Kotimaa

Kolme nuorta raumalaista miestä kuoli henkilöauton ulosajossa Raumalla, nuoria ei pystytty pelastamaan palavasta autosta

Ulosajo tapahtui Kodisjoentiellä keskiviikkoiltana hieman ennen puolta kahtatoista.

Kolme nuorta miestä kuoli myöhään keskiviikkoiltana Raumalla, kun henkilöauto syttyi rajun ulosajon jälkeen palamaan. Turma tapahtui Kodisjoentiellä Rauman eteläosassa keskiviikkona noin kello 23.25. Poliisin tiedotteen mukaan turmassa kuolleet miehet olivat raumalaisia.

Miehet kuolivat poliisin mukaan tapahtumapaikalla. Autossa ei ollut heidän lisäkseen muita ihmisiä. Uhrit olivat poliisin käsityksen mukaan tuttuja keskenään.

Auto oli syttynyt palamaan, mutta pelastusviranomaiset tai silminnäkijät eivät olleet kyenneet auttamaan autossa olijoita.

Poliisi sai tiedotteen mukaan hätäkeskuksesta noin kello 23.31 tiedon kovassa nopeudessa tapahtuneesta ulosajosta.

Poliisin iltapäivällä julkaiseman tiedotteen mukaan partio saapui paikalle kuuden minuutin kuluttua tehtävän saamisesta. Tällöin auto oli jo täyden palon vaiheessa, eikä sen lähelle pystynyt kuumuuden ja liekkien vuoksi menemään.

Paikalla oli useita sivullisia, jotka eivät olleet nähneet ulosajon tapahtumista mutta tiesivät, että sisällä oli kolme ihmistä, jotka eivät olleet päässeet autosta ulos. Yksi silminnäkijöistä oli yrittänyt auttaa pelastamisessa, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Pian poliisien jälkeen pelastuslaitos oli saapunut paikalle ja alkanut sammuttaa autoa, mutta uhrien auttamiseksi ei poliisin tiedotteen mukaan voinut enää tehdä mitään.

Auto oli ollut matkalla Rauman suunnasta Kodisjoentietä ja joutunut luisuun suoran osuuden jälkeen oikealle kaartavassa mutkassa. Auto luisui tiedotteen mukaan piennarta pitkin sen reunalle, jossa se törmäsi betoniseen ojarumpuun ja puihin.

Auton vaurioista ja suistumisjäljistä päätellen auto oli ajanut ylinopeutta tullessaan mutkaan. Auton syttymissyy ei kuitenkaan ollut poliisin tiedossa vielä torstaina alkuiltapäivästä.

Iltalehden haastatteleman silminnäkijän mukaan sivulliset olivat havahtuneet kovaan pamaukseen ja yrittäneet pelastaa nuoria autosta. Hänen mukaansa ainakin osa nuorista oli ollut jossain vaiheessa tajuissaan.

Pelastuslaitoksen tietojen mukaan onnettomuudessa ei ilmeisesti ollut osallisina muita ajoneuvoja. Turun Sanomien haastatteleman päivystävän palomestarin mukaan auto ajautui vastakkaisen kaistan läpi ja törmäsi lopulta penkkaan.

Onnettomuuspaikka on Kodisjoentiellä 3,5 kilometrin päässä Vasaraistentien risteyksestä. Tieosuudella on 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi on ottanut kuolleiden nuorten omaisiin aamun aikana yhteyttä. Heille on poliisin tiedotteen mukaan tarjottu kriisiapua.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina. Poliisi suorittaa myös kuolemansyyntutkinnan kaikkien uhrien osalta.

Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Ota kaikki irti Hesarista
HS Digillä saat kaikki Hesarin digisisällöt käyttöösi

Kommentit

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Ei vielä nimellä kirjoitettuja kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Kommentti: Jos tänään ei tapahdu brexit-ihmettä, Boris Johnson ajetaan tilanteeseen, jonka sijasta hän ”makaisi ennemmin kuolleena katu­ojassa”

  2. 2

   Myynnissä oleva satavuotias kivilinna näyttää petollisen halvalta: Kunnon remonttiin voi upota satakertainen summa

  3. 3

   Petra Wilkman löysi Sipoon metsästä herkkusuiden himoitseman 3,5-kiloisen sienen: ”Olin jo melkein autolla, mutta sitten käännyin takaisin”

  4. 4

   CNN: Yhdysvaltalaiset sotilaat ja puolustus­viranomaiset kokevat pettäneensä kurdit – ”Häpeän maatani”

  5. 5

   #Metoo alkoi kaksi vuotta sitten – nyt miehet kertovat, miten heidän elämänsä muuttui parempaan

  6. 6

   Pasilan Triplaan aukeaa torstaina 250 liikettä: Mukana uusia vaateketjuja, surffauskeskus ja luomuruokatori

  7. 7

   Autoilijoille 650 euron lisämaksu pysäköintiin Helsingissä? Mikael Jungner ehdottaa villiä muutosta, vastalahjaksi joukkoliikennelippu

  8. 8

   Kuluuko Iphonesi akku pikavauhtia, kun päivitit puhelimen käyttöjärjestelmän? Tästä on kyse ja näin ongelmaa voi helpottaa

  9. 9

   Kun laki kielsi tyttöjen sukuelinten silpomisen, kenialaiset alkoivat silpoa yhä nuorempia: ”Normaali osa naisen elämää”, sanoo ylpeä ympärileikkaaja

   Tilaajille
  10. 10

   Järjestö: Kurdien joukot kävivät laajaan vasta­hyökkäykseen tärkeässä raja­kaupungissa, jonka Turkki ilmoitti jo vallanneensa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  2. 2

   Vantaan perussuomalaisten erottama Tanja Vahvelainen harkitsee oikeustoimia

  3. 3

   Moni haksahtaa lisäravinteisiin, vaikka hyödyt ovat usein olemattomia – Nämä harvat lisäravinteet ovat oikeasti hyödyksi

  4. 4

   Trump pyysi Erdoğania lopettamaan hyökkäyksen Syyriaan ja kertoi asettavansa Turkille pakotteita

  5. 5

   Rakennusyhtiön mukaan Pasilasta tulee Triplan avulla Helsingin uusi sydän – Asiantuntijat kertovat, miksi niin ei käy

  6. 6

   Helsingin yliopiston ravintolat lopettavat naudanlihan tarjoilun

  7. 7

   Erja ja Timo Noroviita haluaisivat adoptoida Zirak Bayatin, 33, sillä miestä uhkaa käännytys Irakiin – adoptiolaki on iän suhteen selvä, sanoo asiantuntija

   Tilaajille
  8. 8

   Ilkeä puhetapa on luikerrellut parisuhteisiin, sanoo parisuhdekouluttaja: ”Harmaannuttaa paljon pariskunnan välejä ja ilmapiiriä”

   Tilaajille
  9. 9

   Ihminen koskettelee kasvojaan parin minuutin välein, mutta valehtelija tekee sen eri tavalla kuin muut

   Tilaajille
  10. 10

   Pasilan Triplan viimeistelytyöt eivät valmistu ajoissa

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Jos surmaaja soittaa itse hätäpuhelun, hän tekee yleensä samat virheet

   Tilaajille
  2. 2

   Roskapankin portsari löi ja Sakari Lauriala nautti – Armoton harrastus oli tappaa miehen, jonka työ oli kohdata kuolleiden omaisia

   Tilaajille
  3. 3

   Näyttelijä Minna Kivelä kertoo, millaista on asua Suomen suurimmassa taloyhtiössä yli tuhannen naapurin kanssa

   Tilaajille
  4. 4

   Potkujen antaminen oli MTV Uutisten entiselle päätoimittajalle liikaa: ”Ilmoitin, että sanon itseni irti ensimmäiseksi”

  5. 5

   Mitä tehdä, jos tarjoilija avaa viinipullon, antaa maistaa lasista mutta viini onkin pahaa? ”Se on asiakkaan ongelma, pullo on jo avattu häntä varten”

   Tilaajille
  6. 6

   Suomea uhkaavat ”todella huonot ajat”, sanoo Elina Lepomäki

  7. 7

   Nämä 9 videopätkää osoittavat, miten takavuosien suomalainen tv muuttui tunkkaiseksi ja vanhentuneeksi – menisikö mikään näistä enää läpi? Kerro mielipiteesi

  8. 8

   Kotona tehtävä tikkutesti on paljastanut jo monia oireettomia suolistosyöpiä

  9. 9

   Miksi ennakkosuosikkina pidettyä Greta Thunbergia ei valittu Nobelin saajaksi? HS käy läpi neljä mahdollista syytä

  10. 10

   Sofia maksoi yli 450 euroa palvelusta, jota ei edes käyttänyt – Uusi ilmiö osoittaa, että rahaa on vaikea hahmottaa, kun sitä ei näe

   Tilaajille
  11. Näytä lisää