Kotimaa

Saariston koti­etsinnöissä löydettiin kolme miljoonaa euroa, kertoi poliisiylijohtaja Ylelle ja MTV:lle – Tämä tiedetään saariston laajasta poliisi­operaatiosta

Aiemmin poliisi kertoi takavarikoineensa puoli miljoonaa euroa käteistä yhdestä kohteesta.

Keskusrikospoliisi takavarikoi viime viikonlopun Turun saariston suuroperaatiossa noin kolme miljoonaa euroa käteistä. Eurojen lisäksi takavarikoitujen rahojen joukossa on myös muita valuuttoja. Asiasta kertoi poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen Ylelle ja MTV:lle.

Kolehmainen oli sisäministeri Kai Mykkäsen (kok) kanssa oli keskiviikkona eduskunnan puolustusvaliokunnan kuultavana operaatiosta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi teki viikonlopun aikana kotietsinnän 17 kohteeseen Turun saaristossa. Aiemmin keskusrikospoliisi kertoi, että yhdestä kohteesta löytyi puoli miljoonaa euroa käteistä muovipussissa. Löytö voi viitata juuri rahanpesuun.

Muiden löydettyjen rahojen laskenta oli vielä tiistaina kesken.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Materiaalin luettelointi on täysi kesken. Tuo rahasumma on yhdestä kohteesta saatu tulos. Muusta en pysty nyt kertomaan, sillä en ole tällä hetkellä täysin kartalla tutkinnan taktisen puolen etenemisestä”, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila kertoi tiistaina.

Kaksi miestä vangittiin tiistaina

Venäläinen 36-vuotias mies ja 51-vuotias virolaismies vangittiin tiistaina syytä epäillä -perusteella Turun saariston talousrikostapauksesta.

Venäläismiestä epäillään törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta. Virolaismiestä epäillään törkeästä rahanpesusta ja avunannosta törkeään veropetokseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Venäläismies kiistää jyrkästi syyllistyneensä mihinkään rikokseen. Venäläismiestä edustava asianajaja Tuomas Sunnari kommentoi vähäsanaisesti vangitsemisoikeudenkäyntiä.

”Päämieheni on vangittu syytä epäillä -perusteella epäiltynä törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta, mutta hän jyrkästi kiistää nämä kaikki syytökset ja epäilyt. Hänen osuutensa tässä kokonaisuudessa on erittäin vähäpätöinen ja kaikki toiminta on ollut täysin laillista”, Sunnari kommentoi tiistaina Vantaan käräjäoikeudessa.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rahanpesuun vuonna 2015 ja törkeään veropetokseen vuonna 2016. 36-vuotiaalla venäläismiehellä on ollut Airiston Helmi -yrityksen nimenkirjoitusoikeus.

Virolaismiehen asianajajan Jukka Pasasen mukaan hänen päämiehensä kiistää syyllistyneensä mihinkään rikolliseen toimintaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Jos sellaista on, se ei ole hänen tiedossaan.”
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pasanen kuvailee virolaismiehen kytkentää Airiston Helmeen ”melko lailla ohueksi”.

Poliisi vaati kahta miestä vangittavaksi Turun saariston talousrikostapauksesta. Vangitsemisoikeudenkäynnit järjestettiin tiistaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Ensimmäisenä oikeus käsitteli venäläismiehen vangitsemisvaatimusta. Oikeus julisti kello 13 jälkeen alkaneen istunnon salaiseksi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Perälän pyynnöstä. Venäläismiehen avustaja, asianajaja Tuomas Sunnari ei vastustanut salassapitoa.

Näin Perälä kommentoi median kysymyksiin vangitsemisoikeudenkäyntien jälkeen:


Oikeus päästi tiedotusvälineet kuvaamaan molempia oikeussaleja ennen istunnon alkamista. Kun kamerat olivat salissa, harmaaseen paitaan pukeutunut, lyhythiuksinen venäläismies piilotteli aikakauslehden takana. Mies istui avustajansa ja venäjän kielen tulkin välissä.

Toinen vangitsemisoikeudenkäynti piti alkaa kello 14, mutta se viivästyi tunnilla. Toisen istunnon aikana käsiteltiin 51-vuotiaan virolaismiehen vangitsemisvaatimusta. Hän on HS:n tietojen mukaan Airiston Helmen työntekijä. Hän asuu Paraisilla. Myös virolaismies peitti kasvonsa kuvaajien läsnäollessa. Myös toinen istunto käytiin ilman yleisön läsnäoloa.

Virolaismiehen epäillään syyllistyneen törkeään rahanpesuun ja avunantoon törkeään veropetokseen vuosien 2014-2018 aikana.

Istunnot järjestettiin poikkeuksellisesti etäyhteyden kautta, sillä Turun poliisiaseman poliisivankila on remontissa. Kaksi pidätettyä miestä on sijoitettu poliisivankilaan Vantaalle, joten oikeus kuuli heitä sekä tutkinnanjohtajaa videoyhteyden kautta. Etäyhteys oli järjestetty Vantaan käräjäoikeuteen.

”Turun poliisiaseman poliisivankila on remontissa, eikä siellä voi säilyttää ketään. Siellä ei ole tiloja, joten olemme joutuneet tekemään soveltavia ratkaisuja”, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila keskusrikospoliisista kertoo.

Tutkinnanjohtaja Antti Perälä kiisti, että istuntojen venyminen viittaisi siihen, että krp:n eväät tutkinnalle olisivat heikot. Vangitsemisistunnot kestivät poikkeuksellisen pitkään, ensimmäinen lähes kaksi tuntia ja toinen yli tunnin.

Perälän mukaan tämä johtui siitä, että vangitsemisvaatimus oli pitkä ja perusteellinen.

”Sen lukeminen kesti kauan, varsinkin tulkin läsnäollessa.”

Hän ei halunnut täsmentää rikosepäilyjen yksityiskohtia. Tutkinnassa on tällä hetkellä kuitenkin kiinni kymmeniä tutkijoita.

”Tässä puhutaan merkittävistä rikoksista. Mittavasti on aineistoa ja sitä perataan.”

Perälän mukaan laajaan tutkintaan liittyy muitakin epäiltyjä kuin tiistaina vangitut kaksi miestä.

Lue tämän artikkelin lopusta, mitä tapauksesta nyt tiedetään.

Miehiä epäillään ainakin törkeästä rahanpesusta ja törkeästä veropetoksesta. Poliisi epäilee, että suomalaisessa osakeyhtiössä on pesty rahaa usean miljoonan euron edestä. Tämän lisäksi yrityksen epäillään käyttäneen pimeää työvoimaa kiinteistöjen rakentamisessa. Poliisi ei ole kertonut epäillyn yrityksen nimeä, mutta kotietsinnät kohdistuivat Airiston Helmen kiinteistöihin.

Poliisin mukaan tutkinta kohdistuu myös toiseen yritykseen, joka toimii ensimmäisen yrityksen kyljessä. Toinen yritys on todennäköisesti Suomen Saaristomatkailu oy, jonka Airiston Helmi omistaa.

Poliisi vaati kahta miestä vangittavaksi lievällä syytä epäillä -perusteella. Vahvempi vangitsemisperuste olisi todennäköisin syin.

Miksi miehet vaaditaan vangittavaksi vain syytä epäillä -kynnyksellä?

”Syytä epäillä merkitsee sitä, että meillä on rikostutkinnallisesti vielä paljon työtä tehtävänä. Tarvitsemme lisää selvitystä, että voimme sanoa todennäköisiä syitä rikokselle”, Taskila sanoo.

Epäillyt rikokset ovat alkaneet poliisin mukaan jo vuonna 2007, samana päivänä kun Airiston Helmi perustettiin.

Viittaako syytä epäillä -kynnys siihen, että tämä miehet eivät ole jutun päätekijöitä?

”Sellaista johtopäätöstä asiasta ei voi vetää”, Taskila painottaa.

Poliisi on kuulustellut pidätettyjä miehiä jo useita kertoja. Taskila kertoo, että poliisilla on kuulustelematta vielä joitain henkilöitä. Poliisi kuulusteli viikonlopun aikana ainakin seitsemää henkilöä.

”Meillä on myös vielä tavoittamatta joitain henkilöitä. Heidän kansalaisuuksistaan en viitsi puhua, sillä se voi leimata hieman liikaa”, Taskila sanoo.

Airiston Helmen pääomistajaksi on epäilty venäläistä vuonna 1964 syntynyttä miestä. Miehellä on myös Maltan kansalaisuus. Toinen mahdollinen tavoitettava henkilö on vuonna 1955 syntynyt italialaismies, joka on merkitty Airiston Helmen hallituksen jäseneksi.

Poliisi teki viikonlopun aikana kotietsinnän 17 kohteeseen. Yhdestä kohteesta löytyi puoli miljoonaa euroa käteistä muovipussissa. Löytö voi viitata juuri rahanpesuun.

Muiden löydettyjen rahojen laskenta on vielä kesken.

”Materiaalin luettelointi on täysi kesken. Tuo rahasumma on yhdestä kohteesta saatu tulos. Muusta en pysty nyt kertomaan, sillä en ole tällä hetkellä täysin kartalla tutkinnan taktisen puolen etenemisestä”, Taskila sanoo.

Poliisi voi vaatia tutkinnan kohteena olevan yrityksen omaisuutta vakuustakavarikkoon. Taskila kertoo, että asiasta on puhuttu syyttäjän kanssa vasta ”otsikkotasolla”.

”Emme ole nähneet takavarikoille tarvetta, sillä kysymys on kiinteistöomaisuudesta.”

Keskusrikospoliisin (krp) viikonlopun mittava poliisioperaatio Turun saaristossa on herättänyt laajaa huomiota ja runsaasti kysymyksiä.

Operaation kohteena olivat Airiston Helmi -nimisen yrityksen tilat. Yrityksen taustalla on venäläinen liikemies. Viikonlopun tapahtumat ovatkin saaneet aikaan spekulaatioita, sillä ratsatun yrityksen mittavat rakennusprojektit ja suuret kiinteistöt ovat herättäneet ihmettelyä. Yritys on ollut vuosien ajan Puolustusvoimien ja suojelupoliisin tarkkailun alla.

Tämä operaatiosta nyt tiedetään:

Kaksi epäiltyä vangittiin tiistaina

Poliisi kertoi tehneensä lauantaina kotietsinnän yhteensä 17 kohteeseen Varsinais-Suomessa. Krp ei ole vahvistanut tutkittavana olevan yrityksen nimeä esitutkintalain vuoksi. Kotietsintöjä tehtiin Airiston Helmi oy:n tiloihin.


Operaatiossa takavarikoitiin muun muassa asiakirjoja ja tiedontallennusvälineitä, kuten muistitikkuja. Poliisi löysi yhdestä kotietsinnän kohteesta muovipusseihin sullottua käteistä rahaa puolen miljoonan euron arvosta, Taskila kertoi maanantai-iltana HS:lle. Hänen mukaansa suuri määrä käteistä tukee rahanpesuepäilyä.

Käteissummasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Tomi Taskila kertoi HS:lle, että tutkinta ja rikosepäily ovat kohdistuneet kahteen yritykseen.

”On yksi yritys, jota epäillään ja toinen sen kyljessä, jota tutkitaan. Oletan, että useita yrityksiä tulee selvityksen kohteeksi. Talousrikosjutuissa yrityksiä piisaa.”

Airiston Helmen kanssa yhteistyötä tehnyt Kaj-Johan Karlsson kertoi HS:lle maanantaina, että hänen kokemuksensa yrityksestä ovat myönteisiä: laskut on maksettu ajallaan, ja kaikki rahaliikenne on kulkenut pankin kautta.

”Mitään mustia rahoja ei ole koskaan liikkunut”, hän sanoo.

Karlsson on SKa-Plan-nimisen rakennusyhtiön entinen työntekijä ja osaomistaja. Yhtiö urakoi Airiston Helmen kiinteistöille muutamia taloja ja saunamökkejä.

Kotietsinnöissä löytyi myös neljä mahdollista keräilyasetta. Asiasta kertoi ensimmäisenä STT.

Poliisi otti viikonloppuna tapaukseen liittyen kiinni ja pidätti kolme henkilöä. Krp kertoi maanantaina, että se vaati kahta miestä vangittavaksi törkeästä rahanpesusta epäiltyinä. Kyse on samoista miehistä, jotka oikeus päätti vangita tiistaina.

Muita esitutkinnassa epäiltäviä rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä veropetos ja työeläkevakuutusmaksupetos.

HS:n lähteiden mukaan kyseessä on puhtaasti talousrikostutkinta.


Henkilöt ovat tutkinnan kohteena olevan yrityksen työntekijöitä. Toinen heistä on 51-vuotias Viron kansalainen ja toinen 36-vuotias Venäjän kansalainen.

Epäilty rikos alkoi HS:n tietojen mukaan jo marraskuussa 2007 Paraisilla. Airiston Helmi oy perustettiin samana vuonna.

Tutkinnanjohtaja Tomi Taskilan mukaan tutkinta jatkuu kuulusteluilla ja kotietsinnöissä takavarikoidun materiaalin läpikäynnillä.

”Siinä kestää kuukausia, luultavasti vähintään ensi kevääseen asti”, Taskila sanoi.

Operaatio saaristossa oli poikkeuksellisen suuri

Viikonlopun operaatioon osallistui henkilöstöä krp:sta, Lounais-Suomen poliisista ja merivartiostosta. Myös Puolustusvoimat antoi apua. Sadan krp:n työntekijän lisäksi operaatioon osallistui noin 300 henkilöä muista viranomaisorganisaatioista.

HS kertoi viikonloppuna, että osa poliiseista ja rajavartiolaitoksen työntekijöistä oli pukeutunut kommandopipoihin.

Poliisi perusteli poikkeuksellisen suurta operaatiota kahdella syyllä. Ensinnäkin kohteet sijaitsevat laajalla alueella saaristossa, eikä poliisilla ollut keinoja päästä kaikkiin kohteisiin ilman virka-apua. Toiseksi osa kohteista oli niin suurikokoisia, että niiden tutkimiseen tarvittiin runsaasti työvoimaa.

Esimerkiksi toiseksi suurinta kohdetta tutkittiin 12 tuntia. Suurimmasta kohteesta poliisit poistuivat vasta sunnuntain puolella.

Yritys ja sen taustalla toimiva venäläinen liikemies ovat hankkineet lukuisia omistuksia Turun saaristosta

HS kävi läpi yhtiön Airiston Helmen ja sen taustalla olevan venäläisen liikemiehen omistukset Turun saaristossa.

Yhtiö ja venäläinen liikemies ovat ostaneet Maanmittauslaitoksen mukaan maa-alueita ja rakennuksia yhteensä noin 3,8 miljoonalla eurolla vuosina 2007–2014.

Lisäksi venäläinen liikemies on ostanut Airiston Helmeltä Säkkiluodon 4,5 miljoonalla eurolla.


Liikemiehen ja Airiston Helmen omistamien kohteiden yhteenlaskettu pinta-ala on 50,45 hehtaaria.

Tonteille on rakennettu muun muassa lomarakennuksia ja jykeviä betonilaitureita. Tonteilla on myös lukuisia valvontakameroita.

Maanmittauslaitoksen tietojen mukaan yritys osti alueelta ensimmäisen kohteen vuonna 2007.

Täältä voit katsoa ilmakuvia siitä, kuinka liikemiehen ja Airiston Helmen hankkimat alueet ovat muuttuneet vuosien saatossa.

Airiston Helmi on kiinnostanut viranomaisia aiemminkin

HS:n sotilaslähde kertoi lauantaina, että Airiston Helmen toiminta on kiinnostanut Puolustusvoimia ja suojelupoliisia jo vuosia.

HS:n tietojen mukaan puolustusministeriö selvitti Airiston Helmen kauppoja aiemmin 2010-luvulla, mutta silloin ei löytynyt tiettävästi mitään turvallisuuspoliittisesti hälyttävää. Tuolloin puolustusministerinä ollut Carl Haglund (r) ei halunnut kommentoida tietoja HS:lle.

Haglundin edeltäjä Stefan Wallin (r) sanoo, että myös hänen kaudellaan tehtiin selvityksiä Turun saariston ulkomaalaiskaupoista. Mitään erityistä selvitystä tai tapausta hänen mieleensä ei ole jäänyt. Wallinin edeltäjä Jyri Häkämies (kok) ei puolestaan muista omalta kaudeltaan Airiston Helmeen liittyvää tutkintaa, mutta muistaa muita tapauksia, joissa oli ”jonkinlainen yhteys sotilasalueisiin”.

”Luonnollisesti niitä tutkitutin Puolustusvoimien organisaatiossa, mutta niissä ei löytynyt näyttöä”, Häkämies kertoi HS:lle tiistaina.

Suojelupoliisi on seurannut venäläisten maakauppoja Suomessa jo yli 20 vuotta. Tiedustelulähteet sanoivat HS:lle, ettei viitteitä vakoilutoiminnasta tai vaikuttamisesta ole ollut.

Yrityksen omistusjärjestelyt ovat monimutkaiset

Kaupparekisterin mukaan Airiston Helmen taustalla vaikuttaa venäläinen vuonna 1964 syntynyt liikemies. Rekisteritietojen mukaan mies on myös Maltan kansalainen ja hänen asuinmaakseen on ilmoitettu Unkari. Mies on kaupparekisteritietojen mukaan ollut Airiston Helmessä hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä.


Omistusjärjestelyiltään monimutkaisen yrityksen omistajiksi on eri aikoina merkitty erimaalaisia yrityksiä. Yhtiötä on omistanut ainakin Hongkongiin, Puolaan ja Italiaan rekisteröidyt yritykset.

Parhaillaan kaupparekisterissä yhtiön hallituksen varsinaiseksi jäseneksi on merkitty vuonna 1955 syntynyt italialainen henkilö. Varajäsenenä toimii Paraisilla asuva henkilö. Hänellä on myös yrityksen nimenkirjoitusoikeus.

Saaret ja kiinteistöt ympäröivät keskeisen kauppalaivareitin

Airiston Helmen ja venäläisen liikemiehen omistamat saaret ja kiinteistöt sijaitsevat alueen satamille tärkeän kauppalaivareitin varrella. Se on Turun, Naantalin ja Paraisten satamien käytössä. Vuonna 2017 Suomen satamien ulkomaan tuonti- ja vientiliikenteestä noin 7,9 prosenttia kulki näiden satamien kautta.

Esimerkiksi Naantalin satamasta kulkee yli 80 prosenttia Ahvenanmaan huoltoliikenteestä, sanoo satamajohtaja Yrjö Vainiala. Lisäksi Naantalin satamalle luo laivaliikennettä sen lähellä oleva Nesteen öljynjalostamo.

Turun satama taas on Suomen kolmanneksi vilkkain satama Helsingin ja Hamina-Kotkan sataman jälkeen. Turun satamaa voidaan luonnehtia Suomen Skandinavian-liikenteen keskukseksi.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

   Tilaajille
  2. 2

   Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

   Tilaajille
  3. 3

   Tuhannet marssivat ilmaston puolesta Helsingissä, väki­joukko saapui eduskuntatalolle – suora lähetys käynnissä

  4. 4

   Saudi-Arabia pesi kruununprinssin kädet vahinkoselityksellä Khashoggin tappamisesta – osittainen tunnustus kelpaa Trumpille, joka haluaa pelastaa jättimäisen asekaupan

  5. 5

   Real Madrid rikkoi ennätyksen, jota se ei koskaan olisi halunnut tehdä – nyt seuran historiaan piirtyy aika kahdeksan tuntia ja yksi minuutti

  6. 6

   Ruoan ilmastovaikutus on tähän asti arvioitua suurempi – HS kokosi kulutustapoja, joista syntyy 100 kiloa päästöjä

  7. 7

   Lakkautetuksi määrätty uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike osoitti mieltään Helsingissä, kymmenkunta Ruotsista tullutta otettiin kiinni – Poliisi: ”Tuomio ei ole vielä lainvoimainen”

  8. 8

   Bryan Adams nappasi keikalta valo­kuvan, jota artisti kutsui taian­omaiseksi – Saasteinen totuus paljastui, kun fanit pääsivät kommentoimaan

  9. 9

   CNN: Matkustajakone laskeutui myrskyssä sivuttain Bristolin lento­kentälle – ”vaikuttava” suoritus, ylisti kentän henkilö­kunta

  10. 10

   Osku Kettunen -nimen saanut kettu on ollut bussivarikolla jo kuukausien ajan, torstaina se hyppäsi Kari Kinnulan bussin penkille – ”Osku on ihan poikkeustapaus”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Miksi naista pitää ”rakentaa” tunteja ennen kuin hän kelpaa televisioon? Jenni Pääskysaari kyllästyi näyttämään ”drag queenilta” ja teki radikaalin ratkaisun

   Tilaajille
  2. 2

   Kalusteita lahjoitetaan niin paljon, etteivät kaikki kelpaa edes kirpputoreille – Nämä käytetyt kalusteet viedään käsistä, näitä ei huolita edes ilmaiseksi

   Tilaajille
  3. 3

   Bryan Adams nappasi keikalta valo­kuvan, jota artisti kutsui taian­omaiseksi – Saasteinen totuus paljastui, kun fanit pääsivät kommentoimaan

  4. 4

   Ulkoministeri Soini kutsuu IPCC:n ilmasto­raportin synnyttämää keskustelua hysteeriseksi höpinäksi – ”Valtion ei pidä meitä pakottaa luontoa suojelemaan”

  5. 5

   CNN: Matkustajakone laskeutui myrskyssä sivuttain Bristolin lento­kentälle – ”vaikuttava” suoritus, ylisti kentän henkilö­kunta

  6. 6

   Maija Nordman oli ratsastamassa Espoossa, kun vastaan tullut autoilija väläytti pitkiä valoja ja painoi töötin pohjaan – ”Kaikki keskittyminen meni hengissä pysymiseen”

  7. 7

   Et ole sittenkään käyttänyt ketsuppikuppeja väärin koko elämäsi ajan – soitimme suomalaismiehelle, joka ratkaisi massiivisella selvitystyöllä vuosikausien mysteerin

  8. 8

   Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

  9. 9

   Aivoinfarktin saaneen vanhuksen 1,4 miljoonan testamentti muuttui epäselvissä oloissa – Oikeus kumosi testamentin, laatija oli Espoon nykyinen liikuntajohtaja Martti Merra

  10. 10

   Ruoan ilmastovaikutus on tähän asti arvioitua suurempi – HS kokosi kulutustapoja, joista syntyy 100 kiloa päästöjä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kuvia Suomesta, osa 37: Akseli Valmunen kuvasi lähiötä, jossa latvialaiset telakkatyöläiset ja suomalaiset työttömät elävät rinnakkain

   Tilaajille
  2. 2

   Neljän kuukauden korvatulehdus ja kuusi poskiontelotulehdusta päälle – Karoliina Sallinen-Pentikäisen loputtomaan sairasteluun löytyi syy, joka on suomalaisille erityisen tyypillinen

   Tilaajille
  3. 3

   Helsinki laski, että 87-vuotias Eeva tulee kuukauden toimeen 101 eurolla – sosiaali­työntekijä neuvoi myymään asunnon tai ottamaan lainaa lääkkeisiin

  4. 4

   ”Turha niitä on enää töihin koittaa, ne on ryypänneet terveytensä jo” – Turun telakka takoo vaurautta, mutta sen varjossa elää köyhyyteen käpertynyt lähiö

   Tilaajille
  5. 5

   Audi, Lada ja Toyota haudattiin vuodeksi suohon ja kaivettiin sen jälkeen ylös – Venäläisen Youtube-porukan ”testi” vahvistaa vanhan totuuden

  6. 6

   Kettu istahti paikallisbussin penkille Kirkkonummella – Video näyttää, miten kuski paimentaa eläimen ulos katseen voimalla

  7. 7

   ”Minun on ajateltava, että oli hänen aikansa mennä” – 39-vuotiaana kuolleen Perttu Häkkisen vaimo, ystävät ja työtoverit kertovat, kuinka paljon he menettivät

   Tilaajille
  8. 8

   Uuden lastensairaalan katolle ilmestyi englanninkielinen teksti: Varautuuko sairaala pommituksiin?

  9. 9

   Suomessakin suositun antibiootin käyttöä rajoitetaan vakavien haittojen takia – Lääke aiheuttanut revenneitä jänteitä, lihas­kipuja ja uni­häiriöitä

  10. 10

   Maailmanloppu on tulossa, ja se on kaikin tavoin erilainen kuin aiemmat maailmanloput

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Ystävystyminen aikuisena vaatii vaivannäköä, mutta on mahdollista – Näin se tutkitusti onnistuu
  3. Real Madrid rikkoi ennätyksen, jota se ei koskaan olisi halunnut tehdä – nyt seuran historiaan piirtyy aika kahdeksan tuntia ja yksi minuutti
  4. Tuhannet marssivat ilmaston puolesta Helsingissä, väki­joukko saapui eduskuntatalolle – suora lähetys käynnissä
  5. Jonas Bonnier kirjoitti kirjan arvokuljetusvaraston ryöstöstä – Nyt Netflix ja Jake Gyllenhaal ovat tekemässä menestystrilleristä elokuvaa
  6. Kaaos vaalipäivänä Afganistanissa: Yli kymmenen kuoli, tekniikka petti ja osa virkailijoista jätti tulematta
  7. Zodiakin Posthuman days on hyvällä tavalla hankala
  8. Lakkautetuksi määrätty uusnatsijärjestö Pohjoismainen vastarintaliike osoitti mieltään Helsingissä, kymmenkunta Ruotsista tullutta otettiin kiinni – Poliisi: ”Tuomio ei ole vielä lainvoimainen”
  9. Hoffmannin kertomukset ruotii romanttista taiteilijamyyttiä – Dresdenin oopperan tyylikäs tuotanto nähdään Kansallisoopperassa kahdeksan kertaa
  10. HIFK tarrasi kiinni suoraan nousuun Veikkausliigaan – voitto viimeisessä ottelussa riittää
  11. Tunti sitten
  12. Yksi veneilijä kuoli ja kaksi vietiin sairaalaan Hirvensalmella – uistelemaan lähteneet miehet olivat kaatuneen veneen varassa yli kaksi tuntia
  13. Näytä lisää