Syntyvyys laski, seksi väheni ja älypuhelin liimautui lähes jokaisen käteen – Kaavio näyttää huolestuttavan ilmiön, mutta onko yhteys todellinen? - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Syntyvyys laski, seksi väheni ja älypuhelin liimautui lähes jokaisen käteen – Kaavio näyttää huolestuttavan ilmiön, mutta onko yhteys todellinen?

Suomalaiset harrastivat entistä vähemmän seksiä jo ennen älylaitteiden huippusuosiota, mutta nekin voivat lisätä väsymystä ja vähentää parisuhdeaikaa. ”Ihmiset näpräävät laitteitaan sängyssä kumppaninsa vieressä”, pohtii tutkimusprofessori Osmo Kontula. HS kerää lukijoiden kertomuksia siitä, onko mobiililaitteiden käyttö vaikuttanut heidän parisuhteeseensa.

Mobiililaitteiden käyttö vaikuttaa tutkimusten mukaan unen määrään ja laatuun. Väsymystä taas pidetään yhtenä syynä siihen, että suomalaiset kertovat kyselyissä harrastavansa yhä vähemmän seksiä. Kuva: Emilia Kangasluoma / HS & kuvankäsittely: Maria Lähteenmäki / HS

Julkaistu: 9.11.2018 2:00, Päivitetty 9.11.2018 9:39

”Minulla on teoria, miksi syntyvyys on laskenut: on vaikea katsoa toista syvälle silmiin ja räplätä kännykkää samaan aikaan.”

Suomen Pankin ekonomisti Juha Itkonen kirjoitti twiittinsä kesällä 2017 hieman pilke silmäkulmassa. Sen alla käyty keskustelu alkoi huumorilinjalla, mutta vitsien seasta löytyy myös vakavampaa pohdintaa.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat