Anna joululahja, joka on aina ajankohtainen

– Tilaa lahjaksi Hesari

Kotimaa

Toimitusjohtajan epäillään ampuneen naisen oven läpi Lohjan Sammatissa – useat ihmiset hakeneet miehelle lähestymiskiellon, taustalla väkivaltaa ja uhkailua

Henkirikoksen uhrin puoliso on epäillyn ampujan entinen työntekijä. Yrittäjämies on aiemmin uhkaillut aseella myös toisen entisen työntekijän kotiovella.

Lohjan Sammatin viimeviikkoisesta henkirikoksesta epäillään HS:n tietojen mukaan paikallista 45-vuotiasta toimitusjohtajaa, joka on aiemminkin syyllistynyt väkivaltaan, ammuskeluun ja uhkailuun.

Miehen epäillään ampuneen viime viikon tiistaina aamuyöllä oven läpi 42-vuotiaan naisen kuoliaaksi. Oven takana oli ampumisen aikaan myös uhrin kouluikäinen poika.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Moni henkilö on kokenut miehen uhkaksi jo aiemmin. Hänelle on määrätty kuluvan vuosikymmenen alkupuolella kaikkiaan kahdeksaa henkilöä koskevat lähestymiskiellot.

Mies on menettänyt myös ampuma-aseita valtiolle rikosten vuoksi. Siitä huolimatta hän on saanut hankittua aseita käyttöönsä luvattomasti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Rikoskomisario Rauli Salosen mukaan henkirikoksen uhrin puoliso oli aikaisemmin työskennellyt epäillyn ampujan yrityksessä. Epäilty ampuja on HS:n tietojen mukaan pienehköjen sammattilaisten maanrakennusalan yritysten toimitusjohtaja ja omistaja.

Mies ja entisen työntekijän perhe olivat aiemmin tekemisissä keskenään, mutta heidän välilleen on poliisin mukaan tullut erimielisyyksiä.

Oliko ampujan tarkoitus vahingoittaa naista vai mahdollisesti hänen puolisoaan?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Sitä ei tässä vaiheessa tiedetä”, Salonen sanoo.

Poliisi otti epäillyn ampujan kiinni myöhemmin kotiosoitteestaan, ja hänet vangittiin viime perjantaina. Miehen epäillään syyllistyneen tappoon, tapon yritykseen ja ampuma-aserikokseen.

Toimitusjohtaja on tuomittu tällä vuosikymmenellä kahdesta muusta rikostapauksesta, joihin liittyy ampuma-ase.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vuonna 2012 hän matkusti käräjäoikeuden tuomion mukaan viikonloppuna aamuyöllä taksilla Vihtiin erään toisen entisen työntekijänsä kotiovelle ja herätti asukkaat kolkuttamalla oveen.

Taksinkuljettajan mukaan mies oli sanonut aiemmin autossa olevansa menossa perimään velkaa. Lisäksi hän oli ilmoittanut, että ”nyt tulee ruumiita”.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Päihtynyt mies ilmoitti ovella entiselle työntekijälleen tulleensa hankkimaan elinkautisen vankeustuomion ja laittoi kättään povitaskuunsa. Hänellä oli mukanaan luvaton pistooli, luotiliivit ja lukuisia patruunoita.

Mies pyysi toistuvasti entistä työntekijää ovensuusta pihalle. Lapsiperheen isä koki tilanteen niin, että mies uhkasi hänen henkeään mutta ei halunnut ampua perheen lasten nähden.

Entisen työntekijän mukaan tilanne kesti noin varttitunnin, jonka jälkeen mies poistui paikalta taksilla vahingoittamatta ketään. Poliisit olivat tuolloin tulossa paikalle.

Mies oli uhannut entisen työntekijän mukaan häntä ja hänen perhettään useasti parin vuoden ajan joko puhelinsoitoilla tai tekstiviesteillä. Miehellä oli entisen työntekijän mukaan tapana kantaa pistoolia mukanaan.

Taksinkuljettaja kertoi myöhemmin pelänneensä matkan aikana ja lopettaneensa työnsä tapauksen jälkeen. Mies yritti oikeusprosessin aikana saada taksinkuljettajaa muuttamaan kertomustaan tapahtumista niin, että se katsottiin uhkailuksi.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, ampuma-aserikoksesta, laittomasta uhkauksesta ja oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta 170 tunniksi yhdyskuntapalveluun. Lisäksi hän menetti pistoolin valtiolle rikoksentekovälineenä.

Mies määrättiin myös lähestymiskieltoon entistä työntekijäänsä ja tämän perhettä kohtaan.


Vuonna 2010 mies ampui päihtyneenä kotonaan Lohjalla silloista seurustelukumppaniaan sääreen ja laittoi pistoolin tämän suuhun. Samassa yhteydessä hän löi naista nyrkillä naamaan ja potki kylkiin, kun tämä makasi maassa.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa mies myönsi teon ja kertoi syyksi mustasukkaisuuden. Hän kertoi hermostuneensa, kun naisen puhelimeen tuli jatkuvasti tekstiviestejä.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä yhdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen. Hän menetti pistoolin, kolme lipasta, äänenvaimentimen ja patruunat valtiolle rikoksentekovälineinä.

Miehelle määrättiin myös lähestymiskielto naista ja kolmea tämän läheistä kohtaan.

Mies on saanut kolmannenkin rikostuomion.

Vuonna 2014 hänet tuomittiin hänen työhönsä liittyvästä räjähderikoksesta sakkoihin. Hän säilytti muun muassa aitaamattomassa kontissa 450 kiloa räjähdysaineita sekä 900 kappaletta nalleja.

Mies harjoittaa maanrakennusalan yrityksissään räjäytystoimintaa. Hänellä on ylipanostajan pätevyys.

Kaikki aiemmat tuomiot ovat lainvoimaisia.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Henkirikokset
 • Väkivaltarikokset
 • Lohja
 • Lasse Kerkelä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Se, että ihmiset tuijottavat, on Julia Fonsenista alentavaa – mutta sitten vastaan tuli mies, joka katsoi juuri oikealla tavalla

  2. 2

   Helsingissä kasvanut Joy Wolfram, 29, nostettiin maailman lupaavimpien tutkijoiden listalle – Nyt hän aikoo kitkeä syövän maailmasta

   Tilaajille
  3. 3

   Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen

  4. 4

   Merten roskapyörteiden kunnian­himoinen puhdistus­operaatio vastatuulessa – teinin keksinnöstä löytyi kohtalokas vika

  5. 5

   EU:n kunnianhimoinen maahan­muutto­politiikan uudistus ei etene: Suomi haraa vastaan rajavalvojien lisäämisessä

  6. 6

   Pekka Haaviston lausunto perus­suomalaisista oli viisautta, jota vihreät eivät kestä kuulla

  7. 7

   Angela Merkelin seuraaja Annegret Kramp-Karrenbauer näytti heti, mistä arvokonservatiivin aakkoset alkavat: abortista

  8. 8

   Opetetaanko arkkitehdeille lainkaan värien käyttöä? Uusista kaupunginosista tuli värien ilotulitusta, mutta Helsinkiä elävöittänyt ilmiö voi jäädä lyhytaikaiseksi

  9. 9

   Joidenkin nykyeurooppalaisten kallo on litistynyt, ja se vaikuttaa hieman myös aivojen suorituskykyyn – syynä ovat neandertalien geenit

  10. 10

   ”Miksi oikein kutsuit minua?” – Huuliltalukijat tulkkasivat Britannian Mayn ja EU:n Junckerin oudon sanavaihdon

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Pekka Haaviston lausunto perus­suomalaisista oli viisautta, jota vihreät eivät kestä kuulla

  2. 2

   Merten roskapyörteiden kunnian­himoinen puhdistus­operaatio vastatuulessa – teinin keksinnöstä löytyi kohtalokas vika

  3. 3

   ”Onnistuuko huomenna käteistä 4 000?” – Karhu-ryhmän yli­konstaapelin ja Finnrappel-yhtiön johto­hahmon viestit kertovat vilkkaasta ”säädöstä”

  4. 4

   Intialainen mies työnsi kätensä nukkuvan naisen alus­housuihin yölennolla – sai yhdeksän vuoden vankeus­tuomion Yhdysvalloissa

  5. 5

   Helsingistä saa vihdoin kunnon pastaa – testasimme annoksen kuudessa ravintolassa, ja yksi ylsi viiteen tähteen

   Tilaajille
  6. 6

   Itäkeskuksen neulanvaihtopisteen ympärillä pyörii huumehulabaloo kaikkine lieveilmiöineen, väittävät hermostuneet yrittäjät – ”Minut on uhattu ampua ja hakata”

  7. 7

   Ahdistaako tavara, mutta joulu­lahjat pitäisi hankkia? Tässä 86 erinomaista vinkkiä aineettomaksi joululahjaksi

  8. 8

   EU:n kunnianhimoinen maahan­muutto­politiikan uudistus ei etene: Suomi haraa vastaan rajavalvojien lisäämisessä

  9. 9

   Postinjakajat pystyttivät valepostilaatikoita ja tilasivat niihin heroiinia – Tuomittiin huumerikoksista

  10. 10

   Suomen kieli on uhattuna, tällaisia keinoja poliitikot tarjoavat – Testaa, ymmärrätkö uussuomen lainasana­hirviöitä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  2. 2

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  3. 3

   Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

  4. 4

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  5. 5

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  6. 6

   Painin päätteeksi Rauno Lehmusvyöry painoi liipaisinta, mutta varmistin pelasti poliisin hengen – Nyt ”vekselit lankeavat”, ja vakava sairaus nujertaa korsolaisen rikollis­joukon ydin­hahmoa

   Tilaajille
  7. 7

   Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

  8. 8

   Laura Huhtasaari kirjoitteli blogiinsa väitteitä islamista, sai kirjoituskiellon, samalla perussuomalaisnaiset kampanjoivat suut teipattuna – tästä kaikessa on kyse

  9. 9

   Helsinkiläismiehet kehittivät päivässä takuuvarman ratkaisun kauppakeskus Rediin eksyneille

  10. 10

   Mummon autotallista löytyi autofanien sydämet särkevä, jopa sadantuhannen arvoinen yllätys

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Pohjoismaiden etsityimpiin rikollisiin kuuluva mies otettiin kiinni Etelä-Suomessa
  3. Sebastian Ahon huippuilta ei auttanut – tulikuuma Aleksandr Ovetškin teki hattutempun ja repi eroa Patrik Laineeseen
  4. Opetetaanko arkkitehdeille lainkaan värien käyttöä? Uusista kaupunginosista tuli värien ilotulitusta, mutta Helsinkiä elävöittänyt ilmiö voi jäädä lyhytaikaiseksi
  5. Vakituisten työpaikkojen väheneminen taidealoilla huolettaa ohjaaja Maarit Ruikkaa – hän itse vaihtoi alaa 30-vuotiaana ja työskentelee nyt Teatterikorkeakoulun dekaanina
  6. Se, että ihmiset tuijottavat, on Julia Fonsenista alentavaa – mutta sitten vastaan tuli mies, joka katsoi juuri oikealla tavalla
  7. Suomen sisällissodan jälkipyykkiä on edelleen syytä pöyhiä
  8. Nämä juomat saivat täydet viisi tähteä HS:n testeissä vuonna 2018 – viinien lisäksi hurmasivat oluet, lonkerot ja kotimainen kuohujuoma ilman alkoholia Tilaajille
  9. Kun savusumu valtaa Katowicen, Patryk Białas pukee ylleen hengityssuojan – Ilmansaasteet tappavat vuosittain seitsemän miljoonaa ihmistä, mutta ongelmaan olisi ratkaisu
  10. Angela Merkelin seuraaja Annegret Kramp-Karrenbauer näytti heti, mistä arvokonservatiivin aakkoset alkavat: abortista
  11. Tunti sitten
  12. Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen
  13. Näytä lisää