Tätä on yksinäisyys Suomessa: Hannamari Viitanen jäi ”sinkkutyhjiöön” ja joutuu nyt etsimään Helsingin pisintä baaritiskiä

Yksin asuvien osuus on Suomessa Euroopan kärkiluokkaa ja kasvaa entisestään. Useimmilla yksin asuminen kuuluu tavalliseen elämänkaareen, mutta toisilla se kestää jopa vuosikymmeniä, kertoo tuore selvitys. Yksin asuminen ei tarkoita yksinäisyyttä mutta lisää sen riskiä.

Hannamari Viitanen toivoisi, että helsinkiläisravintoloista löytyisi istumapaikkoja myös ilman ystäviä tuleville ihmisille. Pöydät ovat yleensä täynnä, eikä baaritiskillekään mahdu istumaan. ”Olen miettinyt, missä on Helsingin pisin baaritiski. En ole löytänyt sitä vielä.”

| Päivitetty

Kuinka usein olet baariin mennessä mitannut katseellasi, miten pitkä baaritiski on? Helsingin Kalliossa yksin asuva Hannamari Viitanen, 53, tekee niin joka kerta.

Baaritiski olisi paikka, jossa yksin oluelle tuleva voisi istua tuntematta oloaan liian ulkopuoliseksi. Kantakaupungin ravintolat ovat täynnä nauravia kaveriporukoita, joiden pöytiin on vaikea tunkea. Mutta myös baaritiskit ovat lyhyitä, eikä niiden ääreen mahdu istumaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat