Jenniltä, 30, menee puoli vuotta, että hän päästää uuden ihmisen lähelleen – asumisyksikön henkilökunta vaihtuu silti usein - Kotimaa | HS.fi

Jenniltä, 30, menee puoli vuotta, että hän päästää uuden ihmisen lähelleen – asumisyksikön henkilökunta vaihtuu silti usein

Jenni Matihaldin asumisyksikköä pyörittää jo kolmas yritys kahdeksan vuoden kuluessa. Vammaisjärjestöt yrittävät irrottaa vammaisten palvelut hankintalaista eduskunnan ja Euroopan parlamentin avulla.

Jenni Matihaldin (edessä) koti kehitysvammaisten asumisyksikössä on kilpailutettu useita kertoja kahdeksan vuoden aikana. Äiti Pia Matihaldia (taustalla) on tarvittu varmistamaan, että palvelut toteutuvat. Ihan kuin pitäisi huolehtia huutolaisista, Pia Matihaldi sanoo.

29.11.2018 2:00 | Päivitetty 29.11.2018 10:26

Huone on tilava ja valoisa: sohva, nojatuoli, vuode, iloiset verhot. Tämä on ollut 30-vuotiaan Jenni Matihaldin koti kahdeksan vuotta.

Sinä aikana kehitysvammaisten asumisyksikköä pyörittävä yritys on vaihtunut useaan kertaan, kun kunta on kilpailuttanut palvelut. Ja kun yritys vaihtuu, myös työntekijät vaihtuvat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat