyttäjä vaatii edelleen vähintään kahdeksaa vuotta vankeutta. Hän sai käräjäoikeudessa seitsemän vuotta vankeutta.

Romanolle voitaisiin tuomita kolmisen kuukautta lisää, samoin Aarnion alaiselle Mikael Runebergille. Käräjäoikeudessa Romano sai 3 v 2 kk ja Runeberg 3 v 6 kk vankeutta.

Vilhusen rangaistus oli kymmenen vuotta. Se on syyttäjän mukaan suunnilleen oikea.

Aarnion rangaistuksesta syyttäjä ei mainitse mitään, joten hänelle vaaditaan edelleen maksimia. Käräjäoikeudessa Aarnio sai enimmäisrangaistuksen eli kymmenen vuotta aiemman Trevoc-tuomion päälle. Yhteensä hän sai siis 13 vuotta vankeutta.

Nyt päästään seuraamuksiin.

Käräjäoikeuden päätöksessä on poikkeuksellisen hyvin perusteltu, miksi syytetyt on tuomittu niihin rangaistuksiin kuin mihin heidät on tuomittu, Männikkö toteaa.

Korkeimman oikeuden (KKO) viimeaikaiset linjaukset eivät tähän vaikuta, sillä KKO:n tuomiot ovat koskeneet alemman tason toimijoita. Nyt syytteessä ovat nimenomaan huumebisneksen järjestelijät.

Aarnion puolustus on puhunut niin sanotusta rikosprovokaatiosta. Tällä tarkoitetaan sitä, että poliisi saa jonkun tekemään rikoksen, jota hän ei olisi ilman poliisin toimintaa tehnyt. Tällaisesta tilanteesta ei Männikön mukaan ole nyt kyse edes viimeisen, Hollannissa takavarikoidun tynnyrin osalta.

Männikkö huomauttaa, että syytetyt olivat jo tehneet kaikki rikoksen tekemiseen liittyneet toimet. Rikos oli siis jo täyttynyt.

Syyttäjä tyrmää Aarnion väitteet krp:n esteellisyydestä

Syyttäjä ottaa kantaa myös Aarnion väitteisiin siitä, että krp olisi ollut esteellinen tekemään tutkintaa.

"Virasto ei voi olla esteellinen, virkamies voi olla", valtionsyyttäjä Männikkö huomauttaa.

Krp:n ja Helsingin huumepoliisin kiistat eivät ole vaikuttaneet tutkintaan.

Esitutkinta-aineiston käsittelyssä ja luovuttamisessa on noudatettu lakia, Männikkö toteaa. Epäillyt ovat saaneet tutustua siihen aineistoon, johon heillä on oikeus.

Aarnion puolustus on viime aikoina kantanut hovioikeuteen kaikenlaista lippulappua, joista kaikki näkevät, ettei niillä ole mitään merkitystä asiassa, Männikkö jatkaa.

Nyt käsitellään tietovuotoja ja perusteettomia rekisterihakuja poliisin rekistereistä.

Haut näyttävät pitkälti liittyvän tynnyrijutun tutkintaan, syyttäjä huomauttaa. Myös Saarasta tehtiin kyselyjä, kun ilmeni, että hän on puhunut Aarniosta.

Runeberg yritti myös selvittää tietoja Aarnio-tutkinnasta käyttämällä jutun tutkinnanjohtajien nimiä hakuperusteena.

Nyt puhutaan suodatinlaitteesta, jonka tarkoituksena oli häivyttää Aarnion yhteydenpitoa Saara-nimellä tunnettuun prostituoituun. Laitetta lähdettiin kehittämään sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli julkaissut jutun Aarnion ja Saaran yhteydenpidosta.

Käräjäoikeus hylkäsi Runebergiin ja toiseen alaiseen kohdistetut syytteet muun muassa sen takia, ettei miehillä ollut motiivia testille.

Syyttäjän mukaan miehet takuuvarmasti tiesivät, mistä oli kyse.

Syyttäjä muistuttaa, että Pataman mukaan Aarnio ja alainen tulivat kaavion kanssa ja pyysivät häivyttämään Pasilan miehen siitä.

Patama on tämän takia lähtenyt kehittelemään anonymisaattoria.

Syyttäjän mielestä myöskään alaisen syyllisyydestä ei ole jäänyt varteenotettavaa epäilyä. Hän ei ymmärrä, mitä näyttöä vielä olisi tästä pitänyt esittää.

Valtionsyyttäjä Mikko Männikkö huomauttaa, että hovioikeudessa Runebergin puolustuksen esittämä uusi näyttö ei millään tavalla liity syytteisiin. Edes Runeberg itse ei ole osannut kertoa, miten uusi näyttö kytkeytyisi anonymisaattoritestiin ja niihin haettuihin pakkokeinoihin.

Syyttäjä huomauttaa, että Trevocin toimitusjohtajan Pasi Pataman yksityiskohtainen kertomus osoittaa käräjäoikeuden johtopäätökset oikeiksi Aarnion ja Runebergin osalta.

Toisen alaisen osalta syyte hylättiin. Tältä osin käräjäoikeuden päätöksessä on selvä virhe, Männikkö toteaa.

Liittymä on kulkenut alaisen mukana, ja lisäksi Pataman kertomus liittää alaisen anonymisaattoritestiin.

Nyt käsitellään Aarnion ja kahden hänen alaisensa virkarikossyytteitä.

Ensimmäinen liittyy anonymisaattoriin. Kyse on siis laitteesta, jolla syyttäjien mukaan yritettiin sotkea krp:n tynnyritutkintaa. Krp:lle yritettiin antaa kuva, että mitään Pasilan miestä ei ole olemassakaan, vaan paikannukset liittyvät anonymisaattoriin.

Anonymisaattoritesteihin Aarnion alaiset hankkivat perusteettomia telepakkokeinolupia käräjäoikeudesta.

Salissa taas, syyttäjien loppulausunnon loppusuora alkaa. Se kestää noin tunnin.

Nyt pidetään pieni tauko.

Samaan aikaan Aarnio pyrki muilla tavoin vaikuttamaan tynnyrijutun oikeuskäsittelyyn, syyttäjä jatkaa. Aarnio järjesteli MTV:lle jutun, jossa kyseenalaistettiin teletietojen luotettavuus. Sen jälkeen oikeusavustajat vetosivat ohjelmaan todistellessaan teletietojen epäluotettavuutta.

Aarnio myös pyrki estämään tiettyjen syytettyjen tuomitsemisen auttamalla muun muassa lisätutkintapyyntöjen tekemisessä. Näistä on löytynyt sähköpostikirjeenvaihtoa Aarnion ja erään asianajajan välillä.

Syyttäjien mielestä myös Vilhunen on tiennyt ja ymmärtänyt, että tarkoitus on ollut vahingoittaa UB-jäsentä yhdistämällä hänet tiettyyn kännykkään.

Vilhunen on sanonut, että hän ryhtyi hankkeeseen ymmärtämättä, mihin se liittyi.

Lavastushanke jatkui syksyllä 2012, syyttäjä jatkaa. UB-jengiläinen otettiin kiinni, ja samaan aikaan tehtiin kotietsintä UB-jengin kerhotiloihin Turussa.

Vilhunen on vahvistanut hovioikeudessa aiemmin antamansa kertomuksen, jonka mukaan hän vei Aarnion pyynnöstä Nokian kännykän kerhotiloihin. Tämä puhelin takavarikoitiin, mutta se on sittemmin kadonnut Helsingin huumepoliisin tiloista.

Käräjäoikeus teki tästä aivan oikeat johtopäätökset, syyttäjä toteaa. Aarnio oli hankkeen alullepanija, ja tarkoitus oli lavastaa UB-jäsen Pasilan mieheksi.

Nyt käsitellään syyte, jonka mukaan Aarnio yritti lavastaa syyttömän miehen Pasilan mieheksi. Mies kuului Vilhusen johtamaan United Brotherhood -jengiin.

UB-jengiläinen muun muassa kutsuttiin kahteen otteeseen Haagan Shellille. Jotta hänet saataisiin näyttämään Pasilan mieheltä, kutsu tapaamiseen tuli Pasilan miehen kännykkään. Syyttäjän mukaan tämä kännykkä oli kuitenkin Aarnion hallussa, ja viestittelyn toinen osapuoli oli Vilhunen.

Salajuonen paljasti Vilhunen. Hän oli lähettänyt viestit Aarnion pyynnöstä.

Juoni ei kuitenkaan onnistunut, sillä krp totesi, ettei UB-jengiläinen voi olla Pasilan mies. Hänen sosiaaliliittymänsä eli päivittäiskäytössä ollut puhelin ei nimittäin liikkunut samaa matkaa Pasilan miehen puhelimien kanssa.

Kihlakunnansyyttäjä Matias Londén käsittelee nyt ensimmäisessä tynnyrijutussa tuomitun miehen uhkailun. Mies painostettiin uhkailemalla muuttamaan kertomuksensa kesken tynnyrijutun käsittelyn.

Uhkaus tuli kahden liivimiehen kautta. He vierailivat miehen asianajajan luona ja pyysivät välittämään miehelle viestin vankilaan.

Uhkausta tehostettiin sijoittamalla rikollisjärjestö UB:n mies uhkaillun miehen naapuriselliin.

Uhkailusta on kertonut hovioikeudessa Keijo Vilhunen. Vilhusen mukaan hän sai toimeksiannon Aarniolta.

Mies oli poliisikuulusteluissa kertonut omasta osuudestaan tynnyreiden vastaanottamisessa, mutta muutti kertomuksensa käräjäoikeudessa uhkailun jälkeen.

(Edit korjaus kello 15.13 uhkailun kohteeksi joutunut mies muutti kertomustaan jo käräjäoikeusvaiheessa, ei hovissa.)

Syyttäjä huomauttaa, että Aarnio on sotkenut Kuopion poliisin tutkintaa, kun se oli iskemässä kiinni Malmin naiseen eli Mari Romanoon. Aarnio ja hänen alaisensa Mikael Runeberg saivat jutun siirretyksi Helsinkiin, ja sen jälkeen tutkinta kuopattiin. Rikos jäi siis selvittämättä.

Nyt äänessä on taas valtionsyyttäjä Mikko Männikkö.

Kokoavasti hän toteaa, että Pasilan miehen puhelimet ovat selkeästi olleet vain Aarniolla eikä kyse ole ollut tietolähdetoiminnasta.

Vilhunen on esittänyt vaihtoehtona, että Aarnio olisi rikastunut lahjuksilla eli sillä, että hän olisi antanut muiden tehdä huumerikoksia.

Syyttäjä toteaa, että Aarnio on reaaliaikaisesti tiennyt, mitä tynnyrijutussa on tapahtunut. Aarnio ei kuitenkaan ole osannut sanoa, mitä hän on tehnyt tutkinnan suuntaamiseksi oikeaan suuntaan. Selvää on, ettei tutkinta ole Aarnion yksikössä mennyt oikeaan suuntaan.

Aarnio on ollut poliisimies, ja hänellä on ollut velvollisuuksia puuttua rikoksiin. Kun on näin selkeästä rikoksesta kyse, laiminlyönti rikokseen puuttumiseen voi olla rangaistavaa osallistumista rikoksen tekemiseen, syyttäjä sanoo.

Kortekallio-Lammen matkat Hollantiin olivat samanlaisia kuin aiemmassa tynnyrijutussa tuomitun Raine Sievälän matkat. Sievälän osalta tuomioistuin on jo lainvoimaisella tuomiolla katsonut, että matkat liittyivät huumebisneksiin. Tämä tukee syyttäjien mukaan sitä käsitystä, että myös Kortekallio-Lampi on hoidellut matkoillaan myös muita kuin sukulaisensa asioita.

Syyttäjä toteaa, että Kortekallio-Lammen matkat Arnhemiin sopivat tynnyrilähetyksiin sekä ajallisesti että maantieteellisesti. Tynnyrit lähtivät kohti Suomea juuri Arnhemista.

Syyttäjien käsityksen mukaan Kortekallio-Lampi on toiminut välikätenä Aarnion ja Hollannin kontaktin välillä. Riidatonta on se, että Kortekallio-Lampi on matkustellut Hollannin Arnhemissa. Hän on itse selittänyt matkoja sillä, että hänen lähisukulaisensa asuu Arnhemissa.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan prepaid-liittymien käyttö viittasi siihen, että yhteydenpidossa oli kyse muista asioista kuin lähisukulaisen asioiden hoitamisesta. Syyttäjä on asiasta samaa mieltä.

Kortekallio-Lampi on toimittanut Hollantiin Mari Romanon kirjeen. Riitaa on siitä, onko kirjeessä ollut kyse huumekaupasta vai tietolähdetoiminnasta.

Syyttäjä: Tietolähdetoiminta ei tuota varallisuutta poliisille

Syyttäjä käsittelee rahaliikennettä Aarnion ja Kortekallio-Lammen välillä. Tietolähdetoiminta ei tuota varallisuutta poliisille, Sundberg sanoo.

Yhteydenpito jatkui myös sen ajan, jolloin Aarnio oli Elisassa töissä. Tämäkään ei sovi siihen puolustuksen väitteeseen, että kyse olisi ollut tietolähdetoiminnasta.

Nyt käsitellään syytekohtaa, joka liittyvät Seija Kortekallio-Lammen syytteeseen. Hänen syytetään levittäneen Aarniolta saamaansa hasista edelleen.

Antti Sundberg esittelee nyt syyttäjien näkemystä asiasta.

Riidatonta on se, että Aarnio ja Kortekallio-Lampi ovat viestitelleet keskenään. Riitaista on se, mistä viestittelyssä on ollut kyse.

Olemme taas salissa tauon jälkeen, syyttäjien loppulausunto jatkuu.

Nyt pidetään tauko, käsittely jatkuu vartin päästä.

Syyttäjä huomauttaa, että Aarnion yhteydenpito on jatkunut samankaltaisena Hollannin kontaktiin vielä vuonna 2012 ja 2013, vaikka tynnyreiden tulo Suomeen lakkasi krp:n tutkinnan takia.

Aarnion hallusta on löytynyt lappu, jossa on kirjattu päivämääriä ja syyttäjien käsityksen mukaan Suomeen tuotujen huumausainelastien kilomääriä.

Nyt käsitellään vielä yhtä törkeää huumerikossyytettä eli sitä, onko Aarnio tuonut huumeita myös pohjoisen kautta.

Käräjäoikeus hylkäsi syytteen, koska se piti syytettä liian yksilöimättömänä.

Syyttäjä toteaa, että syyte on tavanomainen ja riittävän tarkkarajainen. Aarnio on tiennyt, mistä häntä syytetään.

Asiaa alettiin tutkia Mari Romanon kertomuksen perusteella.

Viimeisen tynnyrin vastaanottajaa käytiin varoittamassa vuodenvaihteessa 2011-2012, ettei hän saa ottaa tynnyriä vastaan.

Varoitus tapahtui sen jälkeen, kun Aarnio on saanut krp:stä tiedon, että Hollannin poliisi on takavarikoinut tynnyristä ison hasislastin.

Sen jälkeen alkoi tapahtua muutakin. Krp tunnistaa tynnyrijutussa sittemmin tuomitun Raine Sievälän valvontakameran kuvasta, kun tämä kävi ostamassa kännyköitä kauppakeskus Jumbosta. Puhelinten käyttö lopetetaan, sillä tieto Sievälän tunnistamisesta on myös Aarniolla ja Helsingin huumepoliisilla.

Nyt päästään viimeiseen tynnyriin. Se tuli Suomeen tammikuussa 2012, mutta sen sisälle poliisi oli rakentanut valepaketit. Hollannin poliisi nimittäin takavarikoi tynnyristä joulukuun 2011 puolella yhteensä 141 kiloa hasista. Tästä takavarikosta alkoi tynnyrijutun tutkinta.

Nyt siirrytään neljänteen tynnyrilähetykseen. Se tuli Askolaan marraskuun 2011 lopulla.

(Korjattu klo 13:33: Kyse oli vuodesta 2011, ei vuodesta 2012, kuten aiemmin sanottiin.)

Kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovisen ääni alkaa jo sortua. Hän on ollut syyttäjistä eniten äänessä.

Käsittelyssä on edelleen kolmas tynnyrilähetys.

Tynnyrilähetysten jälkeen alkoi syyttäjien mukaan myös maahan tuodun hasiksen levittäminen. Siitä on näyttönä muun muassa Malmin naisen eli Mari Romanon tekstiviestittely. Hasista alettiin levittää esimerkiksi Kuopion suunnille.

Nyt syyttäjä on esittelemässä kolmatta tynnyrilähetystä, joka tuli marraskuussa 2011 Haagaan.

Salissa oli hiljainen hetki, kun saliin odoteltiin Jari Aarniota ja Keijo Vilhusta. Nyt heidät tuodaan vanginvartijoiden saattelemina ja syyttäjä pääsee jatkamaan loppulausuntoaan.

Lounas on nautittu, ja olemme jälleen salissa.

Syyttäjät jatkavat tynnyrilähetysten selostamista. Osio koostuu niin pienistä yksityiskohdista, että niiden selostaminen ymmärrettävästi ei oikein onnistu.

Aivan alkuun oikeuden puheenjohtaja kysyy syyttäjien valistunutta arviota loppulausuntonsa kestosta. Syyttäjä vastaa, että tavoite on saada kaikki käytyä läpi iltapäivän aikana.

Nyt pidetään tunnin lounastauko.

Sen jälkeen syyttäjät jatkavat edelleen yksityiskohtaisesti tynnyrilähetysten setvimistä.

Nyt syyttäjä käy yksityiskohtaisemmin läpi Suomeen tulleita tynnyrilähetyksiä.

Nyt äänessä on taas syyttäjä Pihla Keto-Huovinen.

Hän huomauttaa, että Aarnion puolustus on hovioikeudessa ottanut esille, ettei Hollannista Suomeen tuotujen tynnyreiden sisältöä tiedetä. Tässä tapauksessa tuomioistuimet ovat kuitenkin jo arvioineet muun muassa ensimmäisessä tynnyrijutussa, että tynnyreissä on ollut hasista.

Syyttäjä pitää täysin normaalina, että huumejutuissa ei tuomita pelkästään takavarikoiden perusteella vaan laajemmin.

Lukuisat seikat viittaavaat siihen, että tynnyreissä on ollut hasista. Samanlaisia lähetyksiä samalta lähettäjä samalla tavalla on tullut useita.

Romano on kuulusteluissa kertonut välittäneensä Aarnion hasista.

Viimeinen tynnyri jäi kiinni Hollannissa, ja siellä oli 141 kiloa hasista.

Aarnion tontilta löytynyt rahakätkö oli syyttäjien mukaan ammattimainen

Nyt syyttäjä ottaa puheeksi Aarnion rakennustyömaalta löytyneen kätkön.

Kätköihin liittyy useinkin väitteitä, ettei se ole syytetyn oma kätkö vaan lavastus. Niin tässäkin tapauksessa.

Nyt kaikki tukee sitä, että kyseessä oli Aarnion oma kätkö. Hänellä on ollut käteistä. Hän on käyttänyt seteleitä rakentamiseen, joten on luontevaa, että lähistöltä löytyy kätkö.

Todistajat ovat pitäneet kätköä ammattilaisen tekemänä eikä sitä ollut tarkoitettu löydettäväksi. Se on löytäjien mukaan ajalta ennen Aarnion kiinniottoa.

Toiselle etsinnälle mentiin Aarnion antaman vihjeen perusteella. Hän puhui alaiselleen heti kiinnioton jälkeen kuorikatteen levittämisestä juuri siihen kohtaan, josta kätkö myöhemmin löytyi.

Aarniota mahdollisesti lavastaneet rikolliset eivät olisi voineet tietää, minne kätkö olisi tullut sijoittaa ottaen huomioon, että siellä oli jo tehty yksi etsintä.

Syyttäjä pitää myös ihmeellisenä sattumana, jos Aarnion käteisrahat olisivat loppuneet juuri silloin kun hän jäi kiinni.

Syyttäjä: Aarnion rahaselitys paritusbisneksineen ei ole uskottava

Syyttäjä pitää Aarnion kertomusta rahan saannista epäuskottavana.

Vaikea kuvitella, että poliisi sotkeutuisi pitkän ajan bisneksiin, johon liittyy muun muassa Libyaan toimitettavia prostituoituja, syyttäjä toteaa.

Joka tapauksessa palkkio suoritetuista töistä olisi huomattava.

Aarnio ei myöskään suostunut käräjäoikeudessa kertomaan mitään yksityiskohtia miljonäärin ulkonäöstä. Käräjäoikeus päätteli, ettei hän osannut kertoa niitä.

Kukaan ei ole pystynyt vahvistamaan Aarnion kertomusta. Kaksi henkilöä on kertonut jotain, mutta hekin ovat pystyneet sanomaan vain joitain avainsanoja, syyttäjä toteaa.

Molemmat miehet ovat Aarnion lähipiiriä, eikä heidän kertomuksiaan voida pitää kovin uskottavina.

Nyt puheenvuoro siirtyy valtionsyyttäjä Mikko Männikölle. Hän käsittelee Aarnion selittämätäntä käteisvarallisuutta. Sitä on ollut noin puolen miljoonan euron edestä.

Aarnio on myöntänyt selvittämättömän käteisrahan määräksi 447 000 euroa. Sen hän on väittänyt saaneensa vuonna 2002 kuolleelta miljonääriltä, jolle hän oli tehnyt palveluksia paritus- ja muussa hämäräbisneksessä.

Syyttäjä käy tarkemmin läpi laskelmia rahasta, sillä syyttäjien mukaan rahaa on ollut Aarnion myöntämää määrää enemmän eli yli puoli miljoonaa euroa.

Syyttäjä käy läpi Aarnion autotallista löytyneitä tavaroita, muun muassa Pasilan miehen puhelimia. Niitä löytyi viisi kappaletta esimerkiksi lasketteluhanskasta, kengästä ja lakanan sisältä.

Puhelinten löytyminen on täysin ristiriidassa sen kanssa, mitä puhelimien käytöstä ja hävittämisestä on kerrottu. Tämä yhdistää Aarnion puhelinten käyttäjäksi, syyttäjä sanoo.

Nyt otetaan esille myös sähköpostiosoite, jolle on kirjauduttu Hollannista, Marokosta ja Helsingistä, muun muassa Helsingin poliisilaitokselta. Syyttäjien mukaan Helsingistä sinne on kirjautunut Aarnio, ja kyse on ollut huumekauppojen järjestelyistä.

Syyttäjä huomauttaa, että Aarnion kirjautumisesta sähköpostitilille Helsingin poliisin tiloissa on aukoton näyttö. Se koostuu muun muassa tekstareista, joista ilmenee, että Aarnio on menossa alaisensa huoneeseen. Aarnio kommentoi huoneessa olevaa tietokonetta hitaaksi.

Syyttäjä huomauttaa, että 64-71 prosenttia Pasilan miehen lähettämistä tekstareista on tapahtunut silloin, kun Aarnion nimeämät dekkarit eivät ole olleet töissä. Tämäkin viittaa vahvasti siihen, etteivät dekkarit ole käyttäneet liittymiä.

Hovioikeudessa keskustelua on käyty myös teletietojen luotettavuudesta. Käräjäoikeuden johtopäätökset ovat oikeita eli tiedot ovat luotettavia, syyttäjä toteaa.

Nyt käsitellään Pasilan miehen puhelimissa käytettyjä liittymiä.

Syyttäjä huomauttaa, että liittymien käyttö lakkaa Aarnion ulkomaanmatkojen aikana. Teleliikenne jatkuu, kun Aarnio palaa Suomeen.

Dekkareiden lomat eivät vaikuta teleliikenteeseen mitenkään.

Olemme palanneet saliin. Syyttäjien loppulausunto jatkuu.

Nyt äänessä on taas kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen.

Toimittajat haastattelevat syyttäjää tauolla

Nyt pidetään tauko, istunto jatkuu 10:50.

Syyttäjä ottaa vielä esille puhelinten säilytyksen autoissa. Suurin osa huumepoliiseista ei tällaisesta ole tiennyt, saati että siitä olisi ollut havaintoja.

Huumepoliisin autot ovat olleet kaikkien käytössä, joten puhelimet olisivat voineet joutua kenen tahansa kyytiin.

Autojärjestelyssä ei olisi toteutunut puhelinten tavoitettavuus. Myös tietolähteiden turvallisuus olisi vaarantunut, jos tietolähdepuhelimia olisi säilytetty kadun varteen parkkeeratuissa autoissa.

Kukaan ei ole tiennyt tällaisesta järjestelystä, koska tällaista menettelyä ei ole ollut, syyttäjä sanoo.

On elämälle vierasta, että tällaista salaista rinkiä olisi pyöritetty ilman, että kukaan on siitä tiennyt.

Piilokonttoriselitys on osa Pasilan miehen evoluutiota, syyttäjä jatkaa. Tarina on lähtenyt elämään, kun on pitänyt keksiä selitys Pasilan miehen paikannuksille.

Väitetystä piilokonttorijärjestelystä ovat kertoneet vain muutamat henkilöt. Loput ovat kertoneet, ettei heillä on tietoa tällaisesta järjestelystä.

Tämä tarkoittaa, että huumepoliisissa olisi ollut tietolähteiden kanssa kaksi rinnakkaista menettelyä, syyttäjä sanoo.

Myöskään piilokonttorissa työskennellyt ryhmä ei ole ollut tietoinen, että tilassa olisi säilytetty joitain puhelimia. Ryhmä ei myöskään ole havainnut, että siellä olisi lähes päivittäin käyty tarkistamassa puhelimia.

Syyttäjä huomauttaa, että kaksi syytteessä olevaa Aarnion alaista - toinen heistä jo aiemmin mainittu Runeberg - ovat kertoneet piilokonttorin kulunvalvonnasta asioita, jotka esitetyn näytön perusteella eivät pidä paikkaansa.

Syyttäjä pitää myös epäuskottavana sitä, että huumepoliisit olisivat säännönmukaisesti palanneet illalla kesken vapaa-aikansa piilokonttoriin tarkistamaan tietolähdepuhelimia ja viestittelemään niillä.

Syyttäjä: Kaksi huumepoliisia valehteli, vaikka todistajien pitäisi pysyä totuudessa

Todistajat ovat lisäksi korostaneet, että tietolähtepuhelinten täytyy olla jatkuvasti lähellä. Lisäksi suhde tietolähteeseen on luottamuksellinen.

Tästä näkökulmasta on epäuskottavaa, että tietolähdepuhelinten hoitaminen ringissä niin, että puhelimia säilytetään piilokonttorissa.

Kaksi todistajana kuultua Aarnion alaista on kertonut asioita, jotka syyttäjien mukaan eivät voi pitää paikkaansa. Tämä tarkoittaa, että kyseiset henkilöt eivät olisi puheet todistajina totta.

"Se on tietysti kova johtopäätös, mutta jos tilanne on tämä, on tärkeää voida tehdä tämä johtopäätös", syyttäjä Sundberg huomauttaa.

Sundberg huomauttaa, että käräjäoikeus piti poliisien selitystä tietolähdepuhelinten säilyttämisestä epäuskottavana. Joka tapauksessa käräjäoikeus katsoi, että Pasilan miehen puhelimet eivät olleet sellaisia puhelimia, joita säilytettiin piilokonttorissa.

Jos olisi haluttu järjestää asiat mahdollisimman epätarkoituksenmukaisesti ja hankalasti, puhelimia olisi varmasti säilytetty piilokonttorissa, syyttäjä sanoo. Puhelimien säilytys olisi tosin vaarantanut piilokonttorin pysymisen salaisena.

Jos tähän olisi päädytty, sille olisi pitänyt olla hyvät perustelut. Annetut selitykset kuitenkin ontuvat. Piilokonttorisäilytystä on selitetty muun muassa sillä, että puhelimet eivät saaneet paikantua poliisilaitokselle.

Puhelinten paikantumista poliisiasemalle ei kuitenkaan pidetä kuultujen todistajien mukaan riskinä, syyttäjä huomauttaa.

Puhelinten ja avainten käyttö natsaa niin hyvin yhteen, ettei kyse voi olla sattumasta, syyttäjä Pihla-Keto-Huovinen sanoo.

Nyt syyttäjät vaihtavat vetovuoroa. Ääneen pääsee kihlakunnansyyttäjä Antti Sundberg. Hän käsittelee niin sanottua piilokonttoria, jossa Aarnion ja muutaman hänen alaisensa mukaan säilytettiin Pasilan miehen kännyköitä.

Piilokonttori sijaitsee Länsi-Pasilassa lähellä Aarnion asuntoa. Tämä selittää Aarnion puolustuksen mukaan kännyköiden paikannuksen Aarnion asunnon liepeille.

Näyttöä hovioikeudessa vahvistavat uudet paikannukset, syyttäjä sanoo. Hovioikeuskäsittelyn aikana on siis saatu lisää näyttöä siitä, että Pasilan miehen puhelimet olisivat olleet Aarnion mukana.

Uutena näyttönä on esitetty kulunvalvontatiedot avaimista, jotka takavarikoitiin Aarniolta, kun hänet otettiin kiinni marraskuussa 2013.

Syyttäjän käsityksen mukaan kyseessä olivat Aarnion käytössä olleet avaimet.

Syyttäjä käy läpi muutaman Pasilan miehen puhelimen paikannuksen. Esitetty näyttö todistaa syyttäjän mukaan, että puhelimet ovat Aarnion mukana.

Kun Pasilan miehen puhelimet liikkuvat, ne liikkuvat aina Aarnion mukana, syyttäjä huomauttaa. Yhtään ristiriitaista paikannusta ei ole.

Sen sijaan puheimet eivät koskaan paikanna esimerkiksi dekkareiden kodin lähellä.

Syyttäjä toteaa, että ensimmäisen tynnyrijutun tutkinnan aikaan Aarnio ja hänen ryhmänsä muuttivat moneen kertaan kertomustaan siitä, mitä Pasilan miehen puhelimet ovat. Selitystä peräsivät keskusrikospoliisin tutkijat, joiden kanssa Helsingin huumepoliisin piti yhteistyössä tutkia tunnyrijuttua.

Aluksi Helsingin huumepoliisit näyttelivät tietämätöntä ja ehdottivat Pasilassa asuvia rikollisia puhelinten haltijioksi. Sen jälkeen he ehdottivat, että kyse olisi niin sanotusta anonymisaattorista. Lähes vuoden jälkeen he ilmoittivat, että puhelimet ovat "Helsingin pakkaa" eli huumepoliisin tietolähdepuhelimia.

Aarnion ja hänen alaistensa kertomukset operaatiopuhelinten käytöstä eivät ole uskottavia, syyttäjä sanoo. Ei ole uskottavaa, että puhelimia olisi säilytetty piilokonttorissa, jonne olisi salaa hiivitty katsomaan, onko tietolähteiltä tullut viestejä.

Aarnio on halunnut salata sen, että Pasilan miehen puhelimet ovat ollet hänen hallussaan. Tämä osoittaa sen, että kyse on ollut jostain muusta kuin laillisesta toiminnasta, syyttäjä sanoo.

Syyttäjä ottaa esille myös Aarnion pyrkimykset sotkea näyttöä. Tästä on esimerkkinä muun muassa syyttömän miehen lavastus, ensimmäisen tynnyrijutun syytetyn uhkailu sekä pari teknistä laitetta (anonymisaattori ja suodatinlaite).

Aarnio on myös rakentanut syytettyjen puolustustusta ensimmäisen tynnyrijutun käsittelyn aikana.

Huomiota on syytä kiinnittää siihen, että Aarnion puolustus on ollut yhteydessä omiin todistajiinsa ennen todistajien kuulemista, Keto-Huovinen toteaa.

Tämä on syyttäjien mielestä vesittänyt täysin todistusten näyttöarvon.

Syyttäjä käsittelee nyt Aarnion veljenpojan antamaa kertomusta. Mies on väittänyt hakeneensa Aarnion Porvoon torilta erään kerran, mutta syyttäjän mukaan yksityiskohtien perusteella on epäselvää, onko hän edes ollut Porvoon torilla. Mies ei osannut vastata syyttäjän lisäkysymyksiin Porvoon torista.

Myös muiden dekkareiden (Aarnion alaisten) kertomukset ovat olleet vältteleviä ja epäluotettavia, Keto-Huovinen toteaa.

Nyt on saatu lisäselvitystä dekkareiden liikkeistä, ja ristiriita dekkareiden kertomusten välillä on näytön perusteella kasvanut. Lisänäyttöä on saatu muun muassa kulkulupien tiedoista.

Syyttäjä ottaa esimerkkitapaukseksi tapauksen, jossa Aarnio haki sängyn Jokelan vankilasa. Pasilan miehen kännykät liikkuivat silloin samoilla suunnilla. Aarnion alaisen mukaan puhelimet olivat hänellä, mutta hovioikeuskäsittelyssä on ilmennyt, että hän onkin ollut muualla käyttämässä ostokorttiaan.

Sen sijaan Aarnion alaisten kertomukset ovat epäluotettavia, kuten käräjäoikeuskin totesi tuomiossaan.

Entinen rikosylikonstaapeli Mikael Runeberg jäi käräjäoikeudessa useita kertoja kiinni kertomuksen muuttamisesta. Myös hovioikeudessa hän on jäänyt kiinni siitä, etteivät hänen kertomuksensa pidä paikkaansa.

Aiemminkin Runeberg on kertonut Aarniolle myönteisesti. Kyse on ensimmäisestä, vuonna 2007 alkaneesta virkarikostutkinnasta, jolloin todistajana kuultu Runeberg viestitteli Aarniolle opettelevansa lausuntonsa.

"Totuutta ei tarvitse opetella", Keto-Huovinen sanoo.

Sekä Romano että Vilhunen ovat toisistaan tietämättä kertoneet Aarnion tekemisistä samansuuntaisesti. Molemmat myös ovat kertoneet itsensä kannalta raskauttavia asioita, ja kertomukset on sidottavissa faktoihin, syyttäjä toteaa.

"Kostonkaan takia annettu kertomus ei välttämättä ole epäuskottava ottaen huomioon, että Vilhunen puhuu itselleen kymmenen vuoden tuomiota."

Toinen Aarniota vastaan puhuneista on jengipomo Keijo Vilhunen.

Myös Vilhusen kertomukset on sidottavissa faktoihin, syyttäjä toteaa. Ne ovat myös syntyneet ennen kuin esitutkinta on ollut valmis eli hän ei ole puolustuksen väittämällä tavalla voinut kehitellä kertomustaan esitutkinta-aineiston perusteella.

Syyttäjä mainitsee myös krp:n tutkijan virheellisen menettelyn Romanon kuulemisen yhteydessä. Hän siis viittaa ns. Irish Coffee -kuulusteluun ja erilaisiin etuuksiin, joita kuulustelija antoi Romanolle.

Hovioikeus on tämän takia asettanut kaksi Romanon esitutkintakertomusta hyödyntämiskieltoon.

Kanssavastaajien kertomukset esitutkinnassa sitovat Aarnion Pasilan mieheksi. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa näyttö Aarniota vastaan. Käräjäoikeuden mukaan kirjallinen näyttö yksin olisi riittänyt tuomioon.

Aarniosta on kertonut muiden muassa niin sanottu Malmin nainen eli Mari Romano. Hän on muuttanut oikeudessa kertomuksiaan, mutta hänen esitutkintakertomuksensa on hyvin yksityiskohtainen. Se on tarkistettavissa muilla tavoin.

Syyttäjä ottaa esille myös sen, että ennen Romanon kuulemista käräjäoikeudessa järjestettiin täysin poikkeuksellinen tilaisuus kanssasyytettyjen avustajien kanssa. Romano on kertonut kokeneensa tilaisuuden painostavaksi ja stressaavaksi.

Tällä on merkitystä siihen, että Romano on muuttanut kertomustaan.

Syyttäjät: Dokumentoimaton tietolähteiden käyttö tarjosi Aarniolle alibin

Riidatonta on, että Helsingin huumepoliisilla on samaan aikaan ollut operaatioita ja tietolähteitä.

Nämä eivät kuitenkaan selitä Pasilan miehen puhelinten käyttöä.

Tietolähteiden käyttö on ollut täysin dokumentoimatonta. Tämä on ainoa mahdollinen alibi Aarniolle.

Jos puhelimet olisivat liittyneet operaatioihin, Helsingin huumepoliisilla olisi ollut reaaliaikaista tietoa tynnyrijutusta, Keto-Huovinen toteaa.

Syyttäjien loppulausunnon aloittaa kihlakunnansyyttäjä Pihla Keto-Huovinen.

Hän huomauttaa, että syyttäjien ja puolustuksen käsitys tapahtumien kulusta poikkeavat toisistaan täysin.

Syyttäjien käsityksen mukaan ei ole jäänyt järkevää epäilystä siitä, etteivätkö syytteet pitäisi paikkaansa. Pasilan miehen puhelimet ovat olleet Jari Aarniolla, ja hän on käyttänyt niitä yhteydenpidossa rikoskumppaneihinsa, Keto-Huovinen toteaa.

Nyt pääsimme saliin.

Jari Aarnio on itse paikalla, samoin entinen jengipomo Keijo Vilhunen.

Kaikki neljä syyttäjää ovat myös paikalla.

Tervetuloa seuraamaan Aarnio-oikeudenkäynnin loppuhuipennusta Helsingin hovioikeudesta.

Tänään kuulemme syyttäjien loppulausunnon eli yhteenvedon oikeudenkäynnistä. Jari Aarnion puolustuksen vuoro on torstaina.

Syyttäjien ja Aarnion näkemykset tapahtumien kulusta eivät ole lähentyneet hovioikeuskäsittelyn aikana. Yhtä mieltä osapuolet ovat lähinnä siitä, että yhdeksän kuukautta kestäneen käsittelyn päättyminen on huojentavaa.

Odottelemme vielä käytävällä saliin pääsyä. Paikalla on asianosaisten lisäksi runsaasti mediaa.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   ”Peilikaappi on asennettu niin alas, ettei pää mahdu väliin” – Tällaisia ovat uudet, epäkäytännölliset kylpyhuoneet

  2. 2

   Terveysvesien trendi voi johtaa ”seuraavaan mahdolliseen kansan­tautiin” – Tutkija huomasi, että suomalaisten hampaat ovat alkaneet kärsiä eroosiosta

  3. 3

   Julkkiskokki Harri Syrjäsen Hampton Bay pettää odotukset – kala-annos osoittautuu läpeensä epäonnistuneeksi tekeleeksi, ja jälkiruuasta tulee mieleen opiskelijaruokala

  4. 4

   ”Meno Yhdysvalloissa on ollut aivan hullua”, sanoo Oatlyn toimitusjohtaja – kaurajuomalla maailmanvalloitusta yrittävä yritys on tietenkin ruotsalainen

  5. 5

   Rangaistukset ovat aina huono idea, sanoo kasvatusammattilainen – Tässä 9 keinoa, joilla saat lapsen tottelemaan positiivisen kautta

   Tilaajille
  6. 6

   Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

  7. 7

   Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

  8. 8

   Keskiaikainen hevos­show tuhosi lasten jalkapallo­kentän Kataja­nokalla 1989, eikä kenttää ole kunnostettu vieläkään

  9. 9

   Voi vain ihmetellä, millä perusteella kaupungin vuokra-asuntoja jaetaan

  10. 10

   Samuli Huhtala luopui nousu­johteisesta urasta pankissa voidakseen räpätä, ja hänen luultiin seonneen – Näitä asioita kannattaa miettiä, jos harkitsee alanvaihtoa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

  3. 3

   ”Perusterveet aikuiset soittavat, kun ovat vihaisia luonnolle” – Helle­aalto lisää turhia hätä­puheluja

  4. 4

   Voi vain ihmetellä, millä perusteella kaupungin vuokra-asuntoja jaetaan

  5. 5

   Onko maaseudulla ollenkaan tulevaisuutta? HS:n Heikki Aittokoski lähti selvittämään asiaa Ylä-Savoon, joka on pienois­malli siitä, mitä Suomessa nyt tapahtuu

   Tilaajille
  6. 6

   Egyptin vanhan valta­kunnan romahduttanut kuivuus tallentui kiveen intialaisessa luolassa – siitä alkoi meghalaya-aika, jota nyt elämme

  7. 7

   Kansainväliset toimittajat tulivat Suomeen väärällä hetkellä – ei täällä tällaista ole

  8. 8

   Terveysvesien trendi voi johtaa ”seuraavaan mahdolliseen kansan­tautiin” – Tutkija huomasi, että suomalaisten hampaat ovat alkaneet kärsiä eroosiosta

  9. 9

   Alanis Morissetten keskisormi miehille heiluu korkeammalla kuin koskaan – Porissa esiintyi hyväntuulinen tähti, joka kulki lavalla kuin nurmea leikkaava puistotyöntekijä

  10. 10

   Suomalaistutkimus avaa uuden näkö­kulman syövän hoitoon – ”Kukaan muu ei ollut uskaltanut ajatella, että syöpä­lääkkeiden tehottomuuden taustalla voisi olla yhteinen tekijä”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Republikaani­senaattori John McCain: Helsingin huippu­kokous oli hirvittävä virhe – lue HS:n seuranta Trumpin ja Putinin tapaamisen käänteistä

  2. 2

   This is Finland: After Trump and Putin leave, the president heads across the street for a drink

  3. 3

   Kuvia Suomesta, osa 33: Jonne Heinonen kuvasi krapulaa

  4. 4

   Tällainen on Suomi: Kun Trump ja Putin olivat poistuneet, presidentti Niinistö lähti terassille kuin kuka tahansa

  5. 5

   Trump tuhosi Helsingin huippukokouksen yhdellä iskulla – amerikkalaiset tyrmistyivät Trumpin ”antautumisesta” Venäjän presidentille

  6. 6

   Helsingissä vierailleen amerikkalaisen valokuvamallin puoliso edusti punaisessa solmiossa

  7. 7

   Jäämies Ötzi kuoli täysin vatsoin, mutta nykyihmistä hänen viimeinen ateriansa voi hirvittää

  8. 8

   ”Ostin kaksi kuumemittaria ja söin elohopeat niistä” – tutkija selvittää laittoman abortin teettäneiden naisten kohtaloita

   Tilaajille
  9. 9

   ”Konttorirotta” käveli Ancelikh Kaspisen ja Anni Nykäsen kojulle ja pyysi heidät Finlandia-talolle tarjoamaan mansikoita – Nyt kuvat ”sokeeraavan” makeista mansikoista leviävät maailmalla

  10. 10

   Heidi Juvonen on ollut pian vuoden ostamatta mitään turhaa, vaikka hänellä on kolme alaikäistä lasta ja kaksi kissaa – Näin se onnistui

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Handmaid’s Tale tarvitsee rinnalleen kertomuksen, jossa naiset on vapautettu raskaudesta – mutta olisiko se dystopia vai utopia?
  3. ”Peilikaappi on asennettu niin alas, ettei pää mahdu väliin” – Tällaisia ovat uudet, epäkäytännölliset kylpyhuoneet
  4. Rangaistukset ovat aina huono idea, sanoo kasvatusammattilainen – Tässä 9 keinoa, joilla saat lapsen tottelemaan positiivisen kautta Tilaajille
  5. Pysäköinninvalvojan auton takalasi hajosi kesken ajon Pohjois-Haagassa – Poliisi tutkii, ammuttiinko autoa ilma-aseella
  6. Pysäköinninvalvojan auton takalasi ammuttiin rikki ilma-aseella Pohjois-Haagassa lauantaina – samassa paikassa yritetty ampua kerran aiemminkin
  7. Kabulin lentokentällä räjähti, kun vara­presidentti palasi maanpaosta – ainakin 23 kuoli ja 107 haavoittui
  8. Lewis Hamilton kommentoi tilannetta, joka oli viedä häneltä Saksan gp:n voiton: ”Rukouksiini todella vastattiin”
  9. Julkkiskokki Harri Syrjäsen Hampton Bay pettää odotukset – kala-annos osoittautuu läpeensä epäonnistuneeksi tekeleeksi, ja jälkiruuasta tulee mieleen opiskelijaruokala
  10. Tunti sitten
  11. Suomi lähtee EM-Berliiniin isolla joukkueella – Valmennuspäällikkö julkisti selkeän mitalitavoitteen ja samalla ehdot omalle jatkolleen
  12. ”Meno Yhdysvalloissa on ollut aivan hullua”, sanoo Oatlyn toimitusjohtaja – kaurajuomalla maailmanvalloitusta yrittävä yritys on tietenkin ruotsalainen
  13. Näytä lisää