Omakotitalo Pornaisissa on virolais­perheen toteutunut unelma – Virolaiset ostavat Suomesta jo satoja taloja vuodessa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Omakotitalo Pornaisissa on virolais­perheen toteutunut unelma – Virolaiset ostavat Suomesta jo satoja taloja vuodessa

Virolaiset ovat ostaneet Suomesta viime vuosina enemmän kiinteistöjä kuin ketkään muut ulkomaalaiset. Tämä kertoo ruotsinsuomalaisiin verrattavissa olevan vähemmistön juurtumisesta maahan.

Tilaajille

Virosta Suomeen muuttaneet Kati Mihkelsaar ja Peeter Teesalu asuivat ensin vuokralla ja asumisoikeusasunnossa Vantaalla, kunnes löysivät unelmiensa kodin Pornaisista. Lapsista Karl Teesalu, 9, on syntynyt Virossa ja Robert Teesalu, 2, Suomessa. Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Julkaistu: 26.8.2018 2:00, Päivitetty 26.8.2018 8:32

HS selvitti ulkomaalaisten kiinteistökauppoja Suomessa. Lue paketin toisesta osasta, miten hallitus haluaa rajoittaa EU:n ulkopuolisten ihmisten kiinteistökauppoja Suomessa kansallisen turvallisuuden nimissä.

Vuosi sitten virolainen Kati Mihkelsaar seisoi asuntonäytöllä Pornaisissa sijaitsevassa keltaisessa omakotitalossa ja ilmoitti miehelleen Peeter Teesalulle, ettei lähde täältä enää minnekään.

Puisessa elementtitalossa on talviaamuisin lämmittävä takka ja pataruokien laittoon sopiva puuhella ja leivinuuni. Pihalla on kasvihuone, josta puskevat punertavat tomaatit.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat