Sokerijuomat voivat kasvattaa riskiä sairastua syöpään, ranskalaistutkimus havaitsi - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Sokerijuomat voivat kasvattaa riskiä sairastua syöpään, ranskalaistutkimus havaitsi

Kun sokerijuomien kulutus kasvoi desilitralla, syövän riski kasvoi 18 prosenttia, tutkimuksessa havaittiin.

Tuloksia on tulkittava varovaisesti, tutkijat korostavat.

Julkaistu: 11.7.2019 13:25

Sokeriset juomat, kuten limonadit ja täyshedelmämehut, voivat lisätä vaaraa sairastua syöpään. Asia havaittiin ranskalaistutkimuksessa, joka ilmestyi Britannian lääkärilehti BMJ:ssä keskiviikkona.

Keinotekoisilla makeutusaineilla makeutetuilla juomilla ei yhteyttä kohonneeseen syöpäriskiin havaittu.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?