Tutkijatkin yllättyivät, kuinka sukurakkaus liikuttaa Suomen muuttovirtoja – Äidit ja pojat asuvat tyypillisesti lähekkäin, sisarukset vetävät toisiaan puoleensa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Tutkijatkin yllättyivät, kuinka sukurakkaus liikuttaa Suomen muuttovirtoja – Äidit ja pojat asuvat tyypillisesti lähekkäin, sisarukset vetävät toisiaan puoleensa

Suomen sisäistä muuttoliikettä tutkiessa havaittiin sukulaisten vetovoima. Suurin osa kuopiolaisesta Peuran perheestä päätyi pääkaupunkiseudulle, kun eläkkeelle jääneet vanhemmat muuttivat lähelle kahta lastaan. Lapsille muutto oli iloa ja apua tuonut yllätys, vaikka lapsuudenperheen läheisyyteen on pitänyt myös sopeutua.

Kuopiossa yli 40 vuotta asuneet Leena ja Pekka Peura muuttivat lastensa perässä Helsinkiin. ”Vanhempien muutto tänne oli yllätys, mutta olen tosi onnellinen, että niin tapahtui”, Matti Peura (vas.) sanoo. Viola ja Sofia viettävät isovanhemmillaan paljon aikaa.

Julkaistu: 19.11.2018 2:00, Päivitetty 19.11.2018 6:13

Kun Leena Peura oli matkalla tyttärensä luo Vantaan Kivistöön, puheliaan taksinkuljettajan kanssa juteltiin elämäntilanteesta. Kuski nyökytteli: ”Tänne etelään eivät muuta vain nuoret ja työikäiset vaan myös sidosryhmät.”

Peuran mielestä se oli viisaasti sanottu. Pääkaupunkiseudulla hän on osa kahden lapsensa ja neljän lapsenlapsensa ”sidosryhmää”. Hän muutti puolisonsa Pekka Peuran kanssa Helsingin Käpylään vuosi sitten Kuopiosta, jossa pariskunta asui yli 40 vuotta.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kotimaa