Kasvissyöjä saattoi saada armeijan leirillä ateriaksi pelkkää perunaa, mutta kasvisruoan määrää lisännyt uudistus poikii arvostelua varusmiehiltä - Kotimaa | HS.fi

Kasvissyöjä saattoi saada armeijan leirillä ateriaksi pelkkää perunaa, mutta kasvisruoan määrää lisännyt uudistus poikii arvostelua varusmiehiltä

Pari perunaa pakissa ei riitä, entinen varusmies kertoo. Sotilaskodeissa taas yllätyttiin kasvispäivien vaikutuksesta.

Entinen varusmies kuvasi maastossa ja ruokalassa kasvissyöjille tarjottavia ruokia pari vuotta sitten. Kuvissa näkyy porkkanalätyt termospullossa, pari perunaa pakissa ja pelkkää makaronia salaatin kanssa. Nämä ruuat eivät siis edusta kaikille varusmiehille nykyään tarjolla olevaa ajoittaista kasvisruokaa.

12.1.2020 2:00 | Päivitetty 12.1.2020 6:28

Kasvissyöjällä ei välttämättä aina ole helppoa armeijassa. Tästä kertoo HS:iin yhteyttä ottanut, runsas vuosi sitten kotiutunut varusmies, joka hämmästeli joitakin tarjotun ruuan erikoisuuksia ja ajoittaista suoranaista nälkää.

”Aika monta kysymystä heräsi ainakin kasvisruuan saatavuudesta. Aina ruokaa ei ollut ollenkaan saatavilla, ja silloin kun ruokaa oli, saattoi se olla todella yksipuolista. Esimerkkinä nyt vaikka keitetyt perunat margariinilla tai keitettyä pastaa ilman kastiketta. Lisäksi hieman ihmetystä herätti kasvisruokavalion kutsuminen allergiaksi ja ihan yleisesti asenteet kasvisruokaa kohtaan”, mies kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat