Rokottamattomalla lapsella todettu tuhkarokko Huittisissa - Kotimaa | HS.fi
Kotimaa

Rokottamattomalla lapsella todettu tuhkarokko Huittisissa

Tiistaina Satasairaalan tiedossa ei ollut muita sairastuneita.

Tuhkarokkotapaus todettiin Satasairaalassa Porissa. Kuva: Kaarina Salmi

Julkaistu: 14.1. 20:03

Huittisissa todettiin tiistaina tuhkarokkotartunta, kertoo Satasairaala tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan sairastunut on rokottamaton lapsi. Tartunta on todennäköisesti saatu lomamatkalla Pohjois-Suomessa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) sekä Lapin sairaanhoitopiiri selvittävät asiaa. Tiistaina Satasairaalan tiedossa ei ollut muita sairastuneita.

Tiedotteen mukaan ennen kuumeilun alkua 7. tammikuuta potilas oli ollut Huittisten Lauttakylän koulussa sekä myöhemmin iltapäivällä Huittisten kansanopiston muskariluokassa. Koulun oppilaiden ja musiikkikerhoon osallistuneiden rokotussuojaa täydennetään, mikäli siinä havaitaan puutteita, sairaala kertoo.

Satasairaalan päivystyksen odotustiloissa maanantaina 13. tammikuutta kello 12–16 asioineet ovat sairaalan mukaan saattaneet altistua tartunnalle. Lastenpoliklinikan henkilökunta pyrkii tavoittamaan tartunnalle mahdollisesti altistuneet puhelimitse.

Sairaala sanoo Satakunnan MPR-rokotuksen rokotekattavuuden olevan hyvä ja todennäköisyyden epidemialle olevan pieni.

Tuhkarokko on paramyksoviruksen aiheuttama koko kehon tulehdustila. Tartunnalle ovat alttiita etenkin ne, jotka eivät ole aiemmin sairastaneet tautia tai saaneet rokotuksen antamaa suojaa.

Tauti tarttuu erittäin herkästi kosketus- ja pisaratartuntana ja ilmateitse. Yhdeksän kymmenestä tuhkarokolle altistuneesta suojaamattomasta henkilöstä saa THL:n mukaan tartunnan.

Seuraa uutisia tästä aiheesta