Sairaanhoitajan työ Suomessa on kaoottista ja ”eettisesti kestämätöntä”, sanoo Tanja Jeppesen, ja vain ihme saisi hänet palaamaan entiseen ammattiinsa - Kotimaa | HS.fi

Sairaanhoitajan työ Suomessa on kaoottista ja ”eettisesti kestämätöntä”, sanoo Tanja Jeppesen, ja vain ihme saisi hänet palaamaan entiseen ammattiinsa

Tanja Jeppesenin mielestä palkka on vain yksi sairaanhoitajan työn ongelmista. Hän lähti opiskelemaan toista alaa, koska ei kestänyt sitä, ettei voinut tehdä enää laadukasta ja eettisen tarkastelun kestävää hoitotyötä.

Kymmenen vuotta sairaanhoitajana työskennellyt Tanja Jeppesen vaihtoi alaa ja alkoi opiskella kansainvälistä kauppaa. Hän uskoo, että olisi lähtenyt alalta jo aiemmin ilman mahtavia kollegoita ja lähiesimiehiä.

15.1.2020 2:00 | Päivitetty 15.1.2020 8:46

Ehdinkö lääkitä kuolevaa potilasta riittävästi, vai menehtyykö hän kivuissaan? Kykeninkö auttamaan ihmistä pahimman hädän hetkellä?

Nämä ovat kysymyksiä, joita sairaanhoitajana kymmenen vuotta työskennellyt Tanja Jeppesen, 34, mietti vielä töistä kotiin palattuaan. Ne ovat myös yksi syy siihen, miksi hän päätti vaihtaa alaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat