Rokotevastaisuuteen perehtynyt tutkija: Rokottamattomuuden taustalla voi olla useita eri syitä – ”Hätäileminen ja sosiaalisessa mediassa syyllistäminen eivät auta mitään” - Kotimaa | HS.fi

Rokotevastaisuuteen perehtynyt tutkija: Rokottamattomuuden taustalla voi olla useita eri syitä – ”Hätäileminen ja sosiaalisessa mediassa syyllistäminen eivät auta mitään”

Luodon kunnassa on todettu tuhkarokkotartunta esikouluikäisellä lapsella. THL:n erikoistutkija Jonas Sivelä korostaa, ettei toistaiseksi ole tiedossa, miksi lasta ei ollut rokotettu. Lääkärin mukaan suurin osa tuhkarokolle altistuneista on tavoitettu, ja lapsi itse on toipumassa taudista.

Rokotuskattavuus on Pohjanmaan rannikolla ollut jo vuosia matalampi kuin Suomessa keskimäärin.­

1.12.2018 14:34 | Päivitetty 1.12.2018 18:19

Pohjanmaalla Luodon kunnassa paljastuneeseen tuhkarokkotapaukseen pitäisi suhtautua maltillisesti, toivoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) erikoistutkija Jonas Sivelä.

”Helposti unohtuu, että rokotevastaisuus ja rokottamattomuus ovat eri asioita. Täytyisi siis muistaa, että asiat ja mielipiteet eivät jakaudu selkeästi kahteen kategoriaan. Hätäileminen ja sosiaalisessa mediassa syyllistäminen eivät auta mitään”, sanoo THL:n infektiotautien torjunta ja rokotukset -yksikössä työskentelevä Sivelä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat