Pätkätöitä tehnyt opettaja ilmoittautui vapaaehtoisesti te-palveluiden työnhakukoulutukseen – alkoi paperisota, joka vei loppukesän ansiopäivärahat - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Pätkätöitä tehnyt opettaja ilmoittautui vapaaehtoisesti te-palveluiden työnhakukoulutukseen – alkoi paperisota, joka vei loppukesän ansiopäivärahat

Aktiivisuusvelvoite tarkoittaa sitä, että työnhakijan täytyy joko osallistua työllisyyttä edistävään koulutukseen, työskennellä vähintään 18 tuntia tai saada yrittäjätuloa 241 euroa. Jos jokin näistä ehdoista täyttyy, työtön saa täyden työttömyysetuuden.

Lakimuutoksen jälkeen työllisyyttä edistäviin palveluihin osallistuminen on velvoittavaa myös, jos on ilmoittautunut sellaisiin oma-aloitteisesti. Aiemmin ne olivat velvoittavia vain, jos niistä oli sovittu työllisyyssuunnitelmassa.

Julkaistu: 4.8.2018 2:00, Päivitetty 4.8.2018 6:20

Kun jyväskyläläisen Juha Matti Kaliman määräaikainen opettajantyö kesäkuun alussa päättyi, hän ilmoittautui heti työttömäksi työnhakijaksi.

”Tiesin, että minulle tulee koulujen kesälomien vuoksi kohtuullisen pitkä työttömyysjakso, ja ajattelin hoitaa työttömyysturvan aktiivisuusvelvoitteen heti alta pois”, Kalima kertoo.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa