Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

HS:n esiraati valitsi Linnan juhlien puvuista kymmenen säväyttävintä, joista lukijat äänestivät oman suosikkinsa. Voittajaa voi pitää yllätyksenä, sillä on harvinaista, että pukuäänestyksen voittaa mies – ja vielä sellainen, jonka nimi oli vain harvalle entuudestaan tuttu: Antonio Teca.

Julkaistu: 6.12.2018 21:51, Päivitetty 7.12.2018 12:07

1. Antonio Teca

Vaasan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Antonio Teca, 19 oli rohkealla asuvalinnallaan lukijoiden suosikki. ”Hienoa jäykän frakkikoodin luovaa tulkintaa”, ylisti HS:n muotikommentaattori Enni Koistinen. ”Napit, leijona selässä, miesnuttura!”

Antonio Tecan puvun selkämykseen oli kirjailtu leijona. Hän kertoi HS:n haastattelussa, että symbolilla on kaksoismerkitys.”Olen aina asunut täällä Suomessa, mutta minusta näkee, etten ole ihan alkuasukas. Leijona kuvastaa alkujuuriani Afrikassa ja myös Suomea.”

2. Jaana Pelkonen

Kansanedustaja Jaana Pelkonen (kok) valitsi ylleen kirkkaankeltaisen, kapealinjaisen puvun, jonka on suunnitellut ranskalainen Roland Mouret. Korut ovat kotimaista käsityötä. Linnan kuningattareksi useina aiempina vuosina noussut Pelkonen sijoittui lukijaäänestyksessä tänä vuonna toiseksi.

3. Anna Puu

Taiteilijanimellään Anna Puu paremmin tunnettu laulaja Anna Puustjärvi oli futuristisessa asussaan yksi illan kuvatuimmista vieraista. Oranssinpunaisessa asussa on metallikorsetti ja korkea kaulus. Sen on suunnitellut Teemu Muurimäki.

4. Alexandra Escat

Näyttelijä Jasper Pääkkösen kumppanin Alexandra Escatin paljettipuku on Mert Otsamon suunnittelema. Puvun teema on käärme, joka Otsamon mukaan on Escatille ”hyvin symbolinen eläin”. Teema näkyi esimerkiksi korvakoruissa, jotka olivat saaneet inspiraationsa käärmeen hampaista.

5. Pihla Viitala

Smaragdinvihreään iltapukuun sonnustautunut näyttelijä Pihla Viitala oli veistoksellisessa asussaan yksi illan katseenvangitsijoista. Puku on Mert Otsamon suunnittelema.

6. Bruno Beaugrand

Lumi-laukkumerkin perustaja Bruno Beaugrand oli höyhenpuuhkassaan yksi illan rohkeista miespukeutujista. Kumppani Sanna Kantola luotti yhteen vuoden trendeistä: kokovalkoiseen.

7. Susanna Koski

”Puku on kunnianosoitukseni suomalaiselle maataloudelle”, kansanedustaja Susanna Koski kertoo. Puvun on suunnitellut Marita Huurinainen, ja näyttävä pääkoriste Petra Kuntsin käsialaa. Asukokonaisuuden nimi on Viljatar.

8. Kaija Stormbom

Kansanedustaja Antti Lindtmanin (sd) puoliso, MTK:n viestintäsuunnittelija Kaija Stormbom edusti 30-lukua henkivässä paljetti-iltapuvussa, jossa oli pitkä ja näyttävä laahus. Ruusukultainen luomus on Katri Niskasen käsialaa. Uniikit helmikorut on suunnitellut Olli Johan Lindroos.

9. Anna Perho

Toimittaja-juontaja Anna Perhon valkoisessa, veistoksellisessa silkkipuvussa yhdistyi monia tämän vuoden trendejä: liehuva laahus, valkoinen väri, pitkät hihat, umpinainen etumus. Puku on Katri Niskasen suunnittelema.

10. Jani Toivola

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr) valitsi Linnaan vihreänruskean, samettisen puvun.

Näet pukuäänestyksen lopputuloksen alta. Voittaja julistettiin 7.12. kello 10, kun ääniä oli annettu runsaat 16 000. Voit kuitenkin yhä äänestää suosikkiasi, jolloin näet myös miten äänet jakautuivat.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?