Huorittelua, seksiehdotuksia ja rintoja kourivia potilaita – Tällaista on sairaanhoitaja Rayan Hämäläisen, 28, arki työpaikalla - Kotimaa | HS.fi

Huorittelua, seksiehdotuksia ja rintoja kourivia potilaita – Tällaista on sairaanhoitaja Rayan Hämäläisen, 28, arki työpaikalla

#metoo-kampanja ei lopettanut seksuaalista häirintää, vaan häirintäkokemukset ovat tasa-arvobarometrin mukaan hieman lisääntyneet. Hoitoalalla häirintä on yleisempää kuin muualla. Esimerkiksi sekavassa tilassa oleviin potilaihin hashtag-kampanjat eivät pure.

Sairaanhoitaja Rayan Hämäläisen mukaan kaikista seksuaalisen häirinnän tilanteista ei voi lähteä pois. ”Aina ei auta mikään, vaan työ pitää tehdä samalla kun joutuu kuuntelemaan potilaita. Olen aika kärsivällinen ja rauhallinen ja välillä mietin, osaanko sanoa asiasta tarpeeksi ponnekkaasti.”

23.10.2018 2:00 | Päivitetty 23.10.2018 16:28

”Mikset antanut viimeksi puhelinnumeroasi?” sekavuuden takia Vantaan Peijaksen sairaalaan tuotu neli-viisikymppinen mies aloittaa huutelun, kun sairaanhoitaja Rayan Hämäläinen tulee päivystysvalvontaosastolle yövuoroon.

Tapaus ei ole pahin esimerkki Hämäläisen, 28, työssään kokemasta seksuaalisesta häirinnästä, mutta kuvaa hänen arkeaan. On tavallista, että hän kuulee huorittelua ja tytöttelyä – jos ei päivittäin, niin ainakin viikoittain.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat