Oluen kotipanemisen suosio on kasvanut huomattavasti: nyt etusijalla ovat maku ja laatu eikä halpa alkoholi - Kotimaa | HS.fi

Oluen kotipanemisen suosio on kasvanut huomattavasti: nyt etusijalla ovat maku ja laatu eikä halpa alkoholi

Monen pienpanimon tarina on alkanut kaveriporukan kotikeittiöstä.

Oluen valmistamista harrastava Aleksi Harmokivi pesee oluen käymisastiaa.

24.7.2019 10:12

Jos jääkaapissa on neljä litraa vain muutaman viikon säilyvää sahtia, on parasta kutsua kavereita kylään.

”Jos yksin tissuttaa joka ilta mukillisen, se alkaa jossain vaiheessa maistua puulta”, Aleksi Harmokivi sanoo naurahtaen.

Harmokivi ja hänen kaksi lapsuudenystäväänsä ovat osa suurta joukkoa, joka on viime vuosina innostunut oluen panemisesta kotona. Leikkisästi Pöllöpuiston panimoksi nimetyn harrastuspanimon valikoimaan on tähän asti kuulunut muun muassa sahtia, stoutia ja mango-ipaa. 12 litran muovipönikän tuotokset jaetaan kolmeen pekkaan, ja itse paneminen tehdään milloin kunkin kolmikon jäsenen kotona.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat