Prosessoidussa ruuassa voi piillä ennen­aikaisen kuoleman vaara, kertovat tuoreet tutkimukset

Laajoissa tutkimuksissa löydettiin ultraprosessoitujen ruokien, esimerkiksi makkaran, perunalastujen ja donitsien yhteys sairauksiin.

Tutkimusten mukaan eniten ultraprosessoituja ruokia syöneillä oli selvästi suurentunut vaara kuolla ennenaikaisesti.

10.6.2019 11:00

Pitkälle jalostettu ruoka voi olla terveysriski, kaksi tuoretta tutkimusta havaitsi. Ne ilmestyivät äskettäin Britannian lääkärilehdessä (BMJ).

Ranskassa ja Espanjassa tehdyt tutkimukset käsittelivät niin sanottuja ultraprosessoituja ruokia, joihin on valmistuksessa vielä lisätty esimerkiksi väriaineita, suolaa tai sokeria.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat