Kotimaa |HS seuraa

Puolet Kuopion bussiturman potilaista on päässyt pois sairaalasta, muiden tila ennallaan – Tämä onnettomuudesta tiedetään

Neljä linja-auton kyydissä ollutta loukkaantui vakavasti.

Kuopion bussiturmassa lievimmin loukkaantuneet ja sairaalassa yön yli tarkkailussa olleet potilaat on kotiutettu, Kuopion yliopistollinen sairaala (KYS) tiedotti lauantai-iltana.

Tiedotteen mukaan puolet turmassa loukkaantuneista on nyt päässyt sairaalasta. Kaksi potilasta pääsi kotiutumaan jo perjantai-illan aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sairaalassa vielä olevien potilaiden tila on ennallaan ja heistä neljän hoito jatkuu yhä teho-osastolla, KYS tiedotti.

Onnettomuuden neljästä kuolleesta kaksi on Suomen kansalaisia, kertoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Pekka Jäntti lauantaina. Toisella suomalaisuhreista on myös Ruotsin kaksoiskansalaisuus. Loput kaksi uhria ovat Ruotsin kansalaisia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uhrit olivat syntyneet 1940- ja 50-luvuilla.

Kuopiossa tapahtui perjantaina iltapäivällä viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus, kun tilausajobussi putosi rautatien ylittävältä sillalta ratakuiluun.

Poliisin tiedon mukaan linja-autossa oli 21 matkustajaa ja kuljettaja. Myös bussia kuljettanut vuonna 1951 syntynyt ylitorniolainen mies loukkaantui onnettomuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi selvittää onnettomuuden mahdollisina syinä teknistä vikaa, liikenneolosuhteita ja kuljettajan liikennekäyttäytymistä ja terveydentilaa onnettomuutta edeltävältä ajalta. Poliisi epäilee linja-auton kuljettajaa törkeästä liiketurvallisuuden vaarantamisena ja neljästä kuolemantuottamuksesta, Jäntti kertoo.

”Tällaisessa tapauksessa, kun tutkinta on vielä alkuvaiheessa, on normaali käytäntö, että bussin kuljettajaa epäillään”, Jäntti sanoo.

Jäntin mukaan muita epäiltyjä ei tässä vaiheessa ole.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi on lauantaiaamuna päässyt puhuttamaan onnettomuuslinja-auton matkustajia Kuopiossa.

Turmabussi on nostettu raiteilta ja onnettomuustutkintakeskus on ryhtynyt tutkimaan sitä. VR:n mukaan junaliikenne on palautunut normaaliksi Suonenjoen ja Kuopion välillä.


Keitä turmabussin matkustajat olivat?

Linja-auton kyydissä oli Ruotsin Kalixista saapuvia laulukerhon jäseniä. Kalix Sång Klubb -yhdistyksen aktiivit olivat lähteneet Kalixista aikaisin perjantai-aamuna kylpylämatkalle Kuopioon.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ryhmä oli lähtenyt aamulla Kemin Liikenteen tilausajolla Kemistä, ja sen oli määrä pian saapua kuopiolaiseen hotelli Rauhalahteen.

Kolme matkustajaa kuoli heti tapahtumapaikalla ja yksi matkalla sairaalaan.

Poliisin mukaan matkustajista 12 henkilöllä on Suomen kansalaisuus, 7 henkilöllä Ruotsin kansalaisuus ja 3 henkilöllä molempien maiden kaksoiskansalaisuus.

Miten onnettomuus tapahtui?

Linja-auto nousi ramppia pitkin ylös moottoritieltä iltapäivällä noin kello 14.50. Sen sijaan että auto olisi pysähtynyt rampin yläpäässä kääntyäkseen se jatkoi siltaa ylittävän tien yli ja sillankaiteen lävitse ratakuiluun.

Linja-auto putosi radalle kyljelleen siten, että auton keula jäi nojaamaan kallioon ja perä putosi radalle asti.

Putoamismatkaa oli 7–10 metriä. Ensihoidon johtajan mukaan suurin osa matkustajien vammoista aiheutui pudotuksesta.

Ennen junaradalle suistumista linja-auto törmäsi kaikkiaan viiteen henkilöautoon, joista kolmessa loukkaantui ihmisiä.

Junarata ja moottoritie kulkevat onnettomuuskohdassa aivan vierekkäin.

Kemin Liikenteen Jukka Rytkösen mukaan onnettomuusauto on toiminut tähän asti normaalisti.

”Se oli täysin toimiva ja tieliikennelain mukainen”, Rytkönen kertoi.

Miten matkustajat saatiin pois bussista ja jyrkkäreunaisesta ratakuilusta?

Bussissa liikkumista vaikeutti se, että auto oli sekä kyljellään että vinossa. Lisäksi sen ikkunat olivat rikkoutuneet, ja auton keskiosa oli jäänyt tyhjän päälle.

Auto lepäsi vasemmalla kyljellään, joten oviaukot osoittivat turman jälkeen ylöspäin.

Kuopiolainen Christo Neeme auttoi matkustajia turvavöistä jo ennen kuin pelastuslaitos ehti paikalle.

Pelastustoiminnan johtajan mukaan ihmisten kuljettaminen oli hankalaa. Loukkaantuneet piti kantaa junarataa pitkin hieman kauemmas onnettomuuspaikalta, jotta heidät saatiin nostettua pois kuilusta.

Iso osa matkustajista – myös loukkaantuneista – käveli onnettomuuspaikalta omin jaloin. Sairaalaan tuoduista 20 ihmisestä kolme oli loukkaantunut vakavasti ja 11 vammat luokiteltiin lieviksi.

Ambulanssit kuljettivat Kuopion yliopistolliseen sairaalaan kaikki linja-autossa olleet, joista neljä oli loukkaantunut vakavasti.

Kuopion yliopistollisen sairaalan mukaan puolet sairaalaan tuoduista turmapotilaista on päässyt pois sairaalasta lauantai-iltaan mennessä.

Neljän potilaan tehohoito jatkuu edelleen ja viittä muuta hoidetaan vuodeosastoilla.

Millainen onnettomuuspaikka on?

Onnettomuus sai alkunsa kantakaupungin eteläpuolisessa moottoritieliittymässä, moottoritieltä ylös nousevan rampin yläpäässä.

Liittymä on verraten vilkas. Moottoritien toisella puolella on suuri Kolmisopen kauppakeskus ja toisella puolella Leväsen kaupunginosa ja suuria myymälöitä. Niiden takana sijaitsevat Rauhalahden matkailukeskus ja hotelli.

Onni onnettomuudessa oli, että yliopistollinen sairaala sijaitsee niin lähellä onnettomuuspaikkaa, että samat ambulanssit ehtivät ajaa useaan kertaan onnettomuuspaikan ja sairaalan väliä.

Sää Kuopiossa oli pilvipoutainen.


Miten poikkeuksellinen onnettomuus oli?

Turma oli viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus Suomessa. Se luetaan suuronnettomuudeksi.

”Suuronnettomuuksia ei tapahdu tieliikenteessä Suomessa joka vuosi, mutta aina silloin tällöin”, kertoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Edellinen tieliikenteen suuronnettomuus tapahtui marraskuussa 2016 Kemiönsaaressa, kun neljä ihmistä kuoli ulosajossa.

Poliisi tutkii onnettomuuden syytä yhdessä tieliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan ja onnettomuustutkintakeskuksen kanssa.


Millaisiin toimiin onnettomuuden jälkeen on ryhdytty?

Poliisi tutkii onnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena sekä neljänä kuolemantuottamuksena. Poliisi selvittää onnettomuuden mahdollisina syinä teknistä vikaa, liikenneolosuhteita sekä kuljettajan liikennekäyttäytymistä ja terveydentilaa onnettomuutta edeltävältä ajalta.

Onnettomuustutkintakeskus aloitti tutkimuksensa jo perjantaina onnettomuuspaikalla.

Lauantaiaamuna se kertoi Twitterissä, että linja-auto nostettiin yöllä ja siirrettiin sisätiloihin tarkempaa teknistä tutkintaa varten.
”Sitten se viedään muualle erittäin perusteellista teknistä tutkintaa varten”, Onnettomuustutkintakeskuksen viestintäpäällikkö Sakari Lauriala sanoi perjantaina. Viikonvaihteessa tutkinta keskittyy auton tekniseen läpikäyntiin ja osallisten kuulemisiin.

Omaisille on avattu tiedotuspiste yliopistolliseen sairaalaan ja puhelinlinja kyselyjä varten. Kuopion kaupunki tiedotti asiasta myös ruotsiksi.

Sairaala on järjestänyt omaisille mahdollisuuden yöpyä tiloissaan.

Punainen risti perusti Kuopion keskustaan henkisen tuen pisteen, ja kriisiapua tarjotaan iltaan asti myös Kallaveden kirkossa sekä keskustan Tuomiokirkossa.

Kallaveden kirkon kriisiapupiste on auki vielä lauantaina.

Muun muassa kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen, presidentti Sauli Niinistö sekä Suomen ja Viron pääministerit esittivät Twitterissä surunvalittelunsa.


Lue hetki hetkeltä -seuranta alta:

Hetki hetkeltä -seuranta päättyy

Hetki hetkeltä -seuranta on päättynyt tältä illalta. HS jatkaa onnettomuuden seurantaa uutisissa.

Myös Viron pääministeri on esittänyt surunvalittelunsa

Viron pääministeri Jüri Ratas on esittänyt Twitterissä surunvalittelunsa Kuopion bussiturmasta.

"Surullista kuulla traagisesta bussionnettomuudesta Kuopiossa. Vilpittömät surunvalitteluni urheille ja heidän perheilleen", Ratas tviittasi.

Onnettomuusauto oli Kemin Liikenne oy:n linja-auto.

Kemin Liikenteen Jukka Rytkösen mukaan autossa ei tiedetty olevan mitään poikkeavaa.

”Se oli täysin toimiva ja tieliikennelain mukainen”, Rytkönen kertoi.

Trafin tieliikennejohtaja Marko Sillanpää pitää Kuopion bussiturmaa hyvin poikkeuksellisena.

Sillanpään mukaan linja-autojen tekniset viat aiheuttavat hyvin harvoin onnettomuuksia.

”Teknisten vikojen osuus on ylipäätään hyvin pieni kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa", Sillanpää sanoo.

Lue aiheesta lisää täältä.

Poliisi tutkii linja-auto-onnettomuuden syytä yhdessä tieliikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnan ja onnettomuustutkintakeskuksen kanssa, poliisi tiedottaa.

Presidentti Niinistö esitti surunvalittelunsa

Presidentti Sauli Niinistö esitti surunvalittelunsa Kuopion linja-auto-onnettomuudesta presidentin kanslian Twitter-tilillä.

"Kuopion onnettomuus pysäyttää, elämä on hauras. Otan osaa uhrien läheisten suureen suruun", Niinistö kirjoittaa.

Suomen Punainen Risti on avannut Kuopion keskustaan kaikille avoimen henkisen tuen pisteen, jossa tarjotaan keskusteluapua. SPR kertoo asiasta Twitterissä.

VR tiedottaa: junat korvataan toistaiseksi busseilla

VR:n tiedotteen mukaan junat korvataan toistaiseksi busseilla Kuopion ja Suonenjoen välillä.

Korvaavat kuljetukset kestävät todennäköisesti koko perjantai-illan ja viivästyksiin matka-ajassa on hyvä varautua.

Poliisi tiedottaa: linja-auton jarrut olivat pettäneet

Liittymässä linja-auton kuljettajan kertoman mukaan linja-auton jarrut olivat pettäneet, ja tästä syystä hän oli menettänyt linja-auton hallinnan.

Bussia kuljetti vuonna 1951 syntynyt ylitorniolainen mies, joka loukkaantui myös onnettomuudessa.

Linja-auto suistui kulkusuunnassaan oikealle päätyen kyljelleen junaradalle. Ennen liittymästä junaradalle suistumista linja-auto oli törmännyt kaikkiaan viiteen liittymässä olleeseen henkilöautoon.

Tieliikenne sujuu onnettomuuspaikalla normaalisti

Itä-Suomen poliisi tiedottaa Twitter-tilillään: Kuopion onnettomuuspaikan raivaustyöt ovat edenneet, ja tieliikenne sujuu nyt normaalisti.

Poliisi tiedottaa: kaikki linja-autossa matkustaneet olivat Ruotsissa asuvia eläkeläisiä

Kaikki linja-autossa matkustajana olleet ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä.

Seurue oli matkalla Kuopioon hotelli Rauhalahteen.

Lännen Media: Kuopion turmabussi on lähtenyt aamulla Kemistä ja kyydissä ryhmä

Kemin liikenteestä vahvistetaan Lännen Medialle, että Kuopion turmabussi on lähtenyt aamulla Kemistä.

"Joku ryhmä on ollut", kertoo Kemin liikenne oy:n toimitusjohtaja Pentti Rytky puhelimitse Lännen Medialle.

Kuopion tuomiokirkossa järjestetään onnettomuuden vuoksi hartaus kello 18, Kuopion kaupunki kertoo Twitterissä.

Lisäksi Kuopion kaupunki ja Itä-Suomen poliisi järjestävät kriisiapua, josta tiedotetaan myöhemmin.

Onnettomuudessa kuolleista kaksi on naisia

Tarkempaa tietoa uhrien sukupuolesta tai iästä ei ole vielä tiedossa.

Uhrien omaiset eivät ole vielä saaneet viestiä asiasta.

Onni onnettomuudessa paikan suhteen

Tiedotustilaisuudessa ollaan yhtä mieltä siitä, että onnettomuus on ollut poikkeuksellinen Suomessa.

Huojentuneita ollaan siitä, että onnettomuuspaikka oli lähellä Kuopion yliopistollista sairaalaa.

Ambulanssit ehtivät viedä loukkaantuneita sairaalaan ja tulla vielä takaisin hakemaan uusia loukkaantuneita.

Sairaalassa oli onnettomuushetkellä vuoronvaihto mennossa, joten henkilökuntaa oli paljon paikalla.

Kuopion turma on viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus

Kuopion linja-autoturma on viime vuosien vakavin tieliikenneonnettomuus Suomessa.

Turmassa on tämänhetkisten tietojen mukaan kuollut neljä ihmistä, minkä vuoksi se luetaan suuronnettomuudeksi. Lisäksi sairaalaan on toimitettu kaksikymmentä ihmistä, joista neljän vammat ovat vakavia.

”Suuronnettomuuksia ei tapahdu tieliikenteessä Suomessa joka vuosi, mutta aina silloin tällöin”, kertoo Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen.

Edellinen tieliikenteen suuronnettomuus tapahtui marraskuussa 2016 Kemiönsaaressa, kun neljä ihmistä kuoli ulosajossa.

Tieliikenteessä on tapahtunut tällä vuosikymmenellä kaikkiaan seitsemän suuronnettomuutta.

Suomen historian vakavin tieliikenneturma on Konginkankaan onnettomuus Äänekoskella. Paperirullalastissa olleen rekka-auton ja linja-auton törmäyksessä kuoli 23 ihmistä ja loukkaantui 14 maaliskuussa 2004.

Lue aiheesta lisää tästä jutusta.

Poliisi: loukkaantuneiden henkilöllisyydestä ei vielä tietoa

Poliisilla ei ole tietoa, mistä päin linja-auton matkustajat olivat. Loukkaantuneiden tai kuolleiden henkilöllisyydestä ei ole muutenkaan vielä tarkempaa tietoa.

Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneonnettomuutena. Poliisi ei osaa vielä sanoa yksityiskohtia siitä, mistä onnettomuus on johtunut.

Poliisi on kuullut epäilyn siitä, että linja-auton jarrut olisivat pettäneet, ja linja-auto olisi ajanut siitä syystä kovalla nopeudella kaiteen yli.

Kuopion yliopistollinen sairaala kertoo Twitterissä, että sairaalaan on tuotu 20 potilasta.

Tiedotustilaisuus jatkuu: ensihoito kertoo tietoja tapahtumapaikalta

Ensihoidon tilannejohtaja kertoo, että paikalla oli yhteensä 11 ambulanssia.

Paikalla oli myös helikopteri, mutta sillä ei kuljetettu ketään sairaalaan, koska onnettomuuspaikalta oli suhteellisen lyhyt matka sairaalaan.

Eniten vammoja loukkaantuneille aiheutui korkeasta putoamismatkasta.

Linja-auto putosi korkealta

Linja-auto putosi noin 7-10 metrin matkan rampilta alas junaradalle.

Tiedotustilaisuudesta ensimmäiset tiedot

Pelastustoiminnan johtaja kertoo, että junaradalle syöksynyneessä linja-autossa olleet ihmiset oli hankala saada kuljetettua pois linja-autosta ja ylös radalta.

Linja-auto oli sinkoutunut radalle niin, että sen keula nojasi kallioon ja perä oli radalla. Osa linja-autosta oli siis ilmassa, mikä vaikeutti pelastustomia. Ikkunat olivat rikkoutuneet.

Loukkaantuneet piti kantaa hieman kauemmas onnettomuuspaikasta, jotta loukkaantuneet saatiin kuljetettua ylös junaradalta.

Pelastusoperaatiossa meni aikaa noin 45 minuuttia.

Christo Neemre säntäsi turmabussiin auttamaan jo ennen pelastuslaitosta

Kuopiolainen Christo Neemre osui sattumalta onnettomuuspaikalle ja säntäsi turmabussiin jo ennen pelastuslaitosta. Neemren kuvaus onnettomuuspaikan tilanteesta löytyy täältä.

Poliisi: linja-auton jarrut pettivät

Poliisin mukaan linja-auton jarrut pettivät, ja kuljettaja oli sen takia menettänyt ajoneuvon hallinnan. Sen jälkeen linja-auto suistui junaradalle.

Kuopion yliopistollisesta sairaalasta kerrotaan, että sinne on tuotu turmapaikalta 19 potilasta. Vakavasti loukkaantuneita on 3, loukkaantuneita on 6 ja lievästi loukkaantuneita 10. Onnettomuudessa on kuollut ainakin neljä ihmistä. Heistä kolme kuoli tapahtumapaikalla ja yksi kuljetuksen aikana, sairaala kertoo twiitissään.

Video näyttää, kuinka bussi makaa kyljellään raiteilla

Onnettomuudessa sillalta suistunut linja-auto oli Kemin Liikenteen tilausliikennebussi. Tarkempaa tietoa tilausajon päämäärästä tai matkustajista ei vielä ole.

Pohjois-Savon pelastusjohtaja kertoo lisätietoja onnettomuudesta

Pohjois-Savon pelastusjohtaja Jukka Koposen tuoreimpien tietojen mukaan onnettomuudessa yhteensä 20 loukkaantuneesta kaksi on vakavasti loukkaantunut ja yhdeksän keskivaikeasti loukkaantunut.

Loput ovat päässeet paikalta pois kävellen eli heillä ei ole Koposen tietojen mukaan merkittäviä fyysisiä vammoja.

Pohjois-Suomen pelastuslaitokselta paikalla on kymmenen yksikköä. Paikalla on lisäksi useita ambulansseja.

Onnettomuudessa loukkaantuneiden vammoista ei ole vielä tarkempia tietoja.

"Kaikki uhrit ja potilaat on saatu irrotettua autoista", kertoo Pohjois-Savon pelastusjohtaja Jukka Koponen.

Poliisi jatkaa onnettomuuden syyn ja tapahtumien kulun selvittämistä.

Pelastuslaitos kertoo järjestävänsä tiedotustilaisuuden onnettomuuteen liittyen Neulamäen paloasemalla kello 16.45.

Sairaalaan tuotu 23 loukkaantunutta, osa kriittisessä tilassa

Kuopion yliopistolliseen sairaalaan on kello 16:een mennessä tuotu 23 loukkaantunutta, joista kuuden vammat ovat vakavat, kertoo Kysin viestintäjohtaja Varpu Puskala. Osa potilaista on kriittisessä tilassa. Sairaalassa on annettu suuronnettomuushälytys.

Poliisin mukaan onnettomuudessa kuollut neljä

Paikalla olevan HS:n kuvaajan Akseli Murajan mukaan paikalla on edelleen yli kymmenen hälytysajoneuvoa sekä lääkärihelikopteri. Paikalta on lähtenyt kohti sairaalaa useita ambulansseja.

Pääministeri Juha Sipilä esitti surunvalittelunsa Twitterissä

"Kuului hirveä rysäys"

Turmapaikasta noin sadan metrin päässä työskentelevä Markku Savolainen kertoo kuulleensa kovan rysäyksen sisätiloihin, kun onnettomuus tapahtui.

 ”Kuului hirveä rysäys. Luulin ensin äänen perusteella, että kuorma-auton lavalta kipataan kiviä. Sitten alueelta nousi hirveästi pölyä. Vähän ajan kuluttua alkoi kuulua paljon ambulanssin ääniä”,  Savolainen sanoo.

 Hänen mukaansa onnettomuuspaikka on eristetty eikä hänen työpaikaltaan ole suoraa näköyhteyttä paikkaan, jonne linja-auto on pudonnut.

 ”Rautatien ylittävän sillan päällä on puolenkymmentä henkilöautoa rutussa", Savolainen sanoo.

Paikalla on Savolaisen havaintojen mukaan runsaasti palo-autoja ja ambulansseja.

Junaliikenne on keskeytetty onnettomuuden takia

Junaliikenne on keskeytetty kokonaan Suonenjoen ja Kuopion välisellä osuudella onnettomuuden takia, Liikennevirasto tiedottaa.

Linja-auton putoaminen junoradalle on aiheuttanut sähköratavian, jonka laajuudesta ei ole vielä tietoa.

Junat Suonenjoen ja Kuopion välillä on korvattu linja-autoilla.

Ainakin neljä kuollut linja-auton syöksyttyä junaradalle Kuopiossa

Kuopion Kolmisopessa sattui perjantaina iltapäivällä hieman ennen kolmea liikenneonnettomuus, jossa linja-auto syöksyi junaradalle. Lisäksi onnettomuudessa on poliisin mukaan ollut osallisena viisi henkilöautoa.

Alustavien tietojen mukaan onnettomuudessa on kuollut kolme ihmistä.

Poliisi on kieltänyt onnettomuuden johdosta Kuopion Leväsellä Kolmisopen liikekeskukseen ajamisen moottoritieltä ja Leväsentien suunnalta.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Onnettomuudet

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Hissionnettomuus Helsingissä: Mies puristui hengiltä Porvoonkadulla – ”Jonkinlainen kiilautuminen hississä on tapahtunut”

  2. 2

   Teknologia­jättien pörssi­syöksy syvenee – Mistä Googlen, Facebookin ja kumppanien ala­mäessä on kyse?

  3. 3

   Hissin kaapeli katkesi chicagolaisessa pilvenpiirtäjässä ja matkustajat syöksyivät 84 kerrosta alaspäin – selvisivät säikähdyksellä

  4. 4

   Asiantuntijat pelkäävät, että kauppa­keskus Redi on väärässä paikassa – HS pyysi arvioita, miten Kalasataman kauppa­keskus selviäisi alku­vaikeuksistaan

   Tilaajille
  5. 5

   Valtava huumetakavarikko Helsingissä – Poliisi pääsi kansainvälisen liigan jäljille, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen

  6. 6

   Liike-elämä vaatii seuraavalta hallitukselta paljon sellaista, mitä se tuskin saisi demari­johtoiselta hallitukselta

  7. 7

   Kaupunki­kapinan uusin vaihe: Pormestari Jan Vapaavuori väläyttää Helsingin eroa Kuntaliitosta

  8. 8

   Kylmähermoinen asiakas sekoitti ryöstäjän suunnitelmat – Naamiomies jäi kiinni verekseltään Keravalla

  9. 9

   Tämä kuva levisi ympäri maailman, kun Trump väitti Suomen haravoivan metsiä – Soitimme kuvaajalle, joka perustelee metsän imurointia teekkarihuumorilla

  10. 10

   Astronauttikilpailu jäi haaveeksi – Saku Koivun ja Peter Vesterbackan rahoittama avaruusmatkailun startup-yhtiö haettu konkurssiin

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Peltipoliisin ylinopeus­sakoista luistaminen voi johtaa etsintä­kuulutukseen: Malmin poliisi­taloon saapuneesta naisesta ei tullut yhtä 1 800 etsintä­kuulutetusta – hän löi poliisit ällikällä

  2. 2

   Asiantuntijat pelkäävät, että kauppa­keskus Redi on väärässä paikassa – HS pyysi arvioita, miten Kalasataman kauppa­keskus selviäisi alku­vaikeuksistaan

   Tilaajille
  3. 3

   Tulivuoren­purkaus pimensi Auringon ja sitten tulivat paise­rutto, pakkaset ja nälän­hätä – vuosi 536 oli ihmis­kunnan historian kamalin, sanovat tutkijat

  4. 4

   Suuren kauppakeskuksen rakentaminen keskeytyi Espoossa – Lippulaivalle etsitään nyt uutta urakoitsijaa

  5. 5

   Näin karsealta näyttää yksin­purjehtija Tapio Lehtisen veneen pohja – ”Ei riitä, että barnakkelit pilaavat kilpailun, ne laittavat oikeasti hengen­vaaralliseen tilanteeseen”

  6. 6

   Hissin kaapeli katkesi chicagolaisessa pilvenpiirtäjässä ja matkustajat syöksyivät 84 kerrosta alaspäin – selvisivät säikähdyksellä

  7. 7

   Valtava huumetakavarikko Helsingissä – Poliisi pääsi kansainvälisen liigan jäljille, kun iso hormonilähetys meni vahingossa väärään osoitteeseen

  8. 8

   Kylmähermoinen asiakas sekoitti ryöstäjän suunnitelmat – Naamiomies jäi kiinni verekseltään Keravalla

  9. 9

   Brexit on iso poliittinen erehdys, josta Suomella on paljon opittavaa

  10. 10

   Asemiehet tunkeutuivat toimistoon Mannerheimintiellä ja vaativat yrittäjältä 20 000 euroa – Uhri ja poliisi järjestivät väijytyksen, rikolliset saatiin tuomiolle

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tutkimus paljastaa: Koulujen uudet menetelmät heikentävät oppimista merkittävästi

  2. 2

   Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

   Tilaajille
  3. 3

   Paniikkia, konkurssien pelkoa ja lähtöaikeita – Kauppakeskus Redin asiakaskato ajaa yrittäjiä ahdinkoon

  4. 4

   Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

  5. 5

   Tällainen on Suomi: Kun Trump kertoi uskomattoman väitteen Pohjolan metsänhoidosta, suomalaiset lähtivät metsään haravoimaan ja imuroimaan

  6. 6

   Täti innostui sukututkimuksesta, ja niin Leenakin teki dna-testin – Kun tulokset tulivat, eletty elämä osoittautui valheeksi

   Tilaajille
  7. 7

   Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

  8. 8

   Kuvia Suomesta, osa 39: Rio Gandara kuvasi, mitä tekevät ihmiset, jotka eivät saa öisin unta

  9. 9

   Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

  10. 10

   Kun nuoret äidit haksahtavat ravitsemusgurujen hölynpölyyn, kärsijöitä ovat lapset – Näin sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja oikoo verkon vallanneita harhaluuloja yksi kerrallaan

   Tilaajille
  11. Näytä lisää