Ne, jotka jäävät - Kotimaa | HS.fi
”En ole henkeen ja vereen maanviljelijä, mutta olen yrittäjähenkinen. Tämä tuntui sopivalta tilaisuudelta”, sanoo Antti Lähteenmäki, 36. Hän on opiskellut muun muassa kaupallisia aineita ja on päävastuussa tilan kehittämissuunnitelmista. Hiehot ovat nyt viimeistä talvikautta vanhassa parsinavetassa.

Ne, jotka jäävät

Pian laajentuva Lähteenmäen maitotila edustaa sitä viittä prosenttia, joka tuottaa jo yli viidenneksen Suomen maidosta. Samalla maatilojen määrä hupenee vauhdilla: viime vuonna valot sammuivat lähes 17 tilalta joka viikko.

Julkaistu: 24.3.2019 2:00, Päivitetty 24.3.2019 9:28

Kun Turun keskustasta ajaa kymmenisen kilometriä pohjoiseen, on keskellä maaseutua. Ruskolla Lähteenmäen sukutilalla nököttää kaksi navettaa, jotka edustavat tietyssä mielessä Suomen maatalouden menneisyyttä ja tulevaisuutta.

Vanhassa parsinavetassa märehtii vielä hiehoja, mutta myöhemmin tänä vuonna niiden on tarkoitus muuttaa laajennettuun pihattoon. Siellä on nyt 140 lypsylehmää, ja pian pääluku noussee pariin sataan. Navetan vieressä kaivinkone myllää maata uutta biokaasulaitosta varten.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Kotimaa

Luetuimmat

Uusimmat