Kylmyyden ja pimeyden kesyttämät suomalaiset ovat Euroopan tyytyväisintä kansaa – filosofin mielestä saamme kiittää onnestamme valtiota

Ulkona sataa ja on pimeää, mutta olemme tyytyväisempiä kuin espanjalaiset. Filosofi Frank Martela arvioi, että tyytyväisyyteen vaikuttaa eniten se, että valtio toimii.

Martti Ryhänen, 87, tanssitti pyörätuolissa istuvaa Tytti-vaimoaan perjantaina Myllypuron palvelukeskuksen tansseissa. ”Annan tyytyväisyydelleni arvosanan 9,5. Minulla on ollut hyvä pari ja avioliitto. Olemme menestyneet hyvin elämässämme”, hän kertoo.

29.11.2019 2:00 | Päivitetty 29.11.2019 7:03

Olemme Euroopan tyytyväisimpiä elämäämme, vaikka sitä voi olla vaikea uskoa, kun on marraskuu. Puhe on kääntynyt valon vähyyteen ja arjen vastuksiin: taas sataa, liikenne on jumissa, jo neljältä on pimeää.

Tyytyväisiä kuitenkin olemme ja vielä tyytyväisempiä kuin viisi vuotta sitten. Se selviää EU:n tilastoviranomaisen Eurostatin kokoamasta vertailusta, jossa selvitetään tyytyväisyyttä elämään ylipäätään sekä tyytyväisyyttä taloudelliseen tilanteeseen ja henkilökohtaisiin ihmissuhteisiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat