HS seurasi suomalais­sotilaiden osallistumista Naton suur­harjoitukseen Norjassa – ”Kyse on varautumisesta myös siihen pahimpaan” - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

HS seurasi suomalais­sotilaiden osallistumista Naton suur­harjoitukseen Norjassa – ”Kyse on varautumisesta myös siihen pahimpaan”

Norjassa alkanut Naton suuri sotaharjoitus on Suomelle ensimmäinen, jossa se harjoittelee sotilasavun ottamista vastaan ja sen antamista muille. HS:n toimittaja Kari Huhta seurasi Porin prikaatin kansainvälisen valmiuskomppanian harjoituspäivää Rørosin lähellä Norjassa.

Lääkintäkersantti Milja Kuivalainen osallistuu Trident Juncture -harjoitukseen osana Porin prikaatin kansainvälistä valmiuskomppaniaa. Maanantaina hän ohjasi jonoa polttoaineen jakeluun. Kuva: EMILIA ANUNDI / HS

Julkaistu: 30.10.2018 2:00, Päivitetty 30.10.2018 13:34

Ensin pitää tankata. Sotaharjoitus on pitkä, ja panssaroidut ajoneuvot kulkevat yhdellä tankillisella maantiellä vain noin 500 kilometriä.

Suomalaiset sotilasajoneuvot ovat maanantaina asettuneet jonoon odottamaan polttoainetäydennystä ruotsalaisesta säiliöautosta Keski-Norjassa noin 25 kilometrin päässä Rørosista. Lääkintäkersantti Milja Kuivalainen on XA-203-mallisen kuljetuspanssarin kannella ja ohjaa jonoa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat