Kun mies lähti, sairaala lopetti Satu Kemppaisen hedelmöitys­hoidot – Alkoi turhauttava matka hoito­viidakkoon, mutta nyt Kemppaisen kohdussa liikkuu lapsi

Kun endometrioosia sairastavan Satu Kemppaisen parisuhde päättyi, myös hänen lapsettomuushoitonsa keskeytettiin Naistenklinikalla. Itselliset naiset ja naisparit eivät saa edelleenkään hedelmöityshoitoja julkisessa terveydenhuollossa. Kiista siitä, mitkä hoidot kuuluvat verovaroin rahoitettuun terveydenhuoltoon, on kestänyt jo vuosia.

”Kukaan ei kyseenalaistanut kykyäni olla vanhempi, kun olin parisuhteessa”, Satu Kemppainen sanoo. Psykologi arvioi tilannetta silloin, kun hedelmöityshoidot tehdään lahjasoluilla.

| Päivitetty

Toukokuussa 2017 endometrioosia sairastava Satu Kemppainen istui Naistenklinikalla ja odotti aikaa lapsettomuushoitoon. Missä puolisosi on? lääkäri kysyi vastaanotolla.

Puolisoa ei enää ollut, sillä avomies oli eronnut Kemppaisesta ennen kuin puoli vuotta odotettu aika koeputkihedelmöityshoitoon julkisessa terveydenhuollossa toteutui. Kemppaisen mukaan hän oli ilmoittanut edellisenä päivänä, ettei halua osallistua hoitoihin millään tavoin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat