Slummisisaret saivat lelupaketeillaan Erkin ja Pentin suut messingille 1960-luvulla, eikä avun tarve ole kadonnut: Suomessa elää yli 130 000 köyhää lasta - Kotimaa | HS.fi

Slummi­sisaret saivat lelu­paketeillaan Erkin ja Pentin suut messingille 1960-luvulla, eikä avun tarve ole kadonnut: Suomessa elää yli 130 000 köyhää lasta

Suomalaisilla on pitkät perinteet hyväntekeväisyyteen juuri joulunaikaan. ”Usein joulunaikaan hyväntekeväisyys kanavoituu siihen, että auttamisketjun toisessa päässä on yksinäinen lapsi tai vanhus, joka muuten jäisi paitsi joulusta”, sanoo professori Juho Saari. Hyväntekeväisyyden historiasta löytyy myös Suomeen tuotua kansainvälistä apua.

”Erkin ja Pentin suut menivät messingille, kun he avasivat slummisisar Erika Mangelsdorfin tuomat lelupaketit”, HS uutisoi jouluna 1962. Slummisisar oli englannista käännetty termi sosiaalityötä Pelastusarmeijassa tekeville naisille. Joulupatakeräyksen tarkoituksena oli antaa vähävaraisille perheille ja yksinäisille jouluiloa ruoka- ja lahjapakettien muodossa.

16.12.2018 2:00 | Päivitetty 16.12.2018 11:24

Vuonna 1962 helsinkiläislasten Erkin ja Pentin suut napsahtivat messingille, kun slummisisar Erika Mangelsdorfin tuomista joulupaketeista paljastui leikkiautoja. Ruusuilla koristellut posliinikupit katettiin särmiin riveihin, kun yksinäisille vanhuksille alettiin tarjota joulukahveja Pelastusarmeijan joulujuhlassa vuonna 1964.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat