Kotimaa |HS seuraa

Puolet Kuopion bussiturman potilaista on päässyt pois sairaalasta, muiden tila ennallaan – Tämä onnettomuudesta tiedetään

Neljä linja-auton kyydissä ollutta loukkaantui vakavasti.

Kuopion bussiturmassa lievimmin loukkaantuneet ja sairaalassa yön yli tarkkailussa olleet potilaat on kotiutettu, Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) tiedotti lauantai-iltana.

Tiedotteen mukaan puolet turmassa loukkaantuneista on nyt päässyt sairaalasta. Kaksi potilasta pääsi kotiutumaan jo perjantai-illan aikana.

Sairaalassa vielä olevien potilaiden tila on ennallaan ja heistä neljän hoito jatkuu yhä teho-osastolla, KYS tiedotti.

Onnettomuuden neljästä kuolleesta kaksi on Suomen kansalaisia, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Jäntti lauantaina. Toisella suomalaisuhreista on myös Ruotsin kaksoiskansalaisuus. Loput kaksi uhria ovat Ruotsin kansalaisia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uhrit olivat syntyneet 1940- ja 50-luvuilla.

Kuopiossa tapahtui perjantaina iltapäivällä viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus, kun tilausajobussi putosi rautatien ylittävältä sillalta ratakuiluun.

Poliisin tiedon mukaan linja-autossa oli 21 matkustajaa ja kuljettaja. Myös bussia kuljettanut vuonna 1951 syntynyt ylitorniolainen mies loukkaantui onnettomuudessa.

Poliisi selvittää onnettomuuden mahdollisina syinä teknistä vikaa, liikenneolosuhteita ja kuljettajan liikennekäyttäytymistä ja terveydentilaa onnettomuutta edeltävältä ajalta. Poliisi epäilee linja-auton kuljettajaa törkeästä liiketurvallisuuden vaarantamisena ja neljästä kuolemantuottamuksesta, Jäntti kertoo.

”Tällaisessa tapauksessa, kun tutkinta on vielä alkuvaiheessa, on normaali käytäntö, että bussin kuljettajaa epäillään”, Jäntti sanoo.

Jäntin mukaan muita epäiltyjä ei tässä vaiheessa ole.

Poliisi on lauantaiaamuna päässyt puhuttamaan onnettomuuslinja-auton matkustajia Kuopiossa.

Turmabussi on nostettu raiteilta ja onnettomuustutkintakeskus on ryhtynyt tutkimaan sitä. VR:n mukaan junaliikenne on palautunut normaaliksi Suonenjoen ja Kuopion välillä.


Keitä turmabussin matkustajat olivat?

Linja-auton kyydissä oli Ruotsin Kalixista saapuvia laulukerhon jäseniä. Kalix Sång Klubb -yhdistyksen aktiivit olivat lähteneet Kalixista aikaisin perjantai-aamuna kylpylämatkalle Kuopioon.

Ryhmä oli lähtenyt aamulla Kemin Liikenteen tilausajolla Kemistä, ja sen oli määrä pian saapua kuopiolaiseen hotelli Rauhalahteen.

Kolme matkustajaa kuoli heti tapahtumapaikalla ja yksi matkalla sairaalaan.

Poliisin mukaan matkustajista 12 henkilöllä on Suomen kansalaisuus, 7 henkilöllä Ruotsin kansalaisuus ja 3 henkilöllä molempien maiden kaksoiskansalaisuus.

Miten onnettomuus tapahtui?

Linja-auto nousi ramppia pitkin ylös moottoritieltä iltapäivällä noin kello 14.50. Sen sijaan että auto olisi pysähtynyt rampin yläpäässä kääntyäkseen se jatkoi siltaa ylittävän tien yli ja sillankaiteen lävitse ratakuiluun.

Linja-auto putosi radalle kyljelleen siten, että auton keula jäi nojaamaan kallioon ja perä putosi radalle asti.

Putoamismatkaa oli 7–10 metriä. Ensihoidon johtajan mukaan suurin osa matkustajien vammoista aiheutui pudotuksesta.

Ennen junaradalle suistumista linja-auto törmäsi kaikkiaan viiteen henkilöautoon, joista kolmessa loukkaantui ihmisiä.

Junarata ja moottoritie kulkevat onnettomuuskohdassa aivan vierekkäin.

Kemin Liikenteen Jukka Rytkösen mukaan onnettomuusauto on toiminut tähän asti normaalisti.

”Se oli täysin toimiva ja tieliikennelain mukainen”, Rytkönen kertoi.

Miten matkustajat saatiin pois bussista ja jyrkkäreunaisesta ratakuilusta?

Bussissa liikkumista vaikeutti se, että auto oli sekä kyljellään että vinossa. Lisäksi sen ikkunat olivat rikkoutuneet, ja auton keskiosa oli jäänyt tyhjän päälle.

Auto lepäsi vasemmalla kyljellään, joten oviaukot osoittivat turman jälkeen ylöspäin.

Kuopiolainen Christo Neeme auttoi matkustajia turvavöistä jo ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle.

Pelastustoiminnan johtajan mukaan ihmisten kuljettaminen oli hankalaa. Loukkaantuneet piti kantaa junarataa pitkin hieman kauemmas onnettomuuspaikalta, jotta heidät saatiin nostettua pois kuilusta.

Iso osa matkustajista – myös loukkaantuneista – käveli onnettomuuspaikalta omin jaloin. Sairaalaan tuoduista 20 ihmisestä kolme oli loukkaantunut vakavasti ja 11 vammat luokiteltiin lieviksi.

Ambulanssit kuljettivat Kuopion yliopistolliseen sairaalaan kaikki linja-autossa olleet, joista neljä oli loukkaantunut vakavasti.

Kuopion yliopistollisen sairaalan mukaan puolet sairaalaan tuoduista turmapotilaista on päässyt pois sairaalasta lauantai-iltaan mennessä.

Neljän potilaan tehohoito jatkuu edelleen ja viittä muuta hoidetaan vuodeosastoilla.

Millainen onnettomuuspaikka on?

Onnettomuus sai alkunsa kantakaupungin eteläpuolisessa moottoritieliittymässä, moottoritieltä ylös nousevan rampin yläpäässä.

Liittymä on verraten vilkas. Moottoritien toisella puolella on suuri Kolmisopen kauppakeskus ja toisella puolella Leväsen kaupunginosa ja suuria myymälöitä. Niiden takana sijaitsevat Rauhalahden matkailukeskus ja hotelli.

Onni onnettomuudessa oli, että yliopistollinen sairaala sijaitsee niin lähellä onnettomuuspaikkaa, että samat ambulanssit ehtivät ajaa useaan kertaan onnettomuuspaikan ja sairaalan väliä.

Sää Kuopiossa oli pilvipoutainen.


Miten poikkeuksellinen onnettomuus oli?

Turma oli viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus Suomessa. Se luetaan suuronnettomuudeksi.

”Suuronnettomuuksia ei tapahdu tieliikenteessä Suomessa joka vuosi, mutta aina silloin tällöin”, kertoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Edellinen tieliikenteen suuronnettomuus tapahtui marraskuussa 2016 Kemiönsaaressa, kun neljä ihmistä kuoli ulosajossa.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä yhdessä tieliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan ja onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.


Millaisiin toimiin onnettomuuden jälkeen on ryhdytty?

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä neljänä kuolemantuottamuksena. Poliisi selvittää onnettomuuden mahdollisina syinä teknistä vikaa, liikenneolosuhteita sekä kuljettajan liikennekäyttäytymistä ja terveydentilaa onnettomuutta edeltävältä ajalta.

Onnettomuustutkintakeskus aloitti tutkimuksensa jo perjantaina onnettomuuspaikalla.

Lauantaiaamuna se kertoi Twitterissä, että linja-auto nostettiin yöllä ja siirrettiin sisätiloihin tarkempaa teknistä tutkintaa varten.
”Sitten se viedään muualle erittäin perusteellista teknistä tutkintaa varten”, Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Sakari Lauriala sanoi perjantaina. Viikonvaihteessa tutkinta keskittyy auton tekniseen läpikäyntiin ja osallisten kuulemisiin.

Omaisille on avattu tiedotuspiste yliopistolliseen sairaalaan ja puhelinlinja kyselyjä varten. Kuopion kaupunki tiedotti asiasta myös ruotsiksi.

Sairaala on järjestänyt omaisille mahdollisuuden yöpyä tiloissaan.

Punainen risti perusti Kuopion keskustaan henkisen tuen pisteen, ja kriisiapua tarjotaan iltaan asti myös Kallaveden kirkossa sekä keskustan Tuomiokirkossa.

Kallaveden kirkon kriisiapupiste on auki vielä lauantaina.

Muun muassa kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen, presidentti Sauli Niinistö sekä Suomen ja Viron pääministerit esittivät Twitterissä surunvalittelunsa.


Lue hetki hetkeltä -seuranta alta:

Hetki hetkeltä -seuranta päättyy

Hetki hetkeltä -seuranta on päättynyt tältä illalta. HS jatkaa onnettomuuden seurantaa uutisissa.

Myös Viron pääministeri on esittänyt surunvalittelunsa

Viron pääministeri Jüri Ratas on esittänyt Twitterissä surunvalittelunsa Kuopion bussiturmasta.

"Surullista kuulla traagisesta bussionnettomuudesta Kuopiossa. Vilpittömät surunvalitteluni urheille ja heidän perheilleen", Ratas tviittasi.

Onnettomuusauto oli Kemin Liikenne oy:n linja-auto.

Kemin Liikenteen Jukka Rytkösen mukaan autossa ei tiedetty olevan mitään poikkeavaa.

”Se oli täysin toimiva ja tieliikennelain mukainen”, Rytkönen kertoi.

Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää pitää Kuopion bussiturmaa hyvin poikkeuksellisena.

Sillanpään mukaan linja-autojen tekniset viat aiheuttavat hyvin harvoin onnettomuuksia.

”Teknisten vikojen osuus on ylipäätään hyvin pieni kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa", Sillanpää sanoo.

Lue aiheesta lisää täältä.

Poliisi tutkii linja-auto-onnettomuuden syytä yhdessä tieliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan ja onnettomuustutkintakeskuksen kanssa, poliisi tiedottaa.

Presidentti Niinistö esitti surunvalittelunsa

Presidentti Sauli Niinistö esitti surunvalittelunsa Kuopion linja-auto-onnettomuudesta presidentin kanslian Twitter-tilillä.

"Kuopion onnettomuus pysäyttää, elämä on hauras. Otan osaa uhrien läheisten suureen suruun", Niinistö kirjoittaa.

Suomen Punainen Risti on avannut Kuopion keskustaan kaikille avoimen henkisen tuen pisteen, jossa tarjotaan keskusteluapua. SPR kertoo asiasta Twitterissä.

VR tiedottaa: junat korvataan toistaiseksi busseilla

VR:n tiedotteen mukaan junat korvataan toistaiseksi busseilla Kuopion ja Suonenjoen välillä.

Korvaavat kuljetukset kestävät todennäköisesti koko perjantai-illan ja viivästyksiin matka-ajassa on hyvä varautua.

Poliisi tiedottaa: linja-auton jarrut olivat pettäneet

Liittymässä linja-auton kuljettajan kertoman mukaan linja-auton jarrut olivat pettäneet, ja tästä syystä hän oli menettänyt linja-auton hallinnan.

Bussia kuljetti vuonna 1951 syntynyt ylitorniolainen mies, joka loukkaantui myös onnettomuudessa.

Linja-auto suistui kulkusuunnassaan oikealle päätyen kyljelleen junaradalle. Ennen liittymästä junaradalle suistumista linja-auto oli törmännyt kaikkiaan viiteen liittymässä olleeseen henkilöautoon.

Tieliikenne sujuu onnettomuuspaikalla normaalisti

Itä-Suomen poliisi tiedottaa Twitter-tilillään: Kuopion onnettomuuspaikan raivaustyöt ovat edenneet, ja tieliikenne sujuu nyt normaalisti.

Poliisi tiedottaa: kaikki linja-autossa matkustaneet olivat Ruotsissa asuvia eläkeläisiä

Kaikki linja-autossa matkustajana olleet ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä.

Seurue oli matkalla Kuopioon hotelli Rauhalahteen.

Lännen Media: Kuopion turmabussi on lähtenyt aamulla Kemistä ja kyydissä ryhmä

Kemin liikenteestä vahvistetaan Lännen Medialle, että Kuopion turmabussi on lähtenyt aamulla Kemistä.

"Joku ryhmä on ollut", kertoo Kemin liikenne oy:n toimitusjohtaja Pentti Rytky puhelimitse Lännen Medialle.

Kuopion tuomiokirkossa järjestetään onnettomuuden vuoksi hartaus kello 18, Kuopion kaupunki kertoo Twitterissä.

Lisäksi Kuopion kaupunki ja Itä-Suomen poliisi järjestävät kriisiapua, josta tiedotetaan myöhemmin.

Onnettomuudessa kuolleista kaksi on naisia

Tarkempaa tietoa uhrien sukupuolesta tai iästä ei ole vielä tiedossa.

Uhrien omaiset eivät ole vielä saaneet viestiä asiasta.

Onni onnettomuudessa paikan suhteen

Tiedotustilaisuudessa ollaan yhtä mieltä siitä, että onnettomuus on ollut poikkeuksellinen Suomessa.

Huojentuneita ollaan siitä, että onnettomuuspaikka oli lähellä Kuopion yliopistollista sairaalaa.

Ambulanssit ehtivät viedä loukkaantuneita sairaalaan ja tulla vielä takaisin hakemaan uusia loukkaantuneita.

Sairaalassa oli onnettomuushetkellä vuoronvaihto mennossa, joten henkilökuntaa oli paljon paikalla.

Kuopion turma on viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus

Kuopion linja-autoturma on viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus Suomessa.

Turmassa on tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut neljä ihmistä, minkä vuoksi se luetaan suuronnettomuudeksi. Lisäksi sairaalaan on toimitettu kaksikymmentä ihmistä, joista neljän vammat ovat vakavia.

”Suuronnettomuuksia ei tapahdu tieliikenteessä Suomessa joka vuosi, mutta aina silloin tällöin”, kertoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Edellinen tieliikenteen suuronnettomuus tapahtui marraskuussa 2016 Kemiönsaaressa, kun neljä ihmistä kuoli ulosajossa.

Tieliikenteessä on tapahtunut tällä vuosikymmenellä kaikkiaan seitsemän suuronnettomuutta.

Suomen historian vakavin tieliikenneturma on Konginkankaan onnettomuus Äänekoskella. Paperirullalastissa olleen rekka-auton ja linja-auton törmäyksessä kuoli 23 ihmistä ja loukkaantui 14 maaliskuussa 2004.

Lue aiheesta lisää tästä jutusta.

Poliisi: loukkaantuneiden henkilöllisyydestä ei vielä tietoa

Poliisilla ei ole tietoa, mistä päin linja-auton matkustajat olivat. Loukkaantuneiden tai kuolleiden henkilöllisyydestä ei ole muutenkaan vielä tarkempaa tietoa.

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneonnettomuutena. Poliisi ei osaa vielä sanoa yksityiskohtia siitä, mistä onnettomuus on johtunut.

Poliisi on kuullut epäilyn siitä, että linja-auton jarrut olisivat pettäneet, ja linja-auto olisi ajanut siitä syystä kovalla nopeudella kaiteen yli.

Kuopion yliopistollinen sairaala kertoo Twitterissä, että sairaalaan on tuotu 20 potilasta.

Tiedotustilaisuus jatkuu: ensihoito kertoo tietoja tapahtumapaikalta

Ensihoidon tilannejohtaja kertoo, että paikalla oli yhteensä 11 ambulanssia.

Paikalla oli myös helikopteri, mutta sillä ei kuljetettu ketään sairaalaan, koska onnettomuuspaikalta oli suhteellisen lyhyt matka sairaalaan.

Eniten vammoja loukkaantuneille aiheutui korkeasta putoamismatkasta.

Linja-auto putosi korkealta

Linja-auto putosi noin 7-10 metrin matkan rampilta alas junaradalle.

Tiedotustilaisuudesta ensimmäiset tiedot

Pelastustoiminnan johtaja kertoo, että junaradalle syöksynyneessä linja-autossa olleet ihmiset oli hankala saada kuljetettua pois linja-autosta ja ylös radalta.

Linja-auto oli sinkoutunut radalle niin, että sen keula nojasi kallioon ja perä oli radalla. Osa linja-autosta oli siis ilmassa, mikä vaikeutti pelastustomia. Ikkunat olivat rikkoutuneet.

Loukkaantuneet piti kantaa hieman kauemmas onnettomuuspaikasta, jotta loukkaantuneet saatiin kuljetettua ylös junaradalta.

Pelastusoperaatiossa meni aikaa noin 45 minuuttia.

Christo Neemre säntäsi turmabussiin auttamaan jo ennen pelastuslaitosta

Kuopiolainen Christo Neemre osui sattumalta onnettomuuspaikalle ja säntäsi turmabussiin jo ennen pelastuslaitosta. Neemren kuvaus onnettomuuspaikan tilanteesta löytyy täältä.

Poliisi: linja-auton jarrut pettivät

Poliisin mukaan linja-auton jarrut pettivät, ja kuljettaja oli sen takia menettänyt ajoneuvon hallinnan. Sen jälkeen linja-auto suistui junaradalle.

Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kerrotaan, että sinne on tuotu turmapaikalta 19 potilasta. Vakavasti loukkaantuneita on 3, loukkaantuneita on 6 ja lievästi loukkaantuneita 10. Onnettomuudessa on kuollut ainakin neljä ihmistä. Heistä kolme kuoli tapahtumapaikalla ja yksi kuljetuksen aikana, sairaala kertoo twiitissään.

Video näyttää, kuinka bussi makaa kyljellään raiteilla

Onnettomuudessa sillalta suistunut linja-auto oli Kemin Liikenteen tilausliikennebussi. Tarkempaa tietoa tilausajon päämäärästä tai matkustajista ei vielä ole.

Pohjois-Savon pelastusjohtaja kertoo lisätietoja onnettomuudesta

Pohjois-Savon pelastusjohtaja Jukka Koposen tuoreimpien tietojen mukaan onnettomuudessa yhteensä 20 loukkaantuneesta kaksi on vakavasti loukkaantunut ja yhdeksän keskivaikeasti loukkaantunut.

Loput ovat päässeet paikalta pois kävellen eli heillä ei ole Koposen tietojen mukaan merkittäviä fyysisiä vammoja.

Pohjois-Suomen pelastuslaitokselta paikalla on kymmenen yksikköä. Paikalla on lisäksi useita ambulansseja.

Onnettomuudessa loukkaantuneiden vammoista ei ole vielä tarkempia tietoja.

"Kaikki uhrit ja potilaat on saatu irrotettua autoista", kertoo Pohjois-Savon pelastusjohtaja Jukka Koponen.

Poliisi jatkaa onnettomuuden syyn ja tapahtumien kulun selvittämistä.

Pelastuslaitos kertoo järjestävänsä tiedotustilaisuuden onnettomuuteen liittyen Neulamäen paloasemalla kello 16.45.

Sairaalaan tuotu 23 loukkaantunutta, osa kriittisessä tilassa

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan on kello 16:een mennessä tuotu 23 loukkaantunutta, joista kuuden vammat ovat vakavat, kertoo Kysin viestintäjohtaja Varpu Puskala. Osa potilaista on kriittisessä tilassa. Sairaalassa on annettu suuronnettomuushälytys.

Poliisin mukaan onnettomuudessa kuollut neljä

Paikalla olevan HS:n kuvaajan Akseli Murajan mukaan paikalla on edelleen yli kymmenen hälytysajoneuvoa sekä lääkärihelikopteri. Paikalta on lähtenyt kohti sairaalaa useita ambulansseja.

Pääministeri Juha Sipilä esitti surunvalittelunsa Twitterissä

"Kuului hirveä rysäys"

Turmapaikasta noin sadan metrin päässä työskentelevä Markku Savolainen kertoo kuulleensa kovan rysäyksen sisätiloihin, kun onnettomuus tapahtui.

 ”Kuului hirveä rysäys. Luulin ensin äänen perusteella, että kuorma-auton lavalta kipataan kiviä. Sitten alueelta nousi hirveästi pölyä. Vähän ajan kuluttua alkoi kuulua paljon ambulanssin ääniä”,  Savolainen sanoo.

 Hänen mukaansa onnettomuuspaikka on eristetty eikä hänen työpaikaltaan ole suoraa näköyhteyttä paikkaan, jonne linja-auto on pudonnut.

 ”Rautatien ylittävän sillan päällä on puolenkymmentä henkilöautoa rutussa", Savolainen sanoo.

Paikalla on Savolaisen havaintojen mukaan runsaasti palo-autoja ja ambulansseja.

Junaliikenne on keskeytetty onnettomuuden takia

Junaliikenne on keskeytetty kokonaan Suonenjoen ja Kuopion välisellä osuudella onnettomuuden takia, Liikennevirasto tiedottaa.

Linja-auton putoaminen junoradalle on aiheuttanut sähköratavian, jonka laajuudesta ei ole vielä tietoa.

Junat Suonenjoen ja Kuopion välillä on korvattu linja-autoilla.

Ainakin neljä kuollut linja-auton syöksyttyä junaradalle Kuopiossa

Kuopion Kolmisopessa sattui perjantaina iltapäivällä hieman ennen kolmea liikenneonnettomuus, jossa linja-auto syöksyi junaradalle. Lisäksi onnettomuudessa on poliisin mukaan ollut osallisena viisi henkilöautoa.

Alustavien tietojen mukaan onnettomuudessa on kuollut kolme ihmistä.

Poliisi on kieltänyt onnettomuuden johdosta Kuopion Leväsellä Kolmisopen liikekeskukseen ajamisen moottoritieltä ja Leväsentien suunnalta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Onnettomuudet

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  2. 2

   Trump jakoi YK-puheessa maailman Yhdysvaltojen ystäviin ja hyväksikäyttäjiin – video näyttää, kuinka kuulijat nauroivat presidentin väitteelle hänen hallituksensa saavutuksista

  3. 3

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  4. 4

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  5. 5

   Prinsessa lupasi ostaa Anna-Julia Kontiolle hevosen – enää hänen pitäisi tietää, millaisen hevosen haluaisi

  6. 6

   Tuomari nimesi Bill Cosbyn, 81, vaaralliseksi seksuaali­rikolliseksi – Tuomio luetaan tiistai-iltana Suomen aikaa

  7. 7

   Olen tavannut lapsia, jotka sylkevät, käyvät päälle ja rikkovat huonekaluja – Miten he saavat tarvittavaa hoitoa tässä sijaishuollon resurssipulassa?

  8. 8

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  9. 9

   Halvaantunut yhdysvaltalainen mies kävelee selkärankaan asennetun elektrodin ansiosta – se vahvistaa aivojen viestit lihaksille

  10. 10

   Palvelunesto­hyökkäys kaatoi useita verkkopalveluita – Hyökkäys tuli ulkomailta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Onko kuvassa näkemäsi nainen nuori vai vanha? Yksi kuuluisimmista illuusioista on elänyt vuodesta 1915 internetin keskustelupalstoille — Nyt tutkijat selvittivät sata vuotta vanhan kuvan ”jujun”

  2. 2

   Taksikuski tuijotti vaihdekeppiä, ajoi madellen ja vaati maksua käteisellä Helsingin keskustassa – Teippihuijaus paljastui, kun Inari Suomela valitti sekavasta kyydistä taksiyhtiöön

  3. 3

   Harvinainen geneettinen ”lottovoitto” venytti Shawn Bradleyn 229-senttiseksi – sen pidemmäksi ei terve ihminen juuri kasva

  4. 4

   OP aloittaa kuuttatuhatta työntekijää koskevat yt-neuvottelut – Tarkoitus ei ole päästä säästöihin irtisanomisilla, vakuuttaa pääjohtaja Ritakallio

  5. 5

   Työttömät kantavat metsässä puita ilman palkkaa, mutta onko siitä ihmelääkkeeksi Suomen ongelmiin? ”Hyödyllisiä töitä, joita kukaan ei muuten tekisi”

   Tilaajille
  6. 6

   Friteerattuun kanaan erikoistunut pikaruokaketju Kentucky Fried Chicken tulee Suomeen

  7. 7

   Isä jää varjoon, kun lapsi valitsee äidin – Suosikki­asetelmalle on luonnolliset syynsä, ja näin se puretaan

   Tilaajille
  8. 8

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  9. 9

   Kyllä, Lily Allen tilasi naisprostituoidun ja harrasti seksiä Liam Gallagherin kanssa – mutta hänen muistelmissaan on kyse paljon isommista asioista

  10. 10

   Häräntappoaseen kirjoitti 17-vuotias tyttö – sellaista ei tänä päivänä nähtäisi, eikä nähdä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Köyhien lasten hätä alkoi näkyä, kun toimeentulotuki siirtyi Kelan hoitoon – ”Tapaan lapsia, jotka ovat silmät pyöreinä, kun vien heille juustoa tai jogurttia”

  3. 3

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  4. 4

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  5. 5

   Krp ottanut kiinni kolmannen henkilön Turun seudun laajoissa kotietsinnöissä – ”Etsinnät sujuneet suunnitelmien mukaan”

  6. 6

   Sotilaslähde HS:lle: Airiston Helmi ollut vuosia Puolustus­voimien ja Supon tarkkailussa – ”Ne hankkivat strategisia kohteita ja me olemme hölmöjä, kun olemme myyneet”

  7. 7

   Työelämä on ajautunut aivot turruttavaksi silpuksi, mikä ajaa kolmekymppiset työkyvyttömyyteen – Aivotutkijoiden ratkaisu on uusi työaika, ja näin se toimii

   Tilaajille
  8. 8

   Markku hakee Viipurista bensaa, seksiä ja puolisolle kukkia – Yhä useampi itärajan mies tuo myös hiv:n, mutta testeihin Markku ei mene

   Tilaajille
  9. 9

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  10. 10

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  11. Näytä lisää