Kotimaa

Käräjäoikeus vangitsi Loimaan bussihyökkäyksen tekijän – Poliisi vaatii myös Uuraisten hyökkääjän vangitsemista

Kummassakin tapauksessa teosta epäilty on noin 30-vuotias ulkomaalaistaustainen mies. Poliisi ei tutki tapauksia tällä hetkellä terroristisina tekoina.

Poliisi vaati perjantaina kahta miestä vangittaviksi epäiltyinä Uuraisten ja Loimaan bussihyökkäyksistä. Molemmat epäillyt ovat kuulusteluissa kiistäneet syyllistyneensä rikolliseen tekoon.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus päätti myöhemmin perjantaina vangita Loimaan tekijän, keskusrikospoliisi tiedotti.
Kummankin miehen epäillään yrittäneen puuttua linja-auton kulkuun kesken matkan. Tapauksista tuoreempi tapahtui varhain keskiviikkoaamuna Uuraisilla Keski-Suomessa ja aiempi tapaus tiistaina Loimaalla Varsinais-Suomessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Molempia miehiä vaaditaan vangittaviksi todennäköisin syin liikennetuhotyön yrityksestä epäiltyinä. Aiemmin kerrottiin, että vangitsemisistunnoista toinen pidetään lauantaina.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Poliisi ei tutki tapauksia tällä hetkellä terroristisina tekoina.

”Tutkinnassa ei ole ainakaan tähän mennessä tullut ilmi mitään viitteitä terrorismista tai epäiltyjen yhteyksistä ääriliikkeisiin”, sanoo keskusrikospoliisin rikoskomisario Sanna Springare.

Molemmissa tapauksessa teosta epäilty on noin 30-vuotias ulkomaalaistaustainen mies. He ovat kotoisin eri maista, eivätkä he ole Suomen kansalaisia.

Poliisilta on kysytty henkilöiden turvapaikkastatuksesta, ”mutta siihen ei oteta mitään kantaa”, keskusrikospoliisin tiedotteessa sanotaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Krp:n mukaan esitutkinta on vielä alussa, mutta toistaiseksi ei ole tullut ilmi viitteitä siitä, että Uuraisten ja Loimaan tapausten välillä olisi yhteyttä.

Teot ovat poliisin mukaan itsenäisiä, eivätkä rikoksesta epäillyt miehet ilmeisesti tunne toisiaan. Poliisi kuitenkin jatkaa edelleen mahdollisten yhteyksien selvittämistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Esitutkinnassa on jäänyt vielä ainakin osittain epäselväksi se, miksi miehet ovat mahdollisesti halunneet puuttua linja-autojen kulkuun.

”Emme ole saaneet vielä riittävää selvitystä epäillyiltä tai muiltakaan henkilöiltä tekojen motiiveista. En kuitenkaan voi kertoa, mitä he ovat sanoneet kuulusteluissa”, Springare kertoo.

Poliisi on yrittänyt selvittää myös sitä, onko vastaavanlaisia tekoja tehty aiemmin muissa maissa. Springare totesi torstaina, ettei tapauksia ole tullut juurikaan ilmi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Tekotapa ei näytä olevan kovin globaali”, Springare sanoo nyt. Poliisi jatkaa selvityksiään myös tältä osin.

Uuraisten tapaus sattui keskiviikkona noin kello yhden aikaan yöllä Helsingistä Ouluun matkalla olleessa linja-autossa.

Poliisin mukaan matkustajana ollut mies oli yllättäen noussut istuimeltaan ja käynyt käsiksi kuljettajaan. Hän oli ilmeisesti yrittänyt ohjata ajoneuvon tieltä pois.

Loimaalla kuljettajan kimppuun hyökännyt mies oli noussut kyytiin tiistaina iltapäivällä linja-autoasemalta ja yrittänyt pian sen jälkeen vaikuttaa ajoneuvon kulkuun. Linja-auto osui toiseen ajoneuvoon.

Tapahtumahetkellä bussi ajoi hyvin hiljaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rikokset
 • Lasse Kerkelä

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Käpylän räjähdysmäistä tulipaloa tutkitaan murhan yrityksenä – Poliisi julkaisi kuvan epäillystä, jonka uskotaan heittäneen asuntoon poltto­pullon

  2. 2

   Kauppakeskus Redi aikoo nyt ratkaista ongelmat 30 000 euron kilpailulla – Miksi ei vain piirretä nuolia lattiaan?

  3. 3

   Venäjän suurlähettiläs piti puheen maailman tilasta suomeksi ja teki rehellisen tunnustuksen: Venäjän rahat eivät riitä ase­varusteluun Yhdysvaltoja vastaan

  4. 4

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  5. 5

   Max Verstappenilta todella tylyä tekstiä Valtteri Bottaksesta: ”Ei hän ole kuitenkaan edes paikalla”

  6. 6

   Iso amerikkalainen tutkimus­ryhmä on viemässä suomalaistutkijan kunnian viruslöydöstä – ”Kopioivat minun ideani”

   Tilaajille
  7. 7

   Saksalaislehti: Vladimir Putinin henkilö­kortti löytyi Stasin arkistosta

  8. 8

   Miss Norja esiintyi Miss Universum -kilpailussa saamenpuvussa, ja saamelaiset osoittivat suosiotaan: ”Olen erittäin ylpeä”

  9. 9

   Suora lähetys kosmonauttien avaruus­kävelystä juuri nyt: Venäläiset tutkivat miehistö­aluksensa kylkeen ilmestynyttä reikää, joka nostatti villit spekulaatiot

  10. 10

   Tältä näyttävät joulun uudet herkut – kokeile suosikkiasi tämän vuoden joulupöydässä, ja muista myös rakkaat klassikkoreseptit

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Suurta osaa naisista koskevaa terveysongelmaa ei ole tutkittu, vaikka se haittaa elämänlaatua merkittävästi – Professori: ”Pidetty liian banaalina ongelmana”

  2. 2

   Oulun seksuaalirikoksesta etsitty mies otettiin kiinni Saksassa

  3. 3

   Iso amerikkalainen tutkimus­ryhmä on viemässä suomalaistutkijan kunnian viruslöydöstä – ”Kopioivat minun ideani”

   Tilaajille
  4. 4

   ”Kun vessanpönttö vedettiin, tavara meni väärään suuntaan ja levisi alakaton päälle” – Valvoja on huolissaan rakennus­työmaiden kokemattomista mestareista

  5. 5

   Suomeen rekisteröitiin uusi maahanmuutto­vastainen puolue

  6. 6

   Linnan juhlissa puvullaan huomiota herättänyt Elina Gustafsson kertoo saamastaan vihapuheesta: ”Olen oikeastaan kiitollinen”

  7. 7

   Rauhannobelisti johtaa maata, jossa muslimien talot poltetaan ja ihmisviha velloo avoimena – Mitä Aung San Suu Kyille tapahtui?

   Tilaajille
  8. 8

   Rekka pakeni kolaripaikalta Kehä III:lla Vantaalla – Henkilöauto raahautui keulaan takertuneena

  9. 9

   Parisuhde kärsii, jos tunnetyö jää toisen harteille tai se on unohdettu kokonaan

  10. 10

   Lähes 700 vuotta vanha Pähkinäsaaren rauhan raja jakaa Suomen yhä kahtia – Alueelliset terveyserot näkyvät Kelan tilastoissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies oli hurmaava, mutta kun yksiön ovi yöllä sulkeutui, Minna tajusi jotain olevan vialla – ”Minulle tapahtui asioita, joita en olisi halunnut tapahtuvan”

   Tilaajille
  2. 2

   Kansanedustaja Touko Aallon päälle käytiin Linnan juhlissa – ”Kahdella kädellä rintakehään niin voimakkaasti kuin pystyy”

  3. 3

   Kuvakooste: Valitsimme Linnan juhlien kymmenen säväyttävintä pukua – lukijoiden suosikiksi nousi 19-vuotias yllätysnimi

  4. 4

   Helsingissä hakaristilippujen kantaminen johti käsirysyyn, pidätyksiin ja epäilykseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – Kaksi pidätettiin myös 612-soihtukulkueen häirinnästä

  5. 5

   Suomesta on tullut myrkkyä – Venäjällä tunnetaan syvää tyytymättömyyttä suomalaisia kohtaan

  6. 6

   Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet saalistavat nuoria tyttöjä netissä

  7. 7

   Näyttelijä Jasper Pääkkönen rikkoi asuvalinnallaan etikettiä – kumppanilla kultainen, käärmeteemainen paljettiasu

  8. 8

   Kesän jälkeen äitien kasvoilta katosivat ilmeet, ja kätilö Rosmariini Tolonen näki sen – HS:n erikoisartikkeli vie vainottujen rohingyojen pakolaisleirille

   Tilaajille
  9. 9

   Ystäväni ei vieläkään tiedä, mitä hänen ex-poikaystävänsä teki päivisin

  10. 10

   Ihminen syttyi tuleen Espoon keskuksen terveysasemalla

  11. Näytä lisää