Kotimaa |HS seuraa

HS seurasi Linnan juhlia hetki hetkeltä – Täältä löydät kaikki juhlista kertovat jutut

Näyttelijä Jasper Pääkkönen kuului tämänvuotisten Linnan juhlien seuratuimpiin vieraisiin.

rac
Itsenäisen Suomen 101. vuosipäivää juhlistettiin tänä vuonna ympäristöteemalla.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla nähtiin rohkeita asuja ja kuultiin kannanottoja painavista asiakysymyksistä. Täältä voit katsoa HS:n kuvakoosteen juhlaillan kulusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi etukäteen Ylen haastattelussa, että että Suomelle ja suomalaisille olisi tärkeää yrittää ymmärtää toisia paremmin. Täältä voit lukea lisää.

Juhlien kunniavieraita olivat totuttuun tapaan sotaveteraanit. Tiedustelu- ja hävittäjälentäjä Mauri Maunula yllätti presidenttiparin laulamalla Äänisen yö -kappaleen. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näyttäviä pukuja

Monet juhlavieraat olivat valinneet pukuihinsa ja asusteisiinsa kierrätysmateriaaleja tai muita kantaa ottavia elementtejä. Tänä vuonna Linnassa nähtiin myös runsaasti rohkeita ja näyttäviä pukuja.

Täältä voit lukea HS:n liveseurannan vuoden 2018 juhlatyylistä.

HS valitsi myös juhlien kymmenen näyttävintä pukua. Täällä voit äänestää omaa suosikkiasi.

Presidentin puoliso Jenni Haukio valitsi juhliin Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnitteleman puvun, jonka kankaassa on käytetty materiaalina koivua. Täältä löytyy tarkempaa tietoa Haukion puvusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paljon seurattuja vieraita

Vieraista ehdottomasti seuratuimpia oli näyttelijä Jasper Pääkkönen, joka toi esiin itselleen tärkeitä aiheita. Hän sanoi muun muassa, että vesivoimayhtiöt pakenevat vastuuta ympäristötuhojen korjaamisesta ja että avoin rasismi on osaltaan seurausta myös päättäjien virheistä. Lue lisää Pääkkösen kommentteja täältä ja täältä.

Täältä voit puolestaan lukea Pääkkösen smokista, joka oli näyttelijältä tietoinen etikettirike.

Futuristisen puvun valinnut laulaja, Linnan juhlien ensikertalainen Anna Puu kuului hänkin juhlien seuratuimpiin vieraisiin. Oranssinpunaista asua koristi näyttävä metallikorsetti. Täältä voit lukea Anna Puun puvusta.

Etukäteen odotettuihin ensikertalaisiin kuului myös Thaimaan ”sankarisukeltaja” Mikko Paasi. Hän kertoi aikovansa pian palata luolaan, josta hän oli kesällä pelastamassa koulupoikia vaarallisessa operaatiossa. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Linnassa nähtiin ensimmäistä kertaa myös tietokonepeleissä menestyneitä e-urheilijoita, nimittäin Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen. Vainikka arveli HS:lle, että pelaamiseen liittynyt stigma on poistumassa. Lue lisää täältä.

Moni otti asullaan kantaa

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson ja hänen puolisonsa Emmi Asikainen herättivät asuineen paljon mediahuomiota. Gustafsson kertoi halunneensa androgyynisen eli sukupuolettoman puvun. Hän halusi rohkaista ihmisiä olemaan omia itsejään ja huomioimaan ympäristöä. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuorisojärjestö Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard otti puvullaan kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Anne-Mari Pahkalan suunnittelema puku on osa Naisten Linjan Se kolmas -taidekampanjaa. Täältä voit lukea lisää puvun taustalla olevasta tarinasta.

Kansanedustaja Susanna Koskella oli niin ikään kantaa ottava puku. Hän halusi osoittaa kunnioitusta suomalaiselle maataloudelle.

Kansanedustaja Touko Aalto otti eräällä tavalla kantaa jo läsnäolollaan: hän on tänä syksynä ollut otsikoissa siksi, että joutui työuupumuksen ja masennuksen vuoksi jäämään sairaslomalle vihreiden puheenjohtajan tehtävästä. Iiris Flinkkilän kanssa saapunut Aalto kertoi, että juhliin tuleminen jännitti, mutta jo presidentin kutsu tuntui niin arvokkaalta, että hän halusi kunnioittaa sitä. ”Ei maailmalta voi olla loputtomiin piilossa”, Aalto lisäsi. Lue lisää täältä.

HS:n toimittajat Paavo Teittinen ja Verna Vuoripuro sekä IS:n toimittaja Katri Utula haastattelivat Linnan juhlien kiinnostavimpia vieraita suorassa nettilähetyksessä. Alta voit lukea HS:n iltakuudesta noin puoli yhteentoista jatkunutta live-seurantaa.

Lisäksi voit kurkistaa Linnan kulisseihin HS:n Instagram-tilin storyssa @helsinginsanomat.

HS:n hetki hetkeltä päivittyvä seuranta Linnan juhlista:

Hetki hetkeltä -seuranta päättyy

HS.fi seurasi Linnan juhlien kiinnostavimpia vieraita ja haastatteluja neljän ja puolen tunnin ajan. Nyt live-seuranta on päättynyt – kiitos kiinnostuksestasi! Laadimme tälle sivulle myös koosteen, josta pääset lukemaan kaikki Linnan juhlista kertovat jutut.

Tällainen oli Linnan juhlapöytä

Presidentin kanslia valotti loppuillasta Twitterissä vielä, millaisista herkuista Linnassa on nautittu. Tarjoilu on kotimaisista raaka-aineista tehtyä, ja mukana on muun muassa luomu- ja lähiruokaa.

Twitterissä julkaistu video pöydän antimista näkyy alla.

Sauli Niinistö toivoi, että Linnan juhlien ympäristöteema jää vieraille "kotiinviemisiksi"

Hetki ennen tv-kameroiden sammumista Ylen toimittaja tavoitti vielä presidenttiparin. He olivat olleet seuraamassa Sibelius-Akatemian nuorten jazzmuusikoiden keikkaa.

Molemmat kiittelivät illan iloista tunnelmaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti illasta esiin erityisesti kuorot, jotka lauloivat veteraaneille.

”Aivan unohtumaton kokemus. Toivottavasti myös heille, veteraaneille ja kaikille kuulijoille.”

Illan teemana on ollut ympäristö. Sauli Niinistön mukaan teeman ideana oli tuoda ympäristöasioita ja ilmastonmuutosta entistä vahvemmin ihmisten tietoisuuteen.

”Luulen, että siinä suhteessa tämän illan väki on mukana. Ja toivottavasti ollaan myös kotona. Olemme halunneet promovoida tätä juttua siksi, että nyt pitää tehdä jotain, jotta emme menetä tulevaisuuttamme ja tätä maapalloa.”

Niinistö korosti, että Linnassa ollaan juhlimassa, ei tekemässä päätöksiä. Silti hän toivoo, että vierailla on jotain kotiinviemistä.

Jenni Haukion mukaan pariskunnan Aaro-pojan sadunlukuhetki oli jo takana. Silti vanhemmat aikoivat jäädä Linnaan vielä hetkeksi.

” Nautitaan vielä hienosta musiikista, sitten vähitellen kotia kohti.”

HS.fi:n live-lähetys päättyy

HS.fi:n livelähetys Linnan juhlista on päättynyt. Myös liveseuranta päättyy pian. Kiitos , että olitte mukana!

Touko Aalto: Linnan juhliin tulo jännitti ja pelotti

Linnan juhliin saapuminen oli vaikea päätös, kertoo masennukseen sairastunut ja työuupumuksen vuoksi sairaslomalle joutunut vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto. Hän saapui juhliin naisystävänsä Iris Flinkkilän kanssa.

”Kyllä se jännitti ja pelottikin saapua, mutta ajattelin, että presidentin kutsu on niin arvokas itsessään, että haluan ottaa sen vastaan”, Aalto kertoo. ”Loputtomiin en voi myöskään olla maailmalta piilossa."

Aalto kertoo palanneensa Jyväskylän kaupunginhallitukseen. Hän toivoo, että on medialle antamillaan kommenteilla rohkaissut ihmisiä puhumaan mielenterveysongelmista ja esimerkiksi kysymään, mitä kaverille kuuluu.

Jaana Pelkonen: Sairaalareissu lapsen kanssa sai arvostamaan terveyspalveluita

Kansanedustaja Jaana Pelkosen (kok) lapsi joutui viime yönä käymään sairaalassa, mikä sai Pelkosen myös arvostamaan Suomen palveluita: ”Meillä on loistavat terveydenhuoltopalvelut, vaikka niissä onkin petrattavaa.”

Nyt lasta Linnan juhlien ajan hoitava anoppi on Pelkosen mukaan sanonut, että liian aikaisin ei saa palata kotiin.

Mahdollista eduskuntavaaleihin lähtöään Pelkonen ei ole vielä kommentoinut. Hän kertoo arvostavansa kansanedustajan työtä, mutta kaipaisi työstään lisää palautetta kansalaisilta. "Tämä on aika yksinäistäkin työtä."

Pelkonen kertoo myös haaveilleensa ulkomailla työskentelystä. "Mutta perheellisenä ei tulisi kuuloonkaan, että ilman perhettä lähtisin."

Drag-taiteilijat Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee kertoivat Ylen haastattelussa, kuinka heidän taiteenalansa suosio on vuosien varrella muuttunut Suomessa.

Kaksikko aloitti drag-show’t vuonna 1998. Alussa toiminta keskittyi diskoihin ja yökerhoihin

”Mutta nopeasti se siirtyi asiakasetuiltoihin ja risteilylaivoihin”, Valtee kertoi.

Nyt kiertueita esitetään teattereissa, ja yleisö on samaa kuin teattereissa muutenkin.

Samalla yleisömäärä on kasvanut rajusti. Aluksi katsojia oli muutama, nyt katsojia tulee tuhansia. Mukana on eri-ikäisiä, naisia ja miehiä.

”Hienoa, miten sanoma on levinnyt”, Osku Heiskanen sanoi.

”Siitä on poistunut kaikki turha ihmetys. Dragviihde on nyt kansanviihdettä", päätti Jarkko Valtee.

Näyttelijä Sulevi Peltola tuntee suomalaisen miehen luonnon

Mestarinäyttelijä Sulevi Peltola kertoi Ylen haastattelussa näkemyksensä suomalaisista miehistä.

Yhteistä ovat Peltolan mielestä nämä seikat: ”Tietty rehtiys, jopa jääräpäisyys.”

Tämäntyyppisiä miesrooleja Peltola on esittänyt omankin uransa aikana kosolti.

Hän muisteli rooliaan elokuvassa Kovat miehet. Peltola esitti isää, joka joutui monesti kiipeliin: jäi jäihin, ladon yläorsille roikkumaan, traktorin pyörän alle.

Poika olisi hälyttänyt apua, mutta isä vain tuumasi: ”Kotiin et soita. Soitat Veikolle.”

”Eli naisväki ei ole ratkaisija, eikä häpeällisestä tai huonosti menneistä asioista haluta jäädä kotona kinni”; Peltola analysoi Suomi-miehiä.

Suomen Pankin entisen pääjohtajan Erkki Liikasen nimi on viime aikoina tullut esille Euroopan keskuspankin pääjohtajaspekulaatioissa. Linnan juhlissa Liikanen ei kuitenkaan halunnut ottaa minkäänlaista kantaa veikkailuihin.

”En usko, että tätä kannattaa näissä juhlissa kommentoida”, hän toteaa.

Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on kiinnitetty huomiota siihen, että kättelyjono ei näyttänyt olevan niin tiivis kuin edellisinä vuosina, vaan vieraiden joukossa oli rakoja ja jotkut näyttivät joutuvan kiihdyttämään askeliaan. Kysyimme haastatteluvuorossa olleelta näyttelijä Pihla Viitalalta, mitä oikein tapahtui.

”En tiedä, tapahtuiko mitään. Ihmiset sanoivat vaan, että portaita ylös. Sitten mentiin portaita ylös.”

Pihla Viitala: Nykysuomalaisillakin on opittavaa sisällissodasta

Muun muassa Käsky-elokuvassa näytelleen Pihla Viitalan suvussa on taisteltu sekä punaisten että valkoisten puolella. Siksi perheessä ja suvussa on puhuttu paljon Suomen sisällissodasta.

”Olen miettinyt paljon sitä, miksi kahtiajakautuminen on tapahtunut”, Viitala kertoo. Hän uskoo, että tiedon puute, eriarvoistuminen ja köyhyys johtivat oman aikansa vihapuheeseen. Samantyyppisiä ilmiöitä on tänäkin päivänä.

”Siksi on velvollisuutemme oppia menneestä.”

 

Kaartin Comboa johtava Eero Saunamäki on nokkahuilujen erikoismies. Nocturnessakin kuullaan useampia erilaisia ja erikokoisia nokkahuiluja, noita suomalaisten koululaisten suosikkisoittimia. Hienolta kuulostaa.

Ja tuskinpa on Linnassa usein nokkahuiluja kuultu.

Vähän aikaa sitten uutisoitiin uudesta Muumi-animaatiosarjasta. Tove Janssonin veljentytär Sofia Jansson kertoi Ylen haastattelussa, että uutta sarjaa tarvitaan.

”Edellisestä animaatiosta on  jo 30 vuotta, ja kaikki eivät ole sitä nähneet. Tarvitaan uutta tulkintaa Muumeista."

Sofia Jansson oli pukeutunut Linnassa Tove Janssonin vanhaan pukuun .

Yhtä sarjan hahmoista esittää näyttelijä Kiti Kokkonen. Hän on animaatiossa Pikku Myy, joka on Muumien hahmoista myös hänen oma suosikkinsa.

Kokkoselta kysyttiin, mitä Pikku Myy sanoisi, jos olisi Linnassa.

”Veikkaan, että hän olisi piilossa samovaarissa tai pöytien alla tekemässä jekkuja.”

Vaasan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Antonio Teca, 19, ja vihreiden kansanedustaja Jani Toivola ovat jutelleet Linnan juhlien tunnelmasta. Onko Toivola antanut konkarin vinkkejä?

”Jani kannusti minua, että pitää muistaa, että on kaksi eri tyyppiä: julkisuuden tyyppi ja se, jonka läheiset tuntevat", Teca kertoo.

Tecan puvussa oleva leijona on herättänyt huomiota. Hän kertoo, että symbolilla on kaksoismerkitys.

 ”Olen aina asunut täällä Suomessa, mutta minusta näkee, etten ole ihan alkuasukas. Leijona kuvastaa alkujuuriani Afrikassa ja myös Suomea.”

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) juhlii Linnassa 14 vuoden kokemuksella. Hänen mukaansa booli on perinteisesti ollut petollisen miedon makuista, eikä tänä vuonna pöydässä oleva luomubooli tee poikkeusta.

”Onneksi ei tunnu minussa mitenkään. Hyvää oli, mutta kohtuudella”, Kaikkonen nauraa.

Puolisostaan Satu Taiveahosta hiljattain eronnut Kaikkonen kertoo perheen asuvan edelleen saman katon alla, mutta käytännön järjestelyjä ollaan toistaiseksi sopimassa. ”Ne tehdään lasten ehdoilla.”

Nyt tanssilattialla siirryttiin irrottelemaan vähän raisummin. Kaartin Comboa johtaa Eero Saunamäki. Laulusolisteina toimivat Jennie Strorbacka ja Mikael Saari.

Muusikko Anna Morottaja on elvyttänyt inarinsaamelaista livđe-musiikkiperinnettä. Ylen haastattelussa hän näytti, miltä kuulostaa sotkan lento. Haastattelija meni hieman sekaisin, eikä ihme, niin huimalta ääni Linnan melskeen keskellä kuulosti.

Lintujen matkiminen viehättää Morottajan mukaan aina lapsiakin, joille hän perinnettä opettaa.

Ja kyllä, Morottajan taidot osuivat presidenttipariinkin. Kutsu Linnaan tuli.

Juha Sipilä: Natsiliput eivät kuulu Suomeen

”Päivä alkoi jumalanpalveluksesta, vähän fyysistä työtä siinä välissä ja nyt sitten juhliin”, kertoo pääministeri Juha Sipilä (kesk) itsenäisyyspäivästään.

Miten arvioitte suomalaisen yhteiskunnan eheyttä tällä hetkellä, HS kysyy. Sipilä huomauttaa, että hallituskausi alkoi huonossa talous- ja työllisyystilanteessa. Sen jälkeen on tehty kipeitäkin päätöksiä.

”Varmasti virheitäkin on matkan varrella tehty, mutta olen nyt todella tyytyväinen tähän tilanteeseen, jossa julkinen talous on suunnilleen tasapainossa ja työllisyys korkea”, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan poliisi toimi oikein, kun takavarikoi aiemmin päivällä mielenosoittajilta natsilippuja Helsingissä. ”Natsiliput eivät kuulu Suomeen eivätkä mihinkään muuhunkaan maahan”, Sipilä sanoo.

Katowicen ilmastokokouksesta Sipilä sanoo, että nyt on varmistettava, että kokouksessa sovittu myös laitetaan käytäntöön. Hän painottaa myös yhteisten ratkaisujen merkitystä.

”Ilmastopaneelinkin viesti on se, että Suomen pitää tehdä oma osuutensa, mutta ei sen yli."

Jazzmusiikista vastaavat tänä vuonna Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opiskelevat nuoret jazzmuusikot.

Jasper Pääkkönen: Avoin rasismi kertoo myös päättäjien virheistä

Näyttelijä Jasper Pääkkönen uskoo avoimen rasismin kertovan osaltaan myös siitä, että päättäjät ovat tehneet virheitä.

”Kyllähän se kertoo, että päättäjämme ovat epäonnistuneet pahemman kerran. Ei ole osattu kuunnella tiettyjä ihmisryhmiä, jotka nyt ilmentävät turhautumistaan, pettymystään ja vihaansa tällaisen idioottimaisuuden kautta", Pääkkönen sanoo.

”Minua suorastaan hävetti äsken kertoa [puolisolle], mitä kaupungilla tapahtuu”, Pääkkönen kertoo viitaten itsenäisyyspäivän marssiin, jolta poliisi takavarikoi natsilippuja. ”Hänkin on ulkomaalaisena pitänyt Suomea jonkinlaisena esimerkkitapauksena.”

Ylen haastattelussa Pääkkönen kertoi myös BlakKklansman-elokuvasta. Vaikka elokuva kuvaa 1970-luvun Coloradoa, kaikki tiimissä tiesivät , että se kuvaa nykypäivää. Elokuva kuvaa rasismin ja äärioikeiston nousua.

”Teemat ovat enemmän nykypäivää kuin sitä päivää. Vastaavaa liikehdintää, äärioikeiston pään nostamista, on Euroopassa ja Yhdysvalloissa, eikä me Suomessa olla siltä turvassa.  Vihapuhe on muuttumassa hyväksyttäväksi. Ne ovat ikävän universaaleja teemoja”, Pääkkönen sanoi.

Näyttelijältä kysyttiin myös suomalaisten luonteenpiirteistä. Hän mainitsi ”pohjattoman vaatimattomuuden”, joka on niin meidän heikkoutemme kuin voimammekin.

”Emme arvosta pinnallisia asioita vaan olemme sanojemme mittaisia. Mutta samaan aikaan se estää meitä menestymästä maailmalla.”

Pääkkönen mainitsi toisenlaisena esimerkkinä ruotsalaiset. He haluavat valloittaa koko maailman. Me suomalaiset taas pysyisimme mieluummin maan rajojen sisäpuolella, Pääkkönen sanoi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Linnan juhlat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Selvitys paljasti lohduttoman tilanteen: Tuhansien Helsingin seudun talojen jätevedet valuvat suoraan luontoon

  2. 2

   Venäjä aloitti jo hiostamisen – Kremlissä on ehkä laskelmoitu, että kiltti Suomi saadaan vetämään Venäjän vankkureita

  3. 3

   Sadattuhannet suomalaiset kärsivät pakon­omaisen virtsaamisen tarpeesta, ja ihminen voi myös ehdollistaa itsensä pissahätään – Apu saattaa löytyä elin­tapojen muutoksesta

   Tilaajille
  4. 4

   Vauraaksi mielletyssä Töölössä yli puolet ihmisistä asuu vuokralla – HS kertoo, minne vuokra- ja omistus­asunnot kasautuvat ja paljastaa, miten naapurissasi asutaan

   Tilaajille
  5. 5

   Vuoden urheilija vuonna 2019 on jo valittu

  6. 6

   Vaateteollisuus tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin lentoliikenne ja rahtilaivat yhteensä – ja osuus kasvaa, jos kertakäyttö­shoppailu ei vähene

  7. 7

   Sähköautojen yleistyminen ei synnytä Suomeen energiapulaa – "Tilanne on aika paljon erilainen kuin vaikkapa Keski-Euroopassa”

  8. 8

   ”Autot kuuluvat teille”, julistaa kokoomuksen Orpo tienvarsi­taulussa – HS kysyi, mitä mainos tarkoittaa

  9. 9

   Krista Jokinen joutui kriisiin opiskellessaan unelma-ammattiinsa, sitten isä teki yllättävän ehdotuksen – ”Tajusin, että pärjään missä vaan”

   Tilaajille
  10. 10

   Presidentti Niinistö HS:lle: USA:n varapresidentti Pence antoi kylmää kyytiä eurooppalaisille liittolaisille Münchenissä – presidentti nostaa esille kolme kipukohtaa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Olen tehnyt paljon väärää, maannut avio­miesten ja perheen­isien kanssa” – Pienessä suomalais­kaupungissa asuu entinen prostituoitu ja ihmis­kaupan uhri

   Tilaajille
  2. 2

   Suomen ”sorvi ei pyöri”, kun helsinkiläiset juoksevat toistensa järjestämissä seminaareissa – Muu maa elättää etelää, sanoo vaasalainen miljonääri

   Tilaajille
  3. 3

   Vanhuus on rikos, ja siitä mummia nyt rangaistaan

  4. 4

   Stella Karlsson hankki purkukuntoiseksi tuomitun talon ja asuu siinä ilman suihkua ja sisävessaa – ”Menoni ovat pienet enkä joudu elämään yli varojeni”

   Tilaajille
  5. 5

   ”Autot kuuluvat teille”, julistaa kokoomuksen Orpo tienvarsi­taulussa – HS kysyi, mitä mainos tarkoittaa

  6. 6

   Itkuinen perheenäiti pakkasi lapset ja tavarat Seppo Ylösen autoon, ja matka poliisien suojaamaan turva­kotiin alkoi – Taksin­kuljettajia koulutetaan kohtaamaan perhe­väkivaltaa

   Tilaajille
  7. 7

   Himoksella lasketellessa kuollut 15-vuotias oli rippileirillä Paraisilta – putosi kirkkoherran mukaan jyrkästä kohdasta

  8. 8

   Oikeusoppineet joutuivat useiden kärki­poliitikkojen höykytettäväksi – ”Tämä on poikkeuksellista”, sanoo professori Martin Scheinin

  9. 9

   Joutuuko perillinen hoitamaan vihaamansa vainajan kuolinpesän? Velvollisuudelta välttyy vain täysin välinpitämätön

  10. 10

   Nimi tekee kenraalin – ja siksi yksi ehdokas on yli muiden, kun valitaan Puolustusvoimien komentaja

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Karski moottoripyörämies lähestyi minua parkkipaikalla eikä jättänyt perääntymiselle tilaa – hetken päästä seisoimme vaiti ja näin, millainen voima piilee eläimessä

  2. 2

   Sofia Pahtela aloitti työt bussikuskina maanantaina ja nousi heti ilmiöksi – Selitys on yksinkertainen

  3. 3

   Olli Lindholmista kirjan tehnyt Arno Kotro kertoo Lindholmin olleen perillä terveysongelmistaan vuonna 2017: ”Hän tiesi elävänsä veitsenterällä”

  4. 4

   Lauri Markkasesta voi tulla kaikkien aikojen suomalais­urheilija – HS:n erikois­artikkeli näyttää, mikä tekee nuoresta kori­palloilijasta niin poikkeuksellisen

  5. 5

   Kolmen metrin pudotuksesta jäi muistoksi rollaattori, jonka vauhti vain kiihtyy – Kirsti Paakkanen täyttää 90 vuotta ja muuttaa 300-neliöiseen makuuhuoneeseen

   Tilaajille
  6. 6

   Miksi Pohjois-Suomessa on paljon enemmän rivoja paikannimiä kuin etelässä? Vittulampien ja Paskaperien taustalla on monia hyviä syitä

  7. 7

   Yö-yhtyeen solisti Olli Lindholm, 54, on kuollut – Yhtye vahvisti syyksi sairauskohtauksen

  8. 8

   Ostaja löi sokkona pöytään voittavan tarjouksen Kivihaan 100-vuotiaasta puutalosta – Kohta alkoi kaduttaa

  9. 9

   Teemu ja Sirpa Selänne kohahduttivat ystävyyssäännöllä ja paljastivat erikoisen ilmiön – miehen ja naisen välinen ystävyys ei ole aivan yksinkertaista, kertoi tuhat lukijaa

   Tilaajille
  10. 10

   ”Koen elämäni menneen hukkaan” – Lasten saamista katuvat naiset piilottavat ajatuksensa jopa puolisoiltaan

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Krista Jokinen joutui kriisiin opiskellessaan unelma-ammattiinsa, sitten isä teki yllättävän ehdotuksen – ”Tajusin, että pärjään missä vaan” Tilaajille
  3. Asiat paranevat äänestämällä, eivät Twitterin kautta
  4. Vuoden urheilija vuonna 2019 on jo valittu
  5. Sähköautojen yleistyminen ei synnytä Suomeen energiapulaa – "Tilanne on aika paljon erilainen kuin vaikkapa Keski-Euroopassa”
  6. Saara Turunen ei halua nähdä enää yhtään miesten tekemää klassikko­näytelmää, jossa naiset tarjoilevat teetä tai kahvia – Niinpä hän teki näytelmän, joka käsittelee naisten hiljentämistä ulkonäköä haukkumalla
  7. Venäjä aloitti jo hiostamisen – Kremlissä on ehkä laskelmoitu, että kiltti Suomi saadaan vetämään Venäjän vankkureita
  8. Sadattuhannet suomalaiset kärsivät pakon­omaisen virtsaamisen tarpeesta, ja ihminen voi myös ehdollistaa itsensä pissahätään – Apu saattaa löytyä elin­tapojen muutoksesta Tilaajille
  9. Vaateteollisuus tuottaa yhtä paljon päästöjä kuin lentoliikenne ja rahtilaivat yhteensä – ja osuus kasvaa, jos kertakäyttö­shoppailu ei vähene
  10. Selvitys paljasti lohduttoman tilanteen: Tuhansien Helsingin seudun talojen jätevedet valuvat suoraan luontoon
  11. Vauraaksi mielletyssä Töölössä yli puolet ihmisistä asuu vuokralla – HS kertoo, minne vuokra- ja omistus­asunnot kasautuvat ja paljastaa, miten naapurissasi asutaan Tilaajille
  12. Näytä lisää