Jehovan todistajien vapautus armeijasta kumottiin, nyt enemmistö heistä näyttää hakeutuvan siviilipalvelukseen – Frans Lilja, 20, kertoo, miksi armeija ei ollut hänelle vaihtoehto - Kotimaa | HS.fi

Jehovan todistajien vapautus armeijasta kumottiin, nyt enemmistö heistä näyttää hakeutuvan siviili­palvelukseen – Frans Lilja, 20, kertoo, miksi armeija ei ollut hänelle vaihtoehto

Jehovan todistajat oli vapautettu asevelvollisuudesta yli 30 vuoden ajan. Huhtikuusta lähtien myös he ovat joutuneet suorittamaan joko armeijan tai siviilipalveluksen. Selvä enemmistö näyttää valitsevan siviilipalveluksen.

Frans Liljan mukaan siviilipalveluksen suorittajien kesken on hyvä henki Lapinjärven keskuksessa. ”Täällä on aika laaja kattaus erilaisia ihmisiä, ja monet haluavat keskustella eri asioista. Minultakin on tultu kysymään Jehovan todistajista. Osalla ei välttämättä ole ollut meihin aikaisemmin mitään kontaktia”, hän sanoo.

15.9.2019 2:00 | Päivitetty 15.9.2019 14:12

Selvä valtaosa asevelvolliseksi tulleista Jehovan todistajista näyttää hakeutuvan siviilipalvelukseen. Ensimmäiset liikkeen jäsenet ovat jo aloittaneet palveluksen suorittamisen.

Yksi heistä on 20-vuotias opiskelija Frans Lilja. Hän aloitti siviilipalveluksen elokuun lopun koulutuserässä yhdessä 11 muun Jehovan todistajan kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat