Huumekaupan keskuksesta paljastui tuhansien suomalaisten myyjien ja ostajien nimet – nuorimmat Silkkitien käyttäjät 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 80-vuotiaita - Kotimaa | HS.fi

Huumekaupan keskuksesta paljastui tuhansien suomalaisten myyjien ja ostajien nimet – nuorimmat Silkkitien käyttäjät 15-vuotiaita ja vanhimmat yli 80-vuotiaita

Silkkitie-kauppapaikka oli pitkäaikainen huumekaupan alusta, jonka palvelimelta löytyy massiivinen määrä nimiä. Tulli kertoi toukokuussa takavarikoineensa palvelimen.

Silkkitiehen liittyvissä tapauksissa on tähän mennessä tuomittu vankeusrangaistuksia yhteensä noin sata vuotta.­

4.12.2019 13:03 | Päivitetty 4.12.2019 16:19

Viranomaiset tutkivat tuhansia pimeän verkon Silkkitie-kauppapaikkaan liittyviä rikosepäilyjä. Tulli on selvittänyt tuhansien suomalaisten myyjien ja ostajien henkilöllisyydet.

”Salatussa verkossa palveluiden ylläpitäjät ja myyjät ovat uskoneet ja uskotelleet ostajille huumeiden ja muiden laittomien tuotteiden verkkokaupan olevan ´turvallista´ anonymiteetin vuoksi ja siten viranomaisten saavuttamattomissa sekä rikosvastuusta vapaata. Tämä myytti on viimeistään nyt murrettu”, sanoo Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat