Teinien pila säikäytti niin pahasti, että kaverin vanhemmat saivat puhelun poliisilta – Näin puhelinkopit ja lankapuhelimet saivat lasten luovuuden kukkimaan - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Teinien pila säikäytti niin pahasti, että kaverin vanhemmat saivat puhelun poliisilta – Näin puhelinkopit ja lankapuhelimet saivat lasten luovuuden kukkimaan

HS kysyi lukijoiden kokemuksia lankapuhelimista ja lapsuuden pilapuheluista. Ennen kännykkäaikaa kaveriporukoiden viestinnässä tarvittiin luovuutta: ”Aina torille ei jaksanut lähteä katsomaan oliko siellä meininkejä, joten soitimme johonkin torilla sijainneeseen puhelinkoppiin.”

Puhelinkopeista on Suomessa tullut kadonnutta kansanperinnettä. Hyötykäytön lisäksi niitä käytettiin 1900-luvun lopulla myös pilailuun. Arkistokuva.

Julkaistu: 14.1.2019 2:00, Päivitetty 14.1.2019 7:19

”Noin 10-vuotiaina soiteltiin kavereiden kanssa HPY:n [Helsingin puhelinyhdistys] puhelinkopista ilmaisia puheluita mummoille. Kaava oli aina sama: samaan koppiin niin paljon poikia kuin mahtui eli neljä tai viisi, luettelosta valittiin vanhahtava naishenkilön nimi ja aina oltiin naapurin Ville, joka oli jäänyt kirjahyllyn alle. Loput porukasta tirskui vieressä. Yleensä tyhmä juttu meni täydestä.”

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?