Ravintoloihin ei riitä pätevää henkilökuntaa, ja ratkaisua toivotaan maahanmuutosta - Kotimaa | HS.fi

Ravintoloihin ei riitä pätevää henkilökuntaa, ja ratkaisua toivotaan maahanmuutosta

Alalla tehdään tyypillisesti paljon osa-aikatöitä ja palkat ovat pieniä, mikä saattaa vaikuttaa alan houkuttelevuuteen.

Maahanmuuttajaopiskelijoita Suomen Diakoniaopiston kokkiryhmän tunnilla Diakoniopistolla Helsingissä 28. elokuuta 2019.­

23.12.2019 15:55

Matkailu- ja ravintola-ala kärsii edelleen työvoimapulasta. Esimerkiksi helsinkiläisravintola Juuri on joutunut supistamaan aukioloaikojaan, sillä Helsingissä on pulaa pätevästä henkilökunnasta.

Alan työnantajien edunvalvoja (Mara) toivoo yhtenä ratkaisuna työvoimapulaan työperäisen maahanmuuton esteiden poistamista, minkä lisäksi alan palkkatasoa pyritään nostamaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat