Suomea puhuva korkea­koulutettu maahanmuuttaja pettyi kotouttamiseen: Kielikurssilla ”nolla­taso”, jopa opettaja tekee virheitä

Maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen vaikuttavuus on saanut kritiikkiä. Uudenmaan ely-keskuksen mukaan vääränlaisille kursseille sijoittamisista tai muista ongelmista tulee valituksia melko harvoin.

Keväällä Suomeen muuttanut nainen opiskelee nyt suomea itse löytämällään kurssilla. Hän kokee aiemmalla, liian helpolla kurssilla vietetyn kuukauden menneen hukkaan.

| Päivitetty

Kun eräs korkeakoulutettu nainen muutti keväällä Suomeen puolisonsa perässä, hän huomasi saman kuin monet muutkin häntä ennen: oman alan töitä saadakseen on syytä osata suomea. Siksi hän lähti suomen kielen kurssille.

Syksyllä työ- ja elinkeinotoimisto (te-toimisto) ohjasi naisen myös puolen vuoden kotoutumiskoulutukseen oppimaan kieltä ja suomalaisessa yhteiskunnassa tarvittavia taitoja. Se on tärkeää myös hallituksen tavoitteiden kannalta: maahanmuuttajien työllistäminen on yksi niistä asioista, joihin halutaan nyt panostaa Suomen työllisyysasteen nostamiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat