Lentäjä havaitsi vapunpäivänä lentoliikennettä häirinneen lennokin kolmessa kilometrissä Kirkkonummella, toinen havainto tehtiin Suomenlinnassa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Lentäjä havaitsi vapunpäivänä lentoliikennettä häirinneen lennokin kolmessa kilometrissä Kirkkonummella, toinen havainto tehtiin Suomenlinnassa

Lennokit ylittivät selvästi niiden sallitun lentokorkeuden, joka on 150 metriä. Poliisi tutkii lennokkirikkeitä usein ilmailurikkomuksina.

Liikenne- ja viestintäviraston ilmailujohtajan mukaan kaupallisen lennokin suorituskyky voisi riittää kolmen kilometrin korkeuden saavuttamiseen, mutta ei ilman erityistoimia. Kuvan lennokki ei liity vapunpäivän tapahtumiin.

Julkaistu: 2.5.2019 14:04

Vapunpäivänä lentoliikennettä häirinneistä lennokkihavainnoista yksi tehtiin Kirkkonummella ja yksi Suomenlinnassa, kertoo Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) johtava asiantuntija Jukka Hannola.

Lentäjät havaitsivat vapunpäivänä vuorokauden aikana kolme lennokkia vaarallisen lähellä lentokonetta ja ilmoittivat havainnoistaan Helsinki-Vantaan lentoaseman lennonjohtoon. Kolmannesta tapauksesta virasto ei ole vielä saanut lisätietoja.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?