Kotimaa |HS seuraa

HS seurasi Linnan juhlia hetki hetkeltä – Täältä löydät kaikki juhlista kertovat jutut

Näyttelijä Jasper Pääkkönen kuului tämänvuotisten Linnan juhlien seuratuimpiin vieraisiin.

Itsenäisen Suomen 101. vuosipäivää juhlistettiin tänä vuonna ympäristöteemalla.

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla nähtiin rohkeita asuja ja kuultiin kannanottoja painavista asiakysymyksistä. Täältä voit katsoa HS:n kuvakoosteen juhlaillan kulusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi etukäteen Ylen haastattelussa, että että Suomelle ja suomalaisille olisi tärkeää yrittää ymmärtää toisia paremmin. Täältä voit lukea lisää.

Juhlien kunniavieraita olivat totuttuun tapaan sotaveteraanit. Tiedustelu- ja hävittäjälentäjä Mauri Maunula yllätti presidenttiparin laulamalla Äänisen yö -kappaleen. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näyttäviä pukuja

Monet juhlavieraat olivat valinneet pukuihinsa ja asusteisiinsa kierrätysmateriaaleja tai muita kantaa ottavia elementtejä. Tänä vuonna Linnassa nähtiin myös runsaasti rohkeita ja näyttäviä pukuja.

Täältä voit lukea HS:n liveseurannan vuoden 2018 juhlatyylistä.

HS valitsi myös juhlien kymmenen näyttävintä pukua. Täällä voit äänestää omaa suosikkiasi.

Presidentin puoliso Jenni Haukio valitsi juhliin Aalto-yliopiston opiskelijoiden suunnitteleman puvun, jonka kankaassa on käytetty materiaalina koivua. Täältä löytyy tarkempaa tietoa Haukion puvusta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Paljon seurattuja vieraita

Vieraista ehdottomasti seuratuimpia oli näyttelijä Jasper Pääkkönen, joka toi esiin itselleen tärkeitä aiheita. Hän sanoi muun muassa, että vesivoimayhtiöt pakenevat vastuuta ympäristötuhojen korjaamisesta ja että avoin rasismi on osaltaan seurausta myös päättäjien virheistä. Lue lisää Pääkkösen kommentteja täältä ja täältä.

Täältä voit puolestaan lukea Pääkkösen smokista, joka oli näyttelijältä tietoinen etikettirike.

Futuristisen puvun valinnut laulaja, Linnan juhlien ensikertalainen Anna Puu kuului hänkin juhlien seuratuimpiin vieraisiin. Oranssinpunaista asua koristi näyttävä metallikorsetti. Täältä voit lukea Anna Puun puvusta.

Etukäteen odotettuihin ensikertalaisiin kuului myös Thaimaan ”sankarisukeltaja” Mikko Paasi. Hän kertoi aikovansa pian palata luolaan, josta hän oli kesällä pelastamassa koulupoikia vaarallisessa operaatiossa. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Linnassa nähtiin ensimmäistä kertaa myös tietokonepeleissä menestyneitä e-urheilijoita, nimittäin Jesse Vainikka ja Topias Taavitsainen. Vainikka arveli HS:lle, että pelaamiseen liittynyt stigma on poistumassa. Lue lisää täältä.

Moni otti asullaan kantaa

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson ja hänen puolisonsa Emmi Asikainen herättivät asuineen paljon mediahuomiota. Gustafsson kertoi halunneensa androgyynisen eli sukupuolettoman puvun. Hän halusi rohkaista ihmisiä olemaan omia itsejään ja huomioimaan ympäristöä. Lue lisää täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nuorisojärjestö Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard otti puvullaan kantaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Anne-Mari Pahkalan suunnittelema puku on osa Naisten Linjan Se kolmas -taidekampanjaa. Täältä voit lukea lisää puvun taustalla olevasta tarinasta.

Kansanedustaja Susanna Koskella oli niin ikään kantaa ottava puku. Hän halusi osoittaa kunnioitusta suomalaiselle maataloudelle.

Kansanedustaja Touko Aalto otti eräällä tavalla kantaa jo läsnäolollaan: hän on tänä syksynä ollut otsikoissa siksi, että joutui työuupumuksen ja masennuksen vuoksi jäämään sairaslomalle vihreiden puheenjohtajan tehtävästä. Iiris Flinkkilän kanssa saapunut Aalto kertoi, että juhliin tuleminen jännitti, mutta jo presidentin kutsu tuntui niin arvokkaalta, että hän halusi kunnioittaa sitä. ”Ei maailmalta voi olla loputtomiin piilossa”, Aalto lisäsi. Lue lisää täältä.

HS:n toimittajat Paavo Teittinen ja Verna Vuoripuro sekä IS:n toimittaja Katri Utula haastattelivat Linnan juhlien kiinnostavimpia vieraita suorassa nettilähetyksessä. Alta voit lukea HS:n iltakuudesta noin puoli yhteentoista jatkunutta live-seurantaa.

Lisäksi voit kurkistaa Linnan kulisseihin HS:n Instagram-tilin storyssa @helsinginsanomat.

HS:n hetki hetkeltä päivittyvä seuranta Linnan juhlista:

Hetki hetkeltä -seuranta päättyy

HS.fi seurasi Linnan juhlien kiinnostavimpia vieraita ja haastatteluja neljän ja puolen tunnin ajan. Nyt live-seuranta on päättynyt – kiitos kiinnostuksestasi! Laadimme tälle sivulle myös koosteen, josta pääset lukemaan kaikki Linnan juhlista kertovat jutut.

Tällainen oli Linnan juhlapöytä

Presidentin kanslia valotti loppuillasta Twitterissä vielä, millaisista herkuista Linnassa on nautittu. Tarjoilu on kotimaisista raaka-aineista tehtyä, ja mukana on muun muassa luomu- ja lähiruokaa.

Twitterissä julkaistu video pöydän antimista näkyy alla.

Sauli Niinistö toivoi, että Linnan juhlien ympäristöteema jää vieraille "kotiinviemisiksi"

Hetki ennen tv-kameroiden sammumista Ylen toimittaja tavoitti vielä presidenttiparin. He olivat olleet seuraamassa Sibelius-Akatemian nuorten jazzmuusikoiden keikkaa.

Molemmat kiittelivät illan iloista tunnelmaa.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti illasta esiin erityisesti kuorot, jotka lauloivat veteraaneille.

”Aivan unohtumaton kokemus. Toivottavasti myös heille, veteraaneille ja kaikille kuulijoille.”

Illan teemana on ollut ympäristö. Sauli Niinistön mukaan teeman ideana oli tuoda ympäristöasioita ja ilmastonmuutosta entistä vahvemmin ihmisten tietoisuuteen.

”Luulen, että siinä suhteessa tämän illan väki on mukana. Ja toivottavasti ollaan myös kotona. Olemme halunneet promovoida tätä juttua siksi, että nyt pitää tehdä jotain, jotta emme menetä tulevaisuuttamme ja tätä maapalloa.”

Niinistö korosti, että Linnassa ollaan juhlimassa, ei tekemässä päätöksiä. Silti hän toivoo, että vierailla on jotain kotiinviemistä.

Jenni Haukion mukaan pariskunnan Aaro-pojan sadunlukuhetki oli jo takana. Silti vanhemmat aikoivat jäädä Linnaan vielä hetkeksi.

” Nautitaan vielä hienosta musiikista, sitten vähitellen kotia kohti.”

HS.fi:n live-lähetys päättyy

HS.fi:n livelähetys Linnan juhlista on päättynyt. Myös liveseuranta päättyy pian. Kiitos , että olitte mukana!

Touko Aalto: Linnan juhliin tulo jännitti ja pelotti

Linnan juhliin saapuminen oli vaikea päätös, kertoo masennukseen sairastunut ja työuupumuksen vuoksi sairaslomalle joutunut vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto. Hän saapui juhliin naisystävänsä Iris Flinkkilän kanssa.

”Kyllä se jännitti ja pelottikin saapua, mutta ajattelin, että presidentin kutsu on niin arvokas itsessään, että haluan ottaa sen vastaan”, Aalto kertoo. ”Loputtomiin en voi myöskään olla maailmalta piilossa."

Aalto kertoo palanneensa Jyväskylän kaupunginhallitukseen. Hän toivoo, että on medialle antamillaan kommenteilla rohkaissut ihmisiä puhumaan mielenterveysongelmista ja esimerkiksi kysymään, mitä kaverille kuuluu.

Jaana Pelkonen: Sairaalareissu lapsen kanssa sai arvostamaan terveyspalveluita

Kansanedustaja Jaana Pelkosen (kok) lapsi joutui viime yönä käymään sairaalassa, mikä sai Pelkosen myös arvostamaan Suomen palveluita: ”Meillä on loistavat terveydenhuoltopalvelut, vaikka niissä onkin petrattavaa.”

Nyt lasta Linnan juhlien ajan hoitava anoppi on Pelkosen mukaan sanonut, että liian aikaisin ei saa palata kotiin.

Mahdollista eduskuntavaaleihin lähtöään Pelkonen ei ole vielä kommentoinut. Hän kertoo arvostavansa kansanedustajan työtä, mutta kaipaisi työstään lisää palautetta kansalaisilta. "Tämä on aika yksinäistäkin työtä."

Pelkonen kertoo myös haaveilleensa ulkomailla työskentelystä. "Mutta perheellisenä ei tulisi kuuloonkaan, että ilman perhettä lähtisin."

Drag-taiteilijat Osku Heiskanen ja Jarkko Valtee kertoivat Ylen haastattelussa, kuinka heidän taiteenalansa suosio on vuosien varrella muuttunut Suomessa.

Kaksikko aloitti drag-show’t vuonna 1998. Alussa toiminta keskittyi diskoihin ja yökerhoihin

”Mutta nopeasti se siirtyi asiakasetuiltoihin ja risteilylaivoihin”, Valtee kertoi.

Nyt kiertueita esitetään teattereissa, ja yleisö on samaa kuin teattereissa muutenkin.

Samalla yleisömäärä on kasvanut rajusti. Aluksi katsojia oli muutama, nyt katsojia tulee tuhansia. Mukana on eri-ikäisiä, naisia ja miehiä.

”Hienoa, miten sanoma on levinnyt”, Osku Heiskanen sanoi.

”Siitä on poistunut kaikki turha ihmetys. Dragviihde on nyt kansanviihdettä", päätti Jarkko Valtee.

Näyttelijä Sulevi Peltola tuntee suomalaisen miehen luonnon

Mestarinäyttelijä Sulevi Peltola kertoi Ylen haastattelussa näkemyksensä suomalaisista miehistä.

Yhteistä ovat Peltolan mielestä nämä seikat: ”Tietty rehtiys, jopa jääräpäisyys.”

Tämäntyyppisiä miesrooleja Peltola on esittänyt omankin uransa aikana kosolti.

Hän muisteli rooliaan elokuvassa Kovat miehet. Peltola esitti isää, joka joutui monesti kiipeliin: jäi jäihin, ladon yläorsille roikkumaan, traktorin pyörän alle.

Poika olisi hälyttänyt apua, mutta isä vain tuumasi: ”Kotiin et soita. Soitat Veikolle.”

”Eli naisväki ei ole ratkaisija, eikä häpeällisestä tai huonosti menneistä asioista haluta jäädä kotona kinni”; Peltola analysoi Suomi-miehiä.

Suomen Pankin entisen pääjohtajan Erkki Liikasen nimi on viime aikoina tullut esille Euroopan keskuspankin pääjohtajaspekulaatioissa. Linnan juhlissa Liikanen ei kuitenkaan halunnut ottaa minkäänlaista kantaa veikkailuihin.

”En usko, että tätä kannattaa näissä juhlissa kommentoida”, hän toteaa.

Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa on kiinnitetty huomiota siihen, että kättelyjono ei näyttänyt olevan niin tiivis kuin edellisinä vuosina, vaan vieraiden joukossa oli rakoja ja jotkut näyttivät joutuvan kiihdyttämään askeliaan. Kysyimme haastatteluvuorossa olleelta näyttelijä Pihla Viitalalta, mitä oikein tapahtui.

”En tiedä, tapahtuiko mitään. Ihmiset sanoivat vaan, että portaita ylös. Sitten mentiin portaita ylös.”

Pihla Viitala: Nykysuomalaisillakin on opittavaa sisällissodasta

Muun muassa Käsky-elokuvassa näytelleen Pihla Viitalan suvussa on taisteltu sekä punaisten että valkoisten puolella. Siksi perheessä ja suvussa on puhuttu paljon Suomen sisällissodasta.

”Olen miettinyt paljon sitä, miksi kahtiajakautuminen on tapahtunut”, Viitala kertoo. Hän uskoo, että tiedon puute, eriarvoistuminen ja köyhyys johtivat oman aikansa vihapuheeseen. Samantyyppisiä ilmiöitä on tänäkin päivänä.

”Siksi on velvollisuutemme oppia menneestä.”

 

Kaartin Comboa johtava Eero Saunamäki on nokkahuilujen erikoismies. Nocturnessakin kuullaan useampia erilaisia ja erikokoisia nokkahuiluja, noita suomalaisten koululaisten suosikkisoittimia. Hienolta kuulostaa.

Ja tuskinpa on Linnassa usein nokkahuiluja kuultu.

Vähän aikaa sitten uutisoitiin uudesta Muumi-animaatiosarjasta. Tove Janssonin veljentytär Sofia Jansson kertoi Ylen haastattelussa, että uutta sarjaa tarvitaan.

”Edellisestä animaatiosta on  jo 30 vuotta, ja kaikki eivät ole sitä nähneet. Tarvitaan uutta tulkintaa Muumeista."

Sofia Jansson oli pukeutunut Linnassa Tove Janssonin vanhaan pukuun .

Yhtä sarjan hahmoista esittää näyttelijä Kiti Kokkonen. Hän on animaatiossa Pikku Myy, joka on Muumien hahmoista myös hänen oma suosikkinsa.

Kokkoselta kysyttiin, mitä Pikku Myy sanoisi, jos olisi Linnassa.

”Veikkaan, että hän olisi piilossa samovaarissa tai pöytien alla tekemässä jekkuja.”

Vaasan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Antonio Teca, 19, ja vihreiden kansanedustaja Jani Toivola ovat jutelleet Linnan juhlien tunnelmasta. Onko Toivola antanut konkarin vinkkejä?

”Jani kannusti minua, että pitää muistaa, että on kaksi eri tyyppiä: julkisuuden tyyppi ja se, jonka läheiset tuntevat", Teca kertoo.

Tecan puvussa oleva leijona on herättänyt huomiota. Hän kertoo, että symbolilla on kaksoismerkitys.

 ”Olen aina asunut täällä Suomessa, mutta minusta näkee, etten ole ihan alkuasukas. Leijona kuvastaa alkujuuriani Afrikassa ja myös Suomea.”

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) juhlii Linnassa 14 vuoden kokemuksella. Hänen mukaansa booli on perinteisesti ollut petollisen miedon makuista, eikä tänä vuonna pöydässä oleva luomubooli tee poikkeusta.

”Onneksi ei tunnu minussa mitenkään. Hyvää oli, mutta kohtuudella”, Kaikkonen nauraa.

Puolisostaan Satu Taiveahosta hiljattain eronnut Kaikkonen kertoo perheen asuvan edelleen saman katon alla, mutta käytännön järjestelyjä ollaan toistaiseksi sopimassa. ”Ne tehdään lasten ehdoilla.”

Nyt tanssilattialla siirryttiin irrottelemaan vähän raisummin. Kaartin Comboa johtaa Eero Saunamäki. Laulusolisteina toimivat Jennie Strorbacka ja Mikael Saari.

Muusikko Anna Morottaja on elvyttänyt inarinsaamelaista livđe-musiikkiperinnettä. Ylen haastattelussa hän näytti, miltä kuulostaa sotkan lento. Haastattelija meni hieman sekaisin, eikä ihme, niin huimalta ääni Linnan melskeen keskellä kuulosti.

Lintujen matkiminen viehättää Morottajan mukaan aina lapsiakin, joille hän perinnettä opettaa.

Ja kyllä, Morottajan taidot osuivat presidenttipariinkin. Kutsu Linnaan tuli.

Juha Sipilä: Natsiliput eivät kuulu Suomeen

”Päivä alkoi jumalanpalveluksesta, vähän fyysistä työtä siinä välissä ja nyt sitten juhliin”, kertoo pääministeri Juha Sipilä (kesk) itsenäisyyspäivästään.

Miten arvioitte suomalaisen yhteiskunnan eheyttä tällä hetkellä, HS kysyy. Sipilä huomauttaa, että hallituskausi alkoi huonossa talous- ja työllisyystilanteessa. Sen jälkeen on tehty kipeitäkin päätöksiä.

”Varmasti virheitäkin on matkan varrella tehty, mutta olen nyt todella tyytyväinen tähän tilanteeseen, jossa julkinen talous on suunnilleen tasapainossa ja työllisyys korkea”, Sipilä sanoo.

Sipilän mukaan poliisi toimi oikein, kun takavarikoi aiemmin päivällä mielenosoittajilta natsilippuja Helsingissä. ”Natsiliput eivät kuulu Suomeen eivätkä mihinkään muuhunkaan maahan”, Sipilä sanoo.

Katowicen ilmastokokouksesta Sipilä sanoo, että nyt on varmistettava, että kokouksessa sovittu myös laitetaan käytäntöön. Hän painottaa myös yhteisten ratkaisujen merkitystä.

”Ilmastopaneelinkin viesti on se, että Suomen pitää tehdä oma osuutensa, mutta ei sen yli."

Jazzmusiikista vastaavat tänä vuonna Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa opiskelevat nuoret jazzmuusikot.

Jasper Pääkkönen: Avoin rasismi kertoo myös päättäjien virheistä

Näyttelijä Jasper Pääkkönen uskoo avoimen rasismin kertovan osaltaan myös siitä, että päättäjät ovat tehneet virheitä.

”Kyllähän se kertoo, että päättäjämme ovat epäonnistuneet pahemman kerran. Ei ole osattu kuunnella tiettyjä ihmisryhmiä, jotka nyt ilmentävät turhautumistaan, pettymystään ja vihaansa tällaisen idioottimaisuuden kautta", Pääkkönen sanoo.

”Minua suorastaan hävetti äsken kertoa [puolisolle], mitä kaupungilla tapahtuu”, Pääkkönen kertoo viitaten itsenäisyyspäivän marssiin, jolta poliisi takavarikoi natsilippuja. ”Hänkin on ulkomaalaisena pitänyt Suomea jonkinlaisena esimerkkitapauksena.”

Ylen haastattelussa Pääkkönen kertoi myös BlakKklansman-elokuvasta. Vaikka elokuva kuvaa 1970-luvun Coloradoa, kaikki tiimissä tiesivät , että se kuvaa nykypäivää. Elokuva kuvaa rasismin ja äärioikeiston nousua.

”Teemat ovat enemmän nykypäivää kuin sitä päivää. Vastaavaa liikehdintää, äärioikeiston pään nostamista, on Euroopassa ja Yhdysvalloissa, eikä me Suomessa olla siltä turvassa.  Vihapuhe on muuttumassa hyväksyttäväksi. Ne ovat ikävän universaaleja teemoja”, Pääkkönen sanoi.

Näyttelijältä kysyttiin myös suomalaisten luonteenpiirteistä. Hän mainitsi ”pohjattoman vaatimattomuuden”, joka on niin meidän heikkoutemme kuin voimammekin.

”Emme arvosta pinnallisia asioita vaan olemme sanojemme mittaisia. Mutta samaan aikaan se estää meitä menestymästä maailmalla.”

Pääkkönen mainitsi toisenlaisena esimerkkinä ruotsalaiset. He haluavat valloittaa koko maailman. Me suomalaiset taas pysyisimme mieluummin maan rajojen sisäpuolella, Pääkkönen sanoi.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Linnan juhlat
 • Linnan juhlat 2018

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Suomi häviää isot datakeskus­hankkeet naapuri­maille, ja merkittävä syy on hyvin yksin­kertainen

  2. 2

   Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

  3. 3

   Meidän sukupolvemme on sössinyt ihmiskunnan yksityisyyden – Näin sanoo F-Securen Mikko Hyppönen, joka kokeili elää ilman Googlea muttei pystynyt

  4. 4

   Henri Heinonen huomasi teininä olevansa erilainen kuin kaverinsa – Nyt hän kertoo elämästään, johon seksi ei kuulu

   Tilaajille
  5. 5

   Kela teki virheen – Nyt odotamme ja pyydämme ymmärrystä lapsilta, laskuttajilta sekä vuokranantajalta

  6. 6

   Venäläinen huippu­robotti paljastui ihmiseksi

  7. 7

   Metoo-liikettä tarvitaan mutta ihmisiä ei saa tuhota, sanoo Tarja Halonen, joka ei enää välttele feministi-sanaa

   Tilaajille
  8. 8

   Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

  9. 9

   Espoo kielsi kalliit lahjat opettajille, koulu­luokissa kerätty jopa 500 euron lahja­kortteja – OAJ: ”Virka­miehen lahjominen on kiellettyä”

  10. 10

   ”Orjalakien” hyväksyminen ajoi Unkarin parlamentin kaaokseen

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  2. 2

   Autoilijalta vaaditaan nyt suuria muutoksia: Työryhmä tekisi autoilusta niin kallista, että kaikki vaihtaisivat menopeliä

  3. 3

   Venäläinen huippu­robotti paljastui ihmiseksi

  4. 4

   Uusi Harry Potter -elokuva raivostuttaa faneja, koska se paljastaa asioita, joiden ei pitänyt olla mahdollisia

  5. 5

   Strasbourgin hyökkäyksestä epäilty jatkaa pakoaan, turva­toimia kiristetty kaikilla Ranskan joulu­toreilla – Tämä tilanteesta tiedetään

  6. 6

   Kansallisbaletin Tuhkimon ylipainoiseksi puettu hahmo loukkasi Ani Kellomäkeä niin, että hän lähti esityksestä pois: ”En halunnut osallistua yhteiseen kiusaamishetkeen”

  7. 7

   Pitäisikö ylipainon vuoksi sairastuneen maksaa hoito itse? Tutkija uskoo tietävänsä ainoan keinon, jolla koko kansa saadaan laihtumaan

   Tilaajille
  8. 8

   Angela Merkel katseli punaiselta matolta, kun lapsilukko sulki Theresa Mayn autoonsa – tämä oli paras brexit-vertauskuva ehkä ikinä

  9. 9

   Räjähdysmäisellä tulipalolla Käpylässä tehdystä murhan yrityksestä epäilty mies jatkaa pakoaan, poliisi julkaisi nimen – ”Kiinnisaaminen välttämätöntä”

  10. 10

   Kun raskaus ei vain ala – Yhä useampi pari joutuu turvautumaan hedelmöityshoitoihin, eikä syy ole pelkkä lasta haluavien iäkkyys

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  2. 2

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  3. 3

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  4. 4

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  5. 5

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  6. 6

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Kun 35-vuotias nainen haluaa lapsen, mutta ei kelpuuta mukavaa miestä, naisen täytyy olla sekaisin

  9. 9

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  10. 10

   Ennätykselliset veronpalautukset maksuun tänään – ensi vuonna valtaosa ei enää saa ”joulupalautuksia”

  11. Näytä lisää