12-vuotias lisättiin outoon Whatsapp-ryhmään, sitten tuntemattomat miehet alkoivat viestitellä – Oulun seksuaalirikokset nostivat ”somesaalistuksen” otsikoihin, mutta ilmiö ei ole uusi eikä ohi - Kotimaa | HS.fi

12-vuotias lisättiin outoon Whatsapp-ryhmään, sitten tuntemattomat miehet alkoivat viestitellä – Oulun seksuaali­rikokset nostivat ”somesaalistuksen” otsikoihin, mutta ilmiö ei ole uusi eikä ohi

Poliisi saa vuosittain satoja ilmoituksia lapsiin internetissä kohdistuvista seksuaalirikoksista tai niiden yrityksistä. Helsingin poliisilaitos antoi maanantaina ohjeita siitä, kuinka lapsia voi suojella somessa ja mitä tulisi tehdä, jos epäilee lapsen joutuneen rikoksen kohteeksi.

HS laati joulukuussa 2018 yhdessä Helsingin poliisin kanssa simulaation siitä, miten tuntematon aikuinen saattaa lähestyä nuorta sosiaalisessa mediassa. Yllä näkyvät viestit eivät liity jutussa kerrottuun tapaukseen.

8.1.2019 17:49 | Päivitetty 9.1.2019 11:00

”Moi”

”No terve”

”Mitäs sä”

”Mitäs tässä. Mites siel”

”Kiimassa”

Hyvinkäällä asuva äiti järkyttyi viime viikolla, kun huomasi kahden tuntemattoman avanneen Whatsapp-keskustelun hänen 12-vuotiaan tyttärensä kanssa. Toinen viestittelijöistä kirjoitti olevansa ”kiimassa”.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat