Pelkäätkö uusia ruokia? Kyse on peritystä ominaisuudesta, joka voi lisätä sairastumisriskiä

Tuoreen tutkimuksen mukaan uusien ruokien pelko saattaa lisätä riskiä sydän- ja verisuonitauteihin ja tyypin 2 diabetekseen.

Uusien ruokien pelko voi lisätä riskiä sairastua elintasosairauksiin. Myyrmäessä toimiva Urban Farming Lab tutkii uudenlaisia ruuan kasvatusmenetelmiä.

7.6.2019 11:23

Uusien ruokien pelko voi heikentää ruokavalion laatua ja lisätä riskiä sairastua niin sanottuihin elintapasairauksiin, kuten sydän- ja verisuonitauteihin ja tyypin 2 diabetekseen.

Tulokset selviävät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Helsingin yliopiston ja virolaisen Tarton yliopiston tutkimuksesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat