”Jos tämä olisi joku Kauniainen, niin en usko, että lottoaminen kiinnostaisi” – Pienituloisissa kunnissa pelataan eniten Veikkauksen onnenpelejä, ja tässä on Suomen pelihuippu

Veikkaus saa suhteessa eniten onnenpelituottoja niistä kunnista, joiden asukkailla on keskimääräistä pienemmät tulot. Tilastojen valossa Lotto houkuttelee monenlaisia suomalaisia, mutta köyhälle pelaaminen voi emeritusprofessorin mukaan näyttäytyä ainoana keinona päästä pinteestä. HS kävi läpi Lottoon ja lottoajiin liittyviä väitteitä.

Soile Urhonen, 71, arvelee, että esimerkiksi työttömyysluvut vaikuttavat Forssan ahkeraan lottoamiseen: ”Jos tämä olisi joku Kauniainen, niin en usko että lottoaminen kiinnostaisi.” Itse hän tulee ”kohtuullisesti” toimeen eikä usko, että lotto olisi köyhillekään vaarallinen peli.

21.9.2019 2:00 | Päivitetty 21.9.2019 9:28

”Jos nyt sattuisi kohdalle. Ainahan sitä saa haaveilla”, kertoo tammelalainen Mauno Järvinen, 71. Hän on tullut asioimaan Forssan Prismaan ja odottaa nyt vuoroaan laittaakseen sisään viikoittaiset kymmenen lottoriviään.

Täällä on 2010-luvulla pelattu kaksi Loton päävoittoa ja lähellä olevassa Citymarketissakin yksi. Se ei ole ihme, sillä lukujen valossa Forssa on yksi Suomen innokkaimmista lottokunnista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat