Nuorena Kimmo Kääriäinen uskoi jyrkkään uskonopetukseen ja maailmanloppuun, nykyään kirkkoneuvoksena hän iloitsee laajasta perspektiivistä

Kirkon ulkoasiain osaston nykyisen johtajan Kimmo Kääriäisen piti toipua viidesläisyyden ehdottomuudesta ennen kuin oppi, miten tasapainoillaan uskon kysymysten kanssa. ”Minulla oli oikea vastaus jokaiseen kysymykseen ennen kuin kysymystä oli edes esitetty.”

”Evankelisluterilaiset jumalanpalvelukset voivat olla eri puolilla maailmaa innostavan erilaisia. Tansaniassa koin kuuden tunnin tilaisuuden, jossa oli fantastisia eri-ikäisistä ihmisistä koostuvia kuoroja, jotka esittivät hyvin mukaansa tempaavaa ja riemullista kansanmusiikkia”, Kimmo Kääriäinen kertoo.

Rauhallisen ja harkitsevaisen tuntuisesta Kimmo Kääriäisestä ei heti uskoisi, miten raju uskonnollinen menneisyys hänellä on.

Kääriäinen kuului 1970-luvun puolivälissä viidesläisyydeksi kutsuttuun herätyskristilliseen liikkeeseen, joka vaikutti voimakkaasti Kymenlaaksossa. Sen välittämä usko oli hänen mukaansa ”melkein maailman­lopun näkemistä”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat