Mistä Suomeen kohdistuva maahanmuutto koostuu? HS selvitti, keitä viime vuonna tulleet yli 30 000 ihmistä ovat

Vuoden 2015 turvapaikanhakijatulva hallitsee edelleen keskustelua maahanmuutosta. Viime vuonna turvapaikka myönnettiin 2 700 ihmiselle. Pelkästään venäläisille myönnettiin oleskelulupia kolminkertainen määrä. Mistä Suomeen kohdistuva maahanmuutto koostuu?

Tyypillinen maahanmuuttotarina voi näyttää esimerkiksi tältä: Elokuussa Venäjän Karjalasta muuttanut Irina Spazheva kertoo saaneensa helposti oleskeluluvan puolisonsa työn perusteella. Nyt hän hioo suomen kielen taitojaan työkokeilussa Cultura-säätiössä, jossa hän työskentelee muun muassa projektikehittämisen ja rahoitushakemusten parissa.

17.3.2019 2:00 | Päivitetty 17.3.2019 6:52

Kun Irina Spazhevalta kysyy, milloin hän vieraili ensimmäistä kertaa Suomessa, hän joutuu kaivelemaan muistiaan. Kertoja on niin monta, ettei hän pysy enää laskuissa.

”Rakastan Suomea ja Helsinkiä. Olen kiinnostunut kulttuurista, historiasta, musiikista...” 30-vuotias Spazheva luettelee. Se oli työmahdollisuuksien lisäksi päällimmäinen syy, miksi hän muutti puolisoineen elokuussa Helsinkiin Karjalan Petroskoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat