Kotimaa

Linnan juhlien etiketti on liian tiukka, sanovat muodin ammattilaiset: ”Jos pukukoodia ei muuteta, niin rikkojiakin löytyy jatkossakin”

Tyylibloggaaja Enni Koistisen mukaan etiketin rikkomisessa hyvän maun raja rikkoutuu, jos puku on liian arkinen. Erityisesti miehet onnistuivat kuitenkin rikkomaan pukukoodia tänä vuonna tyylikkäästi.

Tänä vuonna Linnan juhlissa nähtiin poikkeuksellisen rohkeita pukuja. Suomalaisille juhlapukeutumiselle tyypillisestä himmailusta ei ollut tietoakaan.

Näin ajattelee Linnan pukuloistoa HS:lle kommentoinut graafinen suunnittelija ja tyylibloggaaja Enni Koistinen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hänen mielestään Linnan upeimmat puvut nähtiin tänä vuonna laulaja Anna Puun, malli ja näyttelijä Jasper Pääkkösen puoliso Alexandra Escatin ja Moomin Characters -yrityksen taiteellisen johtajan Sophia Janssonin yllä.

Myös stylisti Minttu Vesalan mielestä rohkeus ja omintakeisuus oli juhlissa valtti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vesala nostaa omiksi suosikeikseen Vaasan nuorisovaltuuston puheenjohtajan Antonio Tecan, rouva Jenni Haukion, kansanedustaja Jaana Pelkosen ja Anna Puun puvut.

”Artistin näköinen, poikkeuksellinen ja upeasti toteutettu puku. Teemu Muurimäki on yksi parhaista iltapukusuunnittelijoistamme”, Vesala kuvailee Puun pukua, jossa oli haarniskamainen metalliyläosa ja liehuva punainen alaosa.

Lue lisää: Kuvakooste: Paljetteja, puuhka, pramea pääkoriste – valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua, äänestä suosikkiasi

Keskustelua tänä vuonna herättivät etenkin etikettiä rikkoneet asut, joita nähtiin esimerkiksi Jasper Pääkkösen, Jani Toivolan ja Antonio Tecan yllä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pukukoodin mukaan miesten pitäisi käyttää frakkia. Pääkkösellä oli smokki ja Toivolalla ruskeasta sametista valmistettu puku. Tecalla oli puku, jonka selkämykseen oli kirjailtu leijona.

Lue lisää: Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

Onko etiketin rikkominen epäkohteliasta juhlan järjestäjää ja muita juhlijoita kohtaan?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Etiketin tunteminen on osa yleissivistystä ja tärkeää. Etiketin mukaan sen rikkominen loukkaa juhlien isäntää, mutta en usko, että kellään juhlijalla oli tämä tarkoituksenaan tänään. Etiketti pitää tuntea, jotta sitä voi rikkoa”, Vesala sanoo.

Vesalan ja Koistisen mielestä rajojen rikkominen on sallittua –tai oikeastaan jopa toivottavaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Etikettiä saa rikkoa hyvän maun rajoissa”, Koistinen sanoo.

”Tyyliammattilaisena kannustan aina luovuuteen”, Vesala sanoo.

Koistisen mukaan hyvän maun raja ylittyy, jos puku on liian arkinen. Pääkkösen, Toivolan ja Tecan puvut olivat Koistisen mukaan esimerkkejä siitä, miten etikettiä voi rikkoa tyylikkäällä ja juhlia kunnioittavalla tavalla.

Vesala on samaa mieltä.

”Miesten muodissa on käynnissä selkeä renessanssi tällä hetkellä. Se uudistuu tällä hetkellä paljon enemmän kuin naisten muoti. Tecan puku oli persoonallinen esimerkki siitä.”

Vesala toivoisi, että pukukoodi löyhentyisi etenkin miesten osalta.

”Miesten puolesta pukukoodi on todella rajattu. Sen takia sitä ei kommentoida yhtä paljon kuin naisten kohdalla”, Vesala sanoo.

Antamalla pukukoodista hieman periksi voisi Vesalan mukaan nostaa miehiä enemmän esille.

”Nyt naiset nostetaan tarkkailun alle ja samalla he saavat säihkyä valokeilassa.”

”Jos pukukoodia ei muuteta, rikkojiakin löytyy jatkossa. Ja rehellisesti sanoen se on mielestäni tervetullutta.”

Vaikka Linnassa nähtiin paljon kirkkaita värejä ja säväyttäviä pukuja, tyylikkäitä ovat Vesalan mielestä myös elegantit ja hillityt puvut, joihin huomio ei välttämättä automaattisesti kiinnity.

”Siellä oli paljon kauniita ja rauhallisia vaaleita pukuja. Puvuissa ei aina tarvitse olla räiskettä. Esimerkiksi Haukio oli todella tyylikäs hillityssä asussaan, ja Ioncell-materiaali pääsi oikeuksiinsa.”

”Tämä on ensisijaisesti Suomen itsenäisyyden juhla, ja jokainen juhliin osallistuja oli oman iltansa tähti.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Linnan juhlat

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   HS seuraa: Strasbourgin keskustassa Ranskassa ammuttu, ainakin yksi kuollut ja useita loukkaantunut, tekijä yhä paossa – ”Ampuminen tapahtui lähellä suomalaista joulutoria”

  2. 2

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  3. 3

   Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

  4. 4

   Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

  5. 5

   Ruotsin hovi kommentoi Zlatan Ibrahimovicin röyhkeää kuvamanipulaatiota – osoittaa huumorintajua

  6. 6

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  7. 7

   Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

  8. 8

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  9. 9

   Trump osui tviiteillään vahingossa Katowicen ilmasto­kokouksen ydin­kysymykseen: Miten varmistetaan, että köyhät eivät joudu maksamaan ilmasto­tekoja?

  10. 10

   Venäjän suurlähettiläs piti puheen maailman tilasta suomeksi ja teki rehellisen tunnustuksen: Venäjän rahat eivät riitä ase­varusteluun Yhdysvaltoja vastaan

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  2. 2

   Oulun seksuaalirikoksesta etsitty mies otettiin kiinni Saksassa

  3. 3

   Iso amerikkalainen tutkimus­ryhmä on viemässä suomalaistutkijan kunnian viruslöydöstä – ”Kopioivat minun ideani”

   Tilaajille
  4. 4

   ”Kun vessanpönttö vedettiin, tavara meni väärään suuntaan ja levisi alakaton päälle” – Valvoja on huolissaan rakennus­työmaiden kokemattomista mestareista

  5. 5

   Suomeen rekisteröitiin uusi maahanmuutto­vastainen puolue

  6. 6

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  7. 7

   Rauhannobelisti johtaa maata, jossa muslimien talot poltetaan ja ihmisviha velloo avoimena – Mitä Aung San Suu Kyille tapahtui?

   Tilaajille
  8. 8

   Rekka pakeni kolaripaikalta Kehä III:lla Vantaalla – Henkilöauto raahautui keulaan takertuneena

  9. 9

   Parisuhde kärsii, jos tunnetyö jää toisen harteille tai se on unohdettu kokonaan

  10. 10

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet saalistavat nuoria tyttöjä netissä

  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  9. 9

   Ystäväni ei vieläkään tiedä, mitä hänen ex-poikaystävänsä teki päivisin

  10. 10

   Ihminen syttyi tuleen Espoon keskuksen terveysasemalla

  11. Näytä lisää
  Uusimmat
  1. Juuri nyt
  2. Kolme rangaistuspotkua ja viisi maalia yhdessä ottelussa – ensimmäinen Mestarien liigan lohko saatiin päätökseen
  3. Tunti sitten
  4. HS seuraa: Strasbourgin keskustassa Ranskassa ammuttu, ainakin yksi kuollut ja useita loukkaantunut, tekijä yhä paossa – ”Ampuminen tapahtui lähellä suomalaista joulutoria”
  5. Helsinki kasvatti Hurstin ja Myllypuron leipäjonojen avustusta – ”Ettei ihmisten pidä seisoa kylmässä jonottamassa ”
  6. Kiina pidätti kanadalaisen ex-diplomaatin – Kanada ei tiedä, liittyykö asia suhteita kiristäneeseen Huawei-johtajan pidätykseen
  7. Ruotsin hovi kommentoi Zlatan Ibrahimovicin röyhkeää kuvamanipulaatiota – osoittaa huumorintajua
  8. Suora lähetys kosmonauttien avaruus­kävelystä juuri nyt: Venäläiset tutkivat miehistö­aluksensa kylkeen ilmestynyttä reikää, joka nostatti villit spekulaatiot
  9. Putin kävi jättämässä ruusut Ljudmila Aleksejevan arkulle – ihmis­oikeus­taistelija arvosteli presidentin tekoja tauotta 18 vuoden ajan
  10. Trump osui tviiteillään vahingossa Katowicen ilmasto­kokouksen ydin­kysymykseen: Miten varmistetaan, että köyhät eivät joudu maksamaan ilmasto­tekoja?
  11. Jokereille kirvelevä kotitappio erikoisessa pelissä: ”Oli neljä paikkaa koko pelissä ja tekivät kolme maalia”
  12. Helsinki on valmis myymään Lapinlahden sairaalan – alueelle on mahdollista myös rakentaa
  13. Näytä lisää