Suomi on useille virolaisille rahan ja tuskan lähde – Virolaisen perheen­äidin mielestä Suomesta saatu raha ei ole suuren ikävän arvoista

Suomen ja Viron läheisyys mahdollistaa työvoiman liikkuvuuden ja perhe-elämän yli rajan, mutta puolison pendelöinti vaatii kotiin jäävältä puolisolta paljon. Etenkin Viron maaseudulla on vielä paljon perheitä, joissa puoliso viettää suurimman osan ajasta ulkomailla töissä.

Viivika sanoo, että hänellä on helppoa verrattuna niihin naisiin, joilla on kolme tai neljäkin lasta ja puoliso ulkomailla töissä. Mirtel puhuu joka ilta isänsä kanssa puhelimessa, mutta hän toivoisi isän muuttavan kokonaan takaisin Viroon.

3.1.2020 2:00 | Päivitetty 3.1.2020 6:35

Virolainen Mirtel oli yhdeksän kuukautta vanha, kun hänen isänsä Mirek lähti ensimmäistä kertaa Suomeen töihin. Mirek oli poissa pari kuukautta ja tuli takaisin Mirtelin ensimmäisille syntymäpäiville.

Suomessa työskentelyn piti olla väliaikaista, Mirtelin äiti Viivika, 37, kertoo. Se on yleinen tarina Virossa. Suomessa on tarkoitus vain piipahtaa, mutta sitten tuleekin uusia rahareikiä, joita voi tilkitä suomalaisilta työmailta saatavilla palkoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat