Elintarvikkeiden takaisin­vetojen määrä kasvoi kolmatta vuotta peräkkäin – valtaosa tuotteista ulkomaisia

Vuonna 2018 elintarvikkeiden takaisinvetoja aiheuttivat eniten allergeenivirheet ja mikrobiologiset virheet, kuten bakteerit. Elintarvikkeiden joukkoon päätyi poikkeuksellisen paljon muovia, metallia tai lasia.

Tyypillisesti elintarvikkeiden takaisinvetoja aiheuttava salmonella oli viime vuonna syypää vain viiteen tapaukseen. Sitä löytyi esimerkiksi siemenistä, juustosta ja irlantilaisesta naudanlihasta.

26.2.2019 17:30

Elintarvikkeiden takaisinvetojen määrä kasvoi viime vuonna jo kolmatta vuotta peräkkäin. Ruokavirasto julkaisi tiedot vuoden 2018 elintarvikkeiden takaisinvedoista tiistaina.

Merkintävirhe pakkausetiketissä, kasvinsuojeluaineita yrteissä tai salmonellaa ranskalaisessa juustossa. Vuoden aikana tehtiin 168 takaisinvetoa, mikä on 10 tapausta edellisvuotta enemmän. Poikkeuksellisen paljon kävi ilmi tapauksia, joissa elintarvikkeen joukkoon päätyi muovi-, metalli- tai lasikappaleita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat